søndag 7. desember 2008

Pepperkakehus!

Da var pepperkake huset ferdig pyntet. Ikke helt lite urettferdig for ungene da, som såååå gjerne ville pynte med diverse, men ikke denne gangen! Ble så inspirert av Lisbeth sine nydelige hus, så kun melis i mengder!Hadde litt folk innom her når det var nypyntet og de ble VELDIG imponerte! Utrolig hvor lite som skal til! Så enkelt, med den rette melisoppskriften.


Istapper og frostrøyk hører med til huset i skogen!

Vi kjøpte lysslynge igår, sånn at det er lys i heimen også, venter bare på rørlegger nå;0)Desverre var det litt blått lys i slyngen, men alt kan jo ikke være perfekt *ler*! Ett kveldsstemningsbilde!
Til det forrige innlegget mitt fikk jeg 1 award fra disse fire damene;
Rekkehuset, Guttemammas, Kerstin, og Aina!!! Tuuuusen takk alle sammen! Jeg har litt problemer med å få lastet opp awarden, så den kommer ikke fram akkurat nå! Men awarden så koselig og betyr masse for meg, koselig med begrunnelser for hvorfor også!
Har også fått en utfordring av svigermor, AnneBerit, skal svare på den i neste vending jeg!
Nå er det jul i Blåfjell og søndags hygge her med nybadede barn og fyr i ovnen! Vi har forresten laget sylte idag og søtt flesk, nå gjenstår det bare å finne ut hvordan vi skal få begge deler ut av formene når de er klare for det, tenkte ikke på det når, vi heiv oss rundt her i formiddag *typisk*! Blir vel til at vi må sitte her med formene på bordet og hver vår skje/gaffel;0) Er jo litt kreativ, så en løsning dukker nok opp! Og hvis ikke, var det hyggelig mens det varte *ler*!
Imorgen skal jeg være med gutten på juleverksted på skolen og skal hjelpe til med toving av epler! Koselig! Ha en flott start på uken dere også!

29 kommentarer:

Garden Angel sa...

Søtt!
Både synet og smaken sikkert;)
Leter etter maler i skrivende stund her jeg....
Får lete videre!
Ha en fin kveld:)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Veldig, veldig skjønt! Jeg lagde jo ett + mange hjerter barnene fikk "klisse" med, så fikk mine være i fred. Blir som å strikke gensere det der, den vil ha Pippi på og den Sabeltann, mens mor vil ha en "plain" trøye ha ha.
Kos deg videre i adventstiden.
Klem

Anne-Berit sa...

Dere er blitt rene reserne når det gjelder å lage pepperkakehus,og det der var skikkelig fint,med lys i og greier.Det blåe lyset kommer sikkert fra tv`n,sikkert en av beboerne som ser på sporten,som visst aldri blir ferdig i dag,grrrr...Ha en flott kveld.Klem fra Svigermor.

Unknown sa...

Hei på deg! Så koselig da, tror jeg flytter inn jeg, når rørleggeren har vært der da, hihi... ;) Blir ikke noe pepperkakehus her i år tror jeg, får heller nyte de fine på bloggene her inne i stedet! Ha en herlig søndagskveld :) Synnøve

Hulda sa...

Så søtt pepperkakehus dere har laga. :) fint med lys i vinduene også.

ENGEL sa...

Å SÅ FINT!du kunne vel ikke tenke deg å dele oppskriften på melisglasuren??blåfjell og blålys i pepperkakehuset er vel bra?!;)synes du får si det er blåtime i huset da!hehe!kos deg!

Anonym sa...

Nei, så nydelig det huset var. Til og med røyk fra pipa :)

Fortsatt fin søndag.
Klem

silje-sin sa...

Åh, nå ble kommentaren slettet... argh:) Jeg skulle ihvertfall si at pepperkakehuset ble nydelig!! Kjempelekkert:) Tror jeg må få med meg den melisoppskriften jeg også:) Jeg har full arbeidsuke foran meg, har fått engasjement på en skole frem til jul, i full stilling. Er i 5.klasse. Trives kjempegodt, men det er uvant å jobbe hver dag! Ha en flott kveld snuppis! Har du fri i jula forresten? klem

Anne sa...

Nydelig vakkert, og ligner litt på Katthult, heimplassen til Emil i Lønneberget :-))

Ha en fin fin dag med toving i morgen.

Guttemamma sa...

Utrolig fint med kun melis på!! Ser for meg hvordan dere koser dere med barnetv og blåfjell og peiskos!! Ja, dette er en deilig tid,kommer til å savne så mye når guttene blir store...hva slags melisoppskrift bruker du??

h.espe sa...

Oi, oi - dette var virkelig et flott pepperkakehus!! Helt nydelig, så forstår at det vanker godord for dette :o) Jeg ble iallfall skikkelig imponert!!

