søndag 30. desember 2007

Hekleteppe!

Her kommer noen bilder av starten på lappeteppet. Jeg falt så fullstendig for Mias sitt så jeg har brukt de samme fargene som henne. 3 rosa farger, en grønn og hvitt. Alle lappene har jeg tenkt at skal slutte med en hvit omgang.


Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal hekle like lapper eller alle forskjellig, men så langt er iallefall de 7 første ferdig, og ingen er like. En til er ferdig etter at bildet ble tatt.

Til de av dere som tror dere ikke kan hekle, så tror jeg dere tar skammelig feil!! Største jenta mi, 8 år, ville også begynne å hekle igår, og vi fant fram et par farger med litt reste garn. Hun satte ivrig igang, og jeg skjønte raskt at dette faktisk ble noe, så da reiste vi på butikken og kjøpte et par nøster med ordenlig garntil henne. Resultatet ser dere nedenfor! Hun var sååååå stolt når den første var ferdig!! Utrolig bra syns nå jeg!!!

Hun er godt igang med lapp nummer 3. Så til alle dere som ikke tror dere kan. Dere kan hvis dere vill!! Kanskje noe å prøve på idet nye året?? Jeg har iallefall selv sett meg ut farger til et teppe til, men jeg får vel ta et av gangen *ler*. Svigermor fikk også lyst til å hekle, hun har også satt igang med granny squares, kan nok være at hun viser det i sin blogg etter hvert. Hva heter disse lappene på norsk? Mormor lapper, oldemor lapper eller bestemor lapper? Det er vel kanskje sånn at kjært barn har mange navn! Ikke vet jeg!

skal jeg iallefall gå tilbake til heklinga mi, men først vil jeg her fra det kalde nord få takke dere alle for masse flotte stunder i året som har godt. Gleder meg til å følge dere videre ut i det neste året, og få dele gleder og kanskje noen sorger med dere!! Såå koselig å ha oppdaget Bloglandia!!

GODT NYTT ÅR alle sammen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

39 kommentarer:

Klarafina sa...

Nydelige farger! Jeg blir også fristet til å lage et slikt. Prøver å begrense meg til bare å sy da jeg ikke har tid til å holde på med fler ting. Det er ikke lett det finnes jo så mye lekkert å lage. Hils til 8-åringen og si at hennes lapper er kjempefine!

Ann-Catrin sa...

Oh vad jag blir avundsjuk..ser ju fantastiskt ut..vilka underbart klara färger!! önskar jag var bra på sånt!!
Gott nytt år o kram A-C

Huset i Hagen sa...

Godt nyttår til deg også Anita! ;0) Så fint med det nydelige hekleteppet! Synes det er så fint med sånne tepper! Kjempefine lapper! :0)

Anonym sa...

anonym

Veldig så flittige dere er der opp i nord. her gjør vi ingen ting. Bestiller en badedame av deg. klem til dere alle fra oss.

silje-sin sa...

FOR et nydelig teppe Anita! Nå fikk jeg kjempelyst til å prøve å lage et sånt selv! Men har ikke helt trua på at jeg klarer det altså.. Kan ikke hekle engang.. Kanskje det må bli et nyttårsforsett,å lære meg det:) Takk for koselige (som alltid) kommentarer på innleggene mine! Alle lekene jeg viste er fra maileg. De har utrolig mye fint. Du kan gå inn på maileg.dk og se årets kolleksjon:) Håper dere får en flott nyttårsaften! Forresten har jeg så dårlig samvittighet ang liftgardinene,har helt glemt å undersøke det du spurte om. Skal ta det på nyåret hvis du vil! mange klemmer fra Silje

Sussie sa...

Så fina färger! Det blir nog riktigt snyggt. Gott nytt år till dig, stor kram.

Emmeline sa...

åååå nå ble jeg UTROLIG overrasket, Så fint???
Både dine og prinsesselappene er jo helt perfekte, kanskje dette er noe for meg likevel????? Hmmmm!

Ja denne moren blir ikke godtatt i elgedrakt, jeg har en heldekkende pelsdrakt og en svær pelshette med horn, men jeg har fått forbud mot å gå med den stilige drakten.

Det pleier å slå veldig godt an med en litt tykk og liten elg som synger ivrig med i bakgrunnen. Det blir rett og slett litt for mye for min yngste datter som alltid holder på å dø av skam, hehehehe!!!!

Jaja, dere må ha en fin nyttårsaften, fargene du har valgt til teppet ditt er lekre...før du vet ordet av det så har jeg satt i gang med disse fargene jeg også:)

Anonym sa...

Heisan!
Tusen takk for den koselige og deltagende (he he) kommentaren din. Å kræsje er noe s.....!
Har kommet meg no;)
Gu så flink den dattera di er. Det må du hilse henne å si!!! Jeg begynte å hekle da jeg var 5, men var aldri så flink som henne. Hun tar nok etter mora si og blir kunstner:)
Ha et skikklig God Nyttår alle sammen og kos dere her Nord!

