tirsdag 25. desember 2007

1. juledag

Nå er det første juledag og vi koser oss med gavene fra igår, godterier, TV og litt ribberester. Vi fikk masse fint, mest barna selvfølgelig, men vi voksne fikk masse fine ting som barna hadde laget. Jeg må si at i år har barnehagen og SFO virkelig truffet med julegaveneforslagene. Vi fikk malte krus, serviettringer, telysestake av et rødvinsglass og lillemor hadde satt sitt fot og hånd avtrykk på et ark med et nydelig lite dikt!


Fuglene våre fikk nytt "mathus" til jul, og det ble koselig når vi hang det ut. Det kom ut lille julaften og da var det tjukt av rim overalt, kjempe fin julestemning. Vi har rødt uthus med hvit staffasje så vi syns at dette huset var som laget for oss.
Vi var hjemme her igår sammen med mine foreldre, så det ble en rolig kveld, helt i min smak.

Bordet ble dekket etter alle kunstens regler og ble koselig syns jeg. Litt gammelt, litt med gammel look og litt med nyere look.Lille mor var oppe på bordet gjentatte ganger og omdekket, så jeg ser nå at bestikket ligger litt på halvtolv.


Her står vesla og ønsker mormor og morfar velkommen. Noen trodde kanskje at det er nissen hun står og ser på, men da satt hun tryggere enn tryggest i mitt fang, var skikkelig skummelt altså!!


Jeg har laget en Tilda til Pernille, den har mørkebrun fløyels kåpe og lue, hvite linbukser og muffe og skjerf i ullfilt. Det er et par små detaljer som gjenstår ( bla. skoene), men jeg legger den ut nå for godkjenning*ler*!Jeg synes selv den ble knallfin. Det er nok ikke så lett å se den nydelige fargen på kåpa, men... Hvis du liker den så får den være med i bagasjen nordover!! Jeg har fortsatt den hvite vinter Tildaen som jeg har vist tidligere også hvis du synes den er finere! Men selv er jeg ikke i tvil om hvem jeg syns er finest!! En badedame med stripete hvit og blå badedrakt har jeg også laget, så hvis det er noen som føler seg fristet er det bare å si ifra.

Ojda! Dette ble et innlegg med litt av hvert, nå skal jeg prøve og rydde litt her, og så skal jeg spise enda mere godterier *smil*! Fortsatt god jul til dere alle!

22 kommentarer:

Emmeline sa...

Så koselige bilder fra julaften hos deg, fint servise og koselig mathus til fuglene.
Vi var også hjemme i går sammen med mine foreldre, og de var helt utslitt da klokken var blitt åtte ( hehehe) så at de holdt ut til nærmere ni er faktisk helt utrolig! Heldigvis begynte vi tidlig ( siden vi på forhånd hadde en anelse om hvor trøtte typer vi hadde med å gjøre;)
Lillemor er så fin der hun står i den søte kjolen sin, og ikke minst var Tildaen med fløyelskåpe fantastisk skjønn. Heldige Pernille!
Ville bare innom for å takke for alle de koselige hilsenene du har lagt igjen hos meg i denne travle førjulstiden. Håper du får fine juledager og mye kos og avslapping i uken som kommer. Kos deg masse:)
og fortsatt god jul til deg og dine

Anne-Berit sa...

Hei,du var jammen ute med nytt innlegg før meg gitt.God jul i stua,får jeg vel si.Så fint bord du hadde dekket,med hardangerduk og greier.Så yndig lillemor var i kjolen sin,gleder med sånn til dere kommer.Ha det kos,hils de andre fra oss.(sender en mail)Klem fra svigermor:o)

silje-sin sa...

Hei Anita! Så koselig at dere hadde en fin julekveld! Vi har også kost oss masse,nå er jeg så mett at jeg nesten sprekker.. :) Vi også fikk så flotte gaver fra barnehagen til Ferdinand! Det var en kalender med bilder av ferdinand for hver måned,og et innrammet dikt med håndavtrykket hans. Imponerende synes jeg! Så nydelig lilletulla di var i kjolen,og så søte krøller hun har! Håper dere får en avslappende romjul,kos dere masse! Forresten føler jeg også at jeg har fått mange nye venner etter at jeg begynte med blogging,og du er en av de beste!:) Mange klemmer fra silje. Bordet deres var kjempefint! Jeg skal legge ut bilder senere jeg også:)

[morgrethe] sa...

Hallo Anita.
Endelig skal jeg ta meg tid til å kommentere hos deg. Jeg har da kikket innom innimellom i adventstiden. Koselig med jula... men gosh så masse rot når julekvelden er over. Får ta et skippertak i morgen, få gavene på plass osv. Så koselige Tildaer du har sydd igjen... tipper den blir godkjent av den nye eieren. Er enig med deg, det er så koselig å dekke fint bord og sitte lenge å kose seg med maten. Kos deg videre med barna, og kos deg videre i julen. Grethe

Anne sa...