Ha en strålende flott uke Anita!

Klem fra Hildegunn

line sa...

Så flott pepperkakehuset ditt ble. Melsis er tingen!!!

Her i huset ha vi 3 små pepperkakehus - ett til hvert barn. Da er det verken krangling om pynting eller hvem som skal slå først. Disse pleier jeg å sette i vinduskarmen med masse pepperkake stjerner hengende i tråler (som gardiner) over - og det er Så fint!

liven sa...

68 unger ja....hmm :o)
Regner med rimelig høy lyd ja!!
så lekkert pepperkakehuset ditt var da....helt skjønt:o)
tror dette hadde passet sååå godt på kjøkkenet mitt:o)

Ha en fin kveld Anita....sleng bena på bordet...det fortjener du etter en travel dag.o)

Ida sa...

Nydelig pepperkakehus! Kanskje jeg forsøker meg på ett hjemmelaget jeg også ;-) Får tørrtrene litt med p lappe sammen knuste pepperkakemenn ;-)

Kose dere masse sammen i morgen! Klemmer

Ingrid sa...

Nydelig hus.. veldig koselig med lys inni!

Veronica's hus sa...

Lekkert pepperkakehus, sånn har jeg aldri klart å få til.
Lekkert var det.

kos deg masse videre.

klem

Nettelita sa...

For et herlig hus! :) Der tenker jeg pepperkake familien koser seg!
Vi pynter alltid med non stop, men bare melis var en veldig lekker variant! Spørs om ikke det blir sånn her og kanskje, siden lille bare er 10 mnd, og ikke aner hva et pepperkakehus er en gang.. Det kommer nok en tid der han vil pynte det! :)
Klem

Mi :) sa...

Åååååååååååå - så superifnt peppekakehus!! Helt herlig! Jeg har ikke fått bakt ennå, deigen står i kjøleskapet, men ditt likner litt på det jeg hadde tenkt å lage - selve huset altså. Likte det kjempegodt - og så fint med lys i :)

Ja, filmer kan sette en i ordentlig GOD stemning. Kjente jeg var i godhumør hele søndagskveld :) Det er deilig med noen skikkelige julefilmer nå i denne mørke, koselige førjulstiden!

Håper du kan ha en koselig tirsdagskveld :)

PillePalle sa...

Hei! Tusen takk for hyggelig hilsen og at du tittet innom :) Ha en koselig kveld. Pillepalle

Anne-Berit sa...

Heia,har noe til deg på bloggen min,bare kom å hent.

Timotei sa...

Skikkelig fint pepperkakehus! Absolutt finest slik ja med bare melis på. Nydelig med lys i vinduene!

Ann-Cathrin sa...

Å så flott!! Vakreste pepperkakehuset jeg har sett noensinne:)

Hulda sa...

Så artig at du fant samme kjolen som min. :) Gleder meg også til å pynte meg i den på julaften, og flere dager i jula. :)

Ida sa...

Sånn, Anita! Da var det gjort - etter ett vanvittig prosjekt med å få bloggifisert en film :-)

Nå er det bare til å gå i gang å sy dine egne poser :-) Se hvor lett det er !!!

Klemmer

Karna sa...

Så flott det var, med røyk i pipa og alt...flott!

Aina sa...

Du, jeg er sikker på at kortene dine er like fine som ungene!!

Så koselig pepperkakehus du har lagd, jeg også ble så inspirert av Lisbeths hus så jeg har en ferdigkjøpt deig liggende i skapet på vent..men så var det å få tid da, huset er sånn på halv åtte og det er så mye jeg skulle ha gjort;-P

Men det var jammen lurt med den lysslyngen,kjempelekkert!

Ha en trivelig onsdagskveld vennen!

liven sa...

Morsomt at du liker så godt den lille sauseskålen min!!
Jeg elsker den nemlig!!
Min mann hadde stukket innom Fretex alene engang og kom hjem med denne:o)
Det er slike saker jeg blir skjelven i knærne av....hvis du kjenner følelsen:o)

Ha en fin kveld og kos deg:O)

Anonym sa...

Hei Anita, takk for at du stakk innom hos meg. I Strømstad bodde vi på Quality Spa & Resort Stømstad. Kjempefint hotell! Med bla.kult interiør og nydelig mat. Vi var der på julebord også, og der ble det servert foruten svensk tradisjon, sild i alle varianter, også ribbe,skalldyr og sushi. Jeg spiste sushi for første gang..helt fantastisk godt.Kan anbefales!! God tur til dere jentene!:-))

Anonym sa...

P.S Veeeeeeldig fint pepperkakehus foressten!! Morsomt det med røyk ifra pipa da..:-))