søndag 10. august 2008

Lappeteppe eller duk?

Det er spørsmålet her i dag:o) Nå er altså alle lappene sydd på og nå er det bare kanten rundt og bakstykket som mangler! Men nå ble jeg såå veldig i tvil om dette skulle bli et teppe, som var meningen fra starten eller om det kun skal bli en sommerlig juleduk;o) Hvis jeg skal la det bli en duk, vet jeg ikke hva mere som må til, ift. foring ol, men det finner jeg sikkert ut av ved deres hjelp:o)


Syns den passet perfekt her på kjøkkenet, og jeg kjenner lukten og smaken av jordbær og julekaker *ler*! Om dette ikke blir en duk har jeg iallefall bestemt meg for å sy en "lappeduk" i blåe og hvite nyanser, bare jeg blir ferdig med lappeteppet til Vetle som jeg begynte med for lenge siden. Har funnet det fram og gleder meg til å fortsette!!Strykebrettet fikk en total makeover her om dagen, kjøpte nytt trekk til det!
Nå passer det så mye bedre inn på syrommet:o) Trekket er rødt og hvitt stripete og jeg har store planer om å sy noen sånne selv også, kanskje det blir noen tilsalgs!
Jeg lurer på om det er flere som har løpske tellere om dagen??? I følge telleren min har det vært over 1000 innom siden igår kveld, og det kan jeg ikke skjønne at stemmer! Tidligere var det ca 200 innom i døgnet, men nå siste døgn har det altså vært godt over 1000!

Ute pissregner det og ungene sitter under taket på terassen og spiller fantasi og koser seg. I kveld skal jeg på kino, Mamma Mia, det er en skikkelig sensasjon, for egentlig liker jeg ikke kino, les hater. Men denne filmen har fått så mye god kritikk at jeg jo bare må se den! Skal bli hyggelig det da! Fortsatt god søndag til dere alle sammen og riktig god uke!!

37 kommentarer:

Emmeline sa...

Mamma Mia;) et godt valg...Du har grunn til å glede deg:)

Knallfin duk. Jeg hadde uten å stusse sneket meg inn og stjelt den både til jordbær og julekaker;) Den kommer du til å ha masse glede av. Den var en FRYD for øyet. Nytt trekk til strykebrettet er noe jeg er på jakt etter også. Ditt var superfint. Hvis du skal i gang med å sy på bestilling så kjøper jeg et med glede;) Jeg har strykebrettet på soverommet og skulle hatt et trekk i lyseblå nyanser;) Du får ha det i tankene når du trår i gang maskinen igjen, Jeg er veldig imponert over hvor mye du rekker over;) Og så fint resultat du får når du gjør noe?? Imponerende;) Ha en fin søndagskveld!!!

Jorunn sa...

Enig med Emmeline, jeg ville også brukt denne som duk! Den er jo bare aldeles nydelig!! Og passer utmerket godt både til sommer og jul :0) Kos deg på kino i kveld, jeg har ennå ikke fått sett filmen jeg da..

liven sa...

Kjempefin duk!!
Ja hadde brukt den til det jeg:O)

Henger meg på Emmeline.....Trenger nytt trekk til strykebrettet. I blåfarger:O)

Ha det gøy på kino.........har bare hørt lovord om den!!

Emmeline sa...

Her ser det ut for å bli en kø av strykebrettkunder...hehehe:) Lyseblå og hvite kunder i striper eller polkadotter eller noe deromkring;)

SUPERDUPERT! Lasagnen smakte herlig, håper du liker ABBA. Jeg sang med hele tiden, til mine fire barns store irritasjon... PØH--jeg hadde vært stolt om jeg hadde hatt en mor som var så flink til å synge, men de skjønner vel ikke hvilken uslepen sangdiamant jeg er...

Ingunn sa...

Det var en super duk. Deilig med farger på bordet. Jeg går som du skjønner for duk.Flink du er!

Ha en fin MammaMia kveld!

Tone Yvonne sa...

Så fin dette magic hexagon arbeidet ble!!! Den gjordet seg virkelig som duk!!!!

Strykebrettet ble også veldig bra!!!

Ha en flott søndag på kino :o)

mette sa...

Nå ble jeg inspirert til å sy nytt trekk til strykebrettet mitt! Det har jeg tenkt på lenge....koseligere å stå og stryke på pent trekk!

Mitt hvite hus sa...

Duken din er nydelig, jeg ville beholdt den som duk:=)

Så fint med nytt stryke strekk da. Dyktig er du!!!!!!

Nyt filmen og kos deg masse på kino. Jeg skal også se den.

Klem O=)

Grip dagen sa...

Javel, god jul til deg...!
Fine farger var det i alle fall, enten det blir et sommerlig juleteppe eller en julete sommerduk!