Aina sa...

Jeg er en av de som ikke kan hekle, kanskje det går an å lære når jeg får i stand det nye hobbyrommet mitt;-)
Du må si til jenta di at jeg er vertfall imponert, flinke både du og hun.
Ha en fin nyttårsfeiring i morgen(kveld).
God nytt år-hilsen fra meg:0)

Tussaluso sa...

Hei. Teppet blir jo kjempefint med fine farger. Eg og falt for teppet til Mia, og har tenkt sidan det at eg skulle hekle meg slikt teppe. Eg har kjøpt meg ei heklebok i håp om at eg kan lære det gjennom den. Lappene til jenta di er jo kjempefine. Synes det er veldig flott at dei lærer seg håndarbeid. Det kan jo bli nok data i desse tider. Kansje eg og eldstejenta mi (snart 12) kan lære oss dette i lag. Håper du får ei fin nyttårs feiring der oppe i nord. Gleder meg til å bli bedre kjent med deg gjennom bloggen i 2008.

Fru Dart sa...

Flotte farger på teppet ditt. Gleder meg til å se det ferdig. Den jenta di er nok en kommende hobbyfrik ;-) Og selv om hekling ikke er så vanskelig, er det ikke lett å få det så fint som hun har klart første gangene. Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår.

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei kjære venn...Så koselige bilder hos deg!Takk for kosellig melding-ønsker deg et GODT OG FREDFULLT NYTT ÅR!

Stor klem

Nina i Paradiset sa...

Godt nyttår til deg også!!
Nydelige lapper! Har sittet å sett på ett makent pledd i beige og lyseblått i bladet Bolig Pluss i julen, og vurdert å prøve selv. Er dog mektig imponert over 8-åringen!! Har jo selv ei på 9, men der er det bare hest og tv som fenger intressen.....

HildeS/Frøken Fryd sa...

Wow, så flotte lappar, og
8- åringen sine var også flotte. Dyktig jente:)
Vil ønskje deg og dine ei fin nyttårsafta, og alt godt i det nye året:o)
Nyttårsklem til deg.

Elisabeth sa...

GODT NYTT ÅR, håper 2008 blir verdens beste år for deg og dine.
*klem*

~~*Pennyshouse*~~ sa...

vilka fina virkade "mormorsrutor"
super duper......
Kram å hopp om god fortsättning!!
Pernilla

faster atta sa...

Oj, så fint det kommer att bli! Vilket jobb!

Stämningsfullt sa...

Oj vilket jobb! Men fint blir det! skulle nog inte klara det... :) gott nytt år!

Mita`s hjørne sa...

Utrolig flotte farger på dette teppet - det blir rett og slett nydelig...

Ha en koselig kveld...

Unknown sa...

Ååååh älskar sådana täcken!! =) Önskar att jag kunde göra sådana...va duktig du är! Många kramar Malin

silje-sin sa...

Hei igjen Anita! Ja,det er virkelig deilig å få litt farger inn i stua. Jeg elsker jo jula,men synes det er deilig å få den ut igjen også,huset føles så mye ryddigere og renere da! Jeg er spent på å høre hvordan du vil trives med å jobbe igjen,håper det går bra! Er lillejenta di i barnehage da? Jeg har forresten bedt svigermor lære meg å hekle,så nå blir det kanskje teppe her også! (jeg tror det ikke før jeg får se det men...) I morgen skal jeg til byen og bytte en hel bærepose med klær barna fikk til jul,var litt gale størrelser. Ha en fin kveld! mange klemmer

Grip dagen sa...

Først av alt: Godt nyttår Anita!

Neste ting jeg vil si: Fy søren du frister! Nå har jeg sååå lyst å hekle! Det har jeg bare ikke tid til akkurat nå!!!
Har alltid likt disse bestemors- rutene! For noen flotte farger du bruker! Hva slags garn bruker du?

Og tenk at dattera også får det til! Har ho hekla før? Kanskje jeg heller skulle sette jentene mine igang med slike ruter??

Mange hilsner Marit

Lene sa...

Såååå flink hun er - som mor, så datter :) Tror ett av nyttårsforsettene mine må bli å få meg ei pinne og sette igang :)

Riktig godt nytt år til deg og dine :)

Lene

Monika sa...

Heia ;-)
Her var det mye fint - og flotte hekleruter - er det ikkje artig når dattra vil hekle da :-)
eg vart iallefall påminna om mine hekleruter - har berre 4 eg da - så da spør det om eg må finne fram den posen :-)
Smil fra monika

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Så flink lita jenta, da gitt! Sannelig ikke verst å klare å hekle slik med en gang. Veldig moro for henne. Min mormor lærte meg luftmasker med heklenåla da jeg var liten, men det ble ikke til at jeg heklet noe særlig. Godt å høre at hvis jeg vil, så kan jeg også!
Kjempefine farger lapper du har heklet. Ja, Mia sitt teppe ble veldig fint, men det blir nok ditt også!!! Moro å finne inspirasjon fra bloggverden. Ha det fint! Trine

Fru Grön sa...