God jul til deg også.
Rolig dag med godte spising her også, men i morgen blir det tur ut !! Hvis ikke blir jeg vel som den badedamen, litt vel bred over hoftene...

Juleklem herfra.

HildeS/Frøken Fryd sa...

Heisann.
Så koselege bilete du viser:)
Fine Tildaer du har sydd, og eg følte meg litt i familie med badeTilda. Akkurat sånn føler eg meg etter all maten.
Så ho synest eg bør få bu heime hos meg.
Viss du vil selge henne til meg så vert eg veldig glad!!!

Ha ei fortsatt fin julehelg:)

Lene sa...

Helt sjarmert av lilletulla som står der i nydelige kjolen sin. Ser ut som dere har hatt en deilig og avslappet julekveld - og gitt lilletlla en minnerik kveld :)

Ha en fortsatt god jul og kose dere masse :)

Garden Angel sa...

Hei Anita!
Ville bare ønske deg en fortsatt God Jul! Takk for koselige kommentarer;) Det setter jeg stoor pris på!
Du har samme nisseservise som meg du! Så søt veslejenta er der hun står og titter!
Klem fra meg:)

Anonym sa...

Heisan og fortsatt God jul!
Så flott lillejenta deres er der hun står:) Man faller jo helt pladask for henne!
Tildaen er kjempefin og selvfølgelig Godkjent! Gu så flink du er!!! Gleder meg masse til å fåp henne i hus:) Velkommen nordover og ha en flott reise!!!
Klemz Pernille

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Så fint å se og lese fra julaften hos deg. Koselig pyntet og flott lite hus til fugelmaten.Og så flink du er til å sy, da! Takk for hyggelige kommentarer på bloggen min også. Nå har jeg avslørt hva som var inni pakka fra venninna mi.... Ha det fortsatt kos fremover i julen! Trine

Ann-Catrin sa...

Alltid så fina bilder här hos dig..underbart porslin ovh dukning.
Vilket fint fågelbo/bord!!
God fortsättning o kram A-C

Fru Grön sa...

Hej!
LÅter som ni har haft ne skön julhelg än så länge. Samma här.
VIlken fin dukning. Fick du någon speciellt rolig present bara du då?
Kram linda

My little footprints sa...

Hei Anita!
Her var det mange koselig bilder! Er bare en liten tur innom for å ønske deg og dine en kjempefin julefeiring! Nå får du kose deg masse! Det skal jeg. Må nesten fortelle deg at jeg fikk symaskin til jul! det var stor glede det!!
Varme juleklemmer fra Beth

faster atta sa...

Underbara tildor du gjort!!! Visst är baddamerna roliga att göra!

kram

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Såå mysiga bilder!!tilda dockan är så fin...vill ha...*LER*
Kram Pernilla

Elisabeth sa...

RIKTIG GOD JUL TIL DEG OG DINE, på etterskudd *flau*
Så koselig å lese om alle de fine tingene dere har fått gjort og laget i adventstiden.

Slottsfjellet, ja der har jeg vært masse, jeg som er oppvokst med hver eneste sommer på Tjøme, og har faktisk hatt flere i familien boende i Tønsberg ;) Nydelig by!

Håper du og dine får et herlig og spennende nytt år, også gleder jeg meg til å følge bloggen din videre i 2008
Klem fra meg :)

Stämningsfullt sa...

så fina bilder! Dukningen var jättefin! Kram.

Aina sa...

Fine Tildaer men ikke så fin som lillemor i finkjole:0)
Lekkert bordoppdekking, ser såfin uut den duken din, fatene er jo også fine...slike har jeg å;0)
Kos deg videre i romjulen med gotter og fuglesang!
Klem!

Aina sa...

herremin...snakk om skrivefeil!!! Jaja *sukk*

HildeS/Frøken Fryd sa...

Badedama "Bertha" kom vel fram i dag.
Ho er fantastisk flott, og bur nå på badet vårt:o)
Ha ei fortsatt fin romjul, og eit retteleg godt nyttår.
Klem.

Handplockat sa...

God fortsättning du med
vilk härliga bilder
Jag stormgillar ditt Jul porslin
mkt fint
ha en bra fredag

Mia sa...

Fortsatt god jul! Og så koselige julebilder som du viser i innlegget her. Nydelig pyntet og dekket julebord (det er jo så koselige med det nisse serviset, altså) Og nå har vel dere reist nordover, med hekletøy og det hele... hihii. Jeg gleder meg til å se resultater av heklingen din. Og jeg går også med planer om et nytt hekleprosjekt, må bare innom garnbutikken først...