Hvis du bruker den som duk, kan du bare ha et tynt stoff på baksiden. Ta et par sting i noen av sømmene, slik at oversiden sitter godt festet til baksiden.
Hvis du vil ha beine kanter, skjærer du bare av lappene.
Eh... var det noenlunde forståelig?

Jeg har også sett Mamma Mia. Det hadde også mine venninner som var med til hytta. Gjett om det ble mye sang der... Kjempekjekt!
-Og vender DU nesa denne vei en gang, innviterer jeg deg STRAKS på hyttetur!!!

(Ikke si det til noen. Men nå skal jeg igang å tegne mønster til en jule-engel... Vet er er litt tidlig, men jeg har en god idè...)
Sommerhilsen Marit

silje-sin sa...

Hei kjære deg! Nå er jeg tilbake:) Så koselig at jeg har vært savnet:) Det har vært en travel uke, men alt er bare bra! Jobboppstarten gikk kjempefint! SÅ nydelig duk du har sydd! For det er det jeg ville brukt den som, duk! Den passet perfekt!! Jeg tror jammen jeg har kjøpt samme strykebrett-trekk som deg! Er det fra nyblom o kollèn? Jeg kjøpte mitt i gøteborg. Mamma Mia er en herlig film, håper du koser deg på kino! Vi snakkes:) klem fra silje.

Ann-Cathrin sa...

Den er nok fin til begge deler:) men nydelig som duk som du viser her:)

Unknown sa...

Nydelig..., tror den passer fint som både duk og teppe. kan du ikke kombinere...? Hvis du velger en bordvatt inne vil jeg tro at den kan brukes til begge deler, litt etter hva du trenger det til... uansett så var den råstilg..., kjempeflotte farger...

Strykebrettet ble fint med en makeover... ;-)

Nå har jeg endelig fått lagt deg i linklisten min, slik at jeg finner deg kjapt...
Må bare si at jeg liker bloggen din veldig godt!

xoxo

borghild sa...

Duk!!!!! Men du må lage et teppe også, for stoffene og mønstrene var bare superfine sammen! De var faktisk så fine sammen at jeg fikk lyst til å prøve meg selv, men det spørs om jeg finner stoffer som passer... Har heller aldri sydd sammen sånne sekskanter før, så vi får se...
Strykebrettet ble også veldig fint! Det er jo litt gøy å ha et fint et når det står framme så mye! Jeg har også mekka trekk selv, men ved hjelp av stiftepistol:-) Ha en super uke! Klem B:-)

line sa...

Flott arbeid, men jeg går mot alle andre her inne da - jeg ville hatt det til teppe som opprinnelig ment. Siden du jo får unne slike arbeider i rekordtid ville jeg laget et med julestoff til juleduk :-).

Imponert over at du har vært på kino (skal ikke si noe - jeg har ikke fått vært der ennå, men men...).

Godt med makeover på strykebrettet iblandt, det trengs.

Ha en koselig uke med svigerforeldre på besøk. Regner med at vi treffes noen timer i morgen til bli-kjent-fest for våre håpefulle 1 klassinger :-)

Unknown sa...

Nydelig duk. Jeg blir så imonert over alle de flinke syerskene her i blogglandia...du kjenner ikke meg, men jeg kan fortelle at jeg er analfabet når det gjelder nål,tråd, stoff og alt innenfor den verden...

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej vännen!!!

så ljuvlig duk eller täcke.
så duktig du är!!!

Strykbrädan blev ju jättefin!

Kram nilla

Elisabeth sa...

Duk, helt klart. Den passet jo bare supergodt til ditt nydelige kjøkken :)

Thea sa...

For en fantasttisk berkrivelse:... sommerlig juleduk:) jeg likte det ordet!!! Super som duk da:)one of a kind og passer året rundt som julete sommerduk, sommerlig juleduk, frisk vårduk osv osv... Artig å se hva du velger. FLott var den uansett:)

h.espe sa...

Duk eller teppe - fint var det iallfall...

Har ikke merket dette med telleren, men synest blogger er veldig ustabil om dagen.

Herlig uke videre til deg!!

Klemmer:o)

Hulda sa...

Så flott duk, eller blir det teppe? :) Fint er det iallefall. Blir flott til jul. :)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ha ha, bruk det til begge deler sier jeg. Jeg bruker støtt og stadig quiltene mine som duk, funker helt fint det. Blir en stødigere duk som ikke flyger av bordet bare det kommer litt gjennomtrekk eller bikkjen logrer med halen. Anyway, ble veldig fint og for en jobb du har gjort.
Strykebrettstrekk har jeg latt Laura Ashley sy for meg, hihi.
Ha en fortreffelig dag kjære deg .
Klem

elisabeth sa...