Himlans fint det kommer bli. Jag älskar att virka. Tyvärr vill inte mina armar det. Jag får hålla mig till att sy. Ja vad duktig din dotter är. Blir nog jättefina båda lapptäckena!
Ha en härlig dag!
Linda

Monica Therese sa...

Wow,skikkelig flink jente du har =)

Marie sa...

Her blir det fleire flotte bestemorsteppe ser eg!

Takk for nyttårshelsing på bloggen min! GODT nytt år til deg også :)

My little footprints sa...

Hei!
Ja jeg er veldig enig med deg Anita, det har vært en utrolig flott opplevelse å ha oppdaget denne bloggeverdenen! Jeg er virkelig glad for all inspirasjonen jeg finner her og alle nye bekjentskaper jeg har stiftet! Ikke minst med deg. Den fine Tilda engelen du laget til meg minner meg på deg hver dag ;) Jeg har enda ikke fått meg til å plassere den på et soverrom, så den sitter her på kommoden min i entreen og hilser alle gjester velkommen ;)

Så morsomt å begynne med noe nytt da! Jeg kunne også ha tenkt meg å lage et teppe, må bare få en til å lære meg ordentlig hvordan jeg skal lage disse rutene først! Den kan vel kanskje hende jeg kan finne en oppskrift på internett som er enkel å bruke? Synes fargene du bruker er veldig fine. Jeg er jo som sagt veldig glad i rosa og hvitt, så mitt eget teppe(om jeg får begynt på det) blir nok i den samme stilen kan jeg tenke meg!

Vil også ønske deg og dine alt fodt for det nye året 2008!

Klemmer fra Beth

Anne Grethe sa...

Wow, lekkert! Og er det ikke moro å oppdage hvor lett det er? Så flink datteren din er da, tenker dere koser dere sammen.
Og godt nyttår!

Laila sa...

Jeg vil ønske deg et godt nytt år. Håper 2008 viser seg å være et fantastisk år å være i!

Aina sa...

Håper du hadde en flott nyttårsfeiring, og at du har kommet laaangt på teppet ditt:0)
Jeg fant ut at jeg skulle prøve å lære strikkekunsten før jeg prøver meg på hekling, men hvem vet hva 2008 bringer, muligens heklenål også;-p
Klem fra Aina!

elin1976 sa...

Nydelig vennen, nydelig:O)

Gunhild sa...

Senest i dag tenkte jeg på om jeg skulle begynne på et sånt teppe. Så et i Bolig Pluss med fine farger, også så jeg ditt prosjekt her. Ble veldig fristet. Jeg heklet jo et sånt da jeg var 12 år. Og nå er de populære igjen.

[morgrethe] sa...

Hei Anita, nå har jeg endelig fått lagt deg på linklisten min. Så fine lapper da, de var litt kjente ja. *smil* Jeg har også lært meg å hekle bestemorsruter, men jeg er ganske sløv. Grunnen er at jeg holder på med håndarbeid når jeg ser tv..... hekler jeg, kan jeg ikke se tv. Er lettere med strikking, men det kommer seg sikkert med litt øving. Tror egentlig jeg skal begynne med et nytt... vi får se. Har jo bare 5 av 70 lapper så langt, så det er ingen stor krise å avslutte nå;o) Flink datter som har lært seg å hekle:o) God helg...

Tonje sa...

Hei og godt nytt år!
Så koslig at du har funnet frem til min blogg=) Det teppet ditt kommer til å bli kjempe flott=)

. sa...

Takk for en hyggelig kommentar på bloggen min..
Men du har jo en kjempe fin blogg du også. Du er veldig flink til å lage ting ser jeg:))
Du får ha ei god helg!!

Lene sa...

Usj... Ser hos Anne-Berit at du har hatt en fæl flytur, og jeg kjenner skrekken jager gjennom meg bare ved tanken. Ikke noe glad i å fly selv. Men vet du - var oppe i skyene en gang selv - hvor vi skulle lande mens orkanstyrke herjet. Vi ble slengt både hit og dit og alle veier. Folk gråt og var skrekkslagne. Men da glimtet jeg til, gitt - for jeg sånn som det har jeg det jo alltid inni meg når jeg er ute og flyr. Så jeg, av alle - ble sittende å trøste den fremmede, store, sterke mannen jeg satt ved siden av. Jeg fortalte han at de hadde aldri ville gjort et forsøk på å lande om dette ikke var trygt, så det går nok bra, skal du se... Utrolig merkelig, men krekken min forsvant da alle andre var som mest skrekkslagne...

Så deilig at du er nede på landjorda igjen :)

Ha en finfin dag :)

Anonym sa...

чтобы добавлять свои статьи, обязательно ли регистрироватся?