torsdag 30. desember 2010

Og enda mere is...

Bare ett par bilder av ballong islyktene.


Fyll ballonger passe fulle med vann. Sett til frysing med knuten ned. La stå til de er passe frossene.( Det var det som var problemet her, for brått ble det nesten -10 grader kaldere over natta og da frøys jo alle helt igjennom.) Fant forresten ut at 20 timer er perfekt med -7 grader men at det holder med 12 timer ved -13.. Sånn cirka ;0))


Det som står ned mot underlaget er det som blir toppen av lykten, der som hullet er. Den fryser altså saktere mot underlaget. Her stod de i snøen. Under telyset har jeg en liten ullfilt bit og da brenner lyset uten å smelte lykten pga varmen.
Lykke til! Dere rekker å lage mange innen i morgen ;0))

Is og is og mere is!!

Mitt utepynteprosjekt :0) Syns jeg har vært flink til å bruke det været vi har. Før jul laget jeg ishjerter( og fuglemat). Dette er hengt opp sammen med lykter i kirsebærtreet på baksiden her.




Hyller er tatt ut av uthuset og har nå fått lykter på.


Utsikt fra kjøkkenet, hvor vi satt på julaften. Var veldig fint!


Litt mørkere ute...



Laget også islykter i ballonger, sååå fint ble det, selv om det gikk endel ballonger før det virket.. Ikke helt enkelt å få de akkurat passe frosset, så det ble noen iskuler underveis ;0)




Kanskje jeg skal gjøre ett forsøk på å fotografere lyktene i kveld... Hmm!
Idag skal vi bort på middag, gleder meg! Og i morgen feirer vi inngangen til det nye året sammen med venner. Vi ordner mat, kalkun, og de stiller hjemmet sitt til disposisjon.
Nå er det frokost her! Ha en flott torsdag og en super avslutning på dette året!

onsdag 29. desember 2010

Jul på kjøkkenet!

Noen stemningsbilder fra kjøkkenet i dag. Minner nok veldig om kjøkkenet i fjor, men for nye tittere og de med litt dårlig hukommelse så har jeg tatt noen nye bilder. På utsiden av vinduet skimtes ett lite(stort) pynteprosjekt som jeg skal vise dere bilder av i morgen :0)


Årets pepperkakehus, melisen blir alt for fort alt for brun i sammensetningene, selv med natron i... Litt kjedelig det :p.



Tallerkenhyllen har endelig fått knagger.


Utenfor skimtes kaninens sommerbopel, på bordet ligger bryllupsgaven fra min bror og hans familie. En nydelig juleduk som min bror har brodert.


Sølvet ble pusset på selve julaften i år. Ble blankt å fint ja. Barnas julestrømper har fått plass på kjøkkenet i år og julekalenderen er flyttet til stua. Ett bytte jeg er veldig fornøyd med.



Årets bordbukett fra julaften, står fint den..


Her går dagene alt for fort. Har fri hele jula og det er utrolig godt. Tirsdag etter nyttår begynner jeg i ny jobb :0)
I dag har vi vært hos grånissen ved havet og følt på han... Mye mulig han var der!! Stor stas for minstemor og litt stas for oss andre etter årets julekalender. Tror det er første gang vi har vært der ute HELT alene. Bortsett fra grånissen da ;0))
Nå er det tv og litt annet for resten av denne kvelden! Kooos dere dere også så kommer mer herfra i morgen! Klemmer fra Anita

torsdag 23. desember 2010

God jul!!!

Da gikk det maaange dager igjen da siden sist. Bildene idag er også fra den "nye" sofa kroken. Med den nye sofan fulgte det ett behov for ny hylle og mannen laget en for noen dager siden. Den er veldig lik den vi har i stua fra før. Over bordet henger en krans som ble kjøpt på IKEA i fjor, nytt av året er "drapering" med ett eller annet og de nålefiltede snøkrystallene og hjertene.


På julesalget på H&C her om dagen kjøpte jeg dette hjerte, syns det er så skjønt og for meg er det helårs :)



De blå putene er byttet ut med et par gamle broderte putevar, arvegods fra min familie. Den andre ble kjøpt på Kid i fjor.


Tenk for en jobb som ligger i ett putevar??! Vakkert og det er godt å tenke på at noen nære engang har sittet og brodert dette :0)


Julekalenderen har flyttet plass fra kjøkkenet og inn i stua, og den har fått funksjon som julekortholder.




I morgen blir vi 14 her, fullt hus og stormende jubel. På menyen er som alltid ribbe med alt som hører med. Til dessert er det riskrem og jordbærsaus. Gleder meg jeg!!
Jeg håper å komme tilbake med mer bilder en av de nærmeste dagene, har laget en del pynt til utebruk i år og håper å få tatt noen bilder snart.
God jul alle sammen! Kos dere med nære og kjære og nyyt fridagene! Juleklemmer fra Anita!