Synes den passet perfekt til duk, Jeg skal også ha rødt på midt kjøkken denne gang:)

@afjo72 sa...

Jepp - me to; dette MÅ bli duk :o)) Rålekker!!

Og Mamma Mia, ja den er jo bare herlig - spør du meg. Syng med!! Hihi!!

Tulip sa...

Om det blir duk eller teppe, var det uansett kjempeflott!
Synes det ble kjempefint, i flotte farger.

Lurt med strykebrett-trekk. Det skal jammen jeg også gjøre.

Har ikke registrert tull med telleren, men kommer nesten ikke inn på bloggene om dagen. DET er irriterende.

Kos deg videre

Photo-Me-Life sa...

Tusen takk for svaret i bloggen min, artig at folk titter innom og legger igjen noen ord om hvem dem er.
Jeg syns den var fin som duk, men, nå er det min mening da altså, jeg hadde nok kommet til å brukt den som sengeteppe. Den var veldig fin:)

Klarafina sa...

Passer kjempefint som duk så det er mitt forslag. Jeg har også kjøpt mønsteret men ikke funnet de rette stoffene enda. Har masse røde og hvite som jeg spart til noe spesielt.......kanskje en slik stor duk er det spesielle. Fint var det i hvert fall!

Lovise sa...

Hei Anita.
Så fin duk du har. Den lyser opp på bordet, det er sikkert. Jeg regner med at du blir glad av å se på den der:)

Håper du har det bra og koser deg i hverdagen.
Klem.

Pernille sa...

Så fint duk/lappeteppe! Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak. Har nemlig laget et selv for noen år siden og det blir ikke flere ganger. Hahaha. Men du er flink!

Du får hilse den flokken du har på besøk og si at alt er i orden her på Mo. Vi savner dem så klart, men er sikker på at dere har det fint der dere er:)

Om svigermora di vil se hvordan gangen på hytta ble, så ligger det inne på bloggen min no blandt masse annet tull;)

Ha en fortsatt fin sommer/høst og kos dere godt:)

Bo med Lena sa...

Gjett om jeg skal kose meg!

Så flott lappe-duk du har. Nydelig farger! Jeg skal også gi strykebrettet mitt en makeover.

Du får ha en fortsatt fin kveld/natt.

Silkeline sa...

Wow, aldeles nydelig!!! Jeg synes også den var nydelig som duk. Den passer sååå fint til de hvitmalte stolene dine, og den er virkelig ett blikkfang i rommet. Du har all grunn til å være stolt av denne altså!

Stryketrettet ble fint også... det minnet meg på at mitt svidde, gulbrune trekk kanskje har gjort nytten sin. Må nok få skiftet det snart skjønner jeg...hehe:)

Silkeline sa...

Jeg glemte å si at det ligger noe til deg på bloggen min. Det er deg vel undt:)

Timotei sa...

Jeg tror den kommer til å bli kjempefin som duk. Skikkelig lekkert med de fargene og stoffene! Litt sånn jordbær og fløte-fornemmelser får jeg av å se på den! Det er jo litt fint at duken henger ned over kanten på bordet, så jeg ville ikke vattert den, men bare bruke et bakstykke av bomullsstoff. Ellers går det an å bruke flanell som mellomlag også. Lurt med nytt trekk til strykebrettet!

Daisys home sa...

HEI og tusen takk for koselig besøk på bloggen min.Blir såå glad når noen er innom og legger igjen hilsen.Denne som duk synest nå jeg var veldig fint da,det er nå min mening.Særlig mot de lyse stolene og veggene!Lækkert.Ha en fortsatt fin kveld.

ChatrinesLiving sa...

Så fin den duken din blir!
Nydelige sommerlige farger!
Hehe, ler når jeg ser ditt strykebrett... du skulle sett mitt;) Ikke var det særlig fint, og her om dagen hørte jeg er BRAK i stua... da døde strykebrettet... det rett å slett "segnet" om på gulvet... Nå er det antageligvis godt begravet på søppeldynga, og jeg har kjøpt et nytt et, som lever i beste velgående;)

En finfin natt til deg!
Klem fra chatrine:)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Ååå... den duken din var jo utrolig flott - den er jo både sommer og jul på en gang...

Ha en koselig dag og uke...

Mia sa...

Så flott dette ble da, jeg er virkelig imponert over hvor raskt du har jobbet. Jeg hadde brukt den som duk til jul, tenkt deg stearinlys, pepperkaker, røde julestjerner og det hele. Men selvfølgelig passer den like bra til sommerens jordbær oog rips. Og det er jo greit da, nemlig å bruke duken til flere årstider.

Kaffekos sa...

Knallfin duk. Kan godt forstå at du kjenner både den ene og den andre duften. Og filmen, SUKK mmmm, en deilig film.