tirsdag 7. oktober 2008

En høstferie full av overraskelser!

Da var det tid for litt høstferie skildring. Ferien har vært full av overraskelser, men vi har kost oss for det, selv om ting ble endel anderledes enn vi hadde tenkt! Ferien begynte vi med båttur fra Oslo til København, en fin båttur i seg selv, selv om det var UTROLIG støvete i lugaren! Overkøyene hadde ett tykt støvlag:o] Og på morgenen når vi skulle ned etter å ha studert København fra båten så fikk mannen en muskel strekk i ryggen og var jo plaget av det HELE turen! (Det eneste av interiør verdi jeg kjøpte var disse søte pottene på brettet, kommer til å passe perfekt ute til sommeren og inne i kjøkken vinduet nå).
Vi koste oss i sentrum den dagen og skulle på Tivoli på kvelden, men tror dere Tivoli var oppe da??? NOT!!! Det var stengt noen dager akkurat når vi var der nede og sorgen var stor når vi skjønte det! Ungene og mannen gikk derfor på Guiness record museum, og de fikk to dager på MCDonalds som plaster på såret! Ikke helt i vår drøm men...... Når de var på Guiness museet trålet jeg ALLE smågatene i nærheten av Strøget på jakt etter den optimale danske nydelige interiør forretning, med Greengate, men fant ingen! Sååå skuffet! Men vi kunne jo bare sjekke nett og det var fritt nett på McDonalds så siste ettermiddagen mens ungen spiste slo vi opp pc'n og var klare for surfing, meeeen akkurat da var nettet nede!! Så ingen sjekk ble gjort og jeg gikk duknakket tilbake til sovestedet vårt! Mens vi sitter der på kvelden, så sitter mannen så opptatt med mobilen og jeg lurer på hva han gjør?? Jo han sjekker nyheter:o! Men kunne du da ha sjekket hvor de forhandler Greengate idenne byen?? Tidligere idag?? Ja da, det kunne han ha gjort! Men det hadde han ikke tenkt på! Også jeg som da hadde spurt meg rundt etter forhandlere OG vi hadde oppsøkt McDonald bare for å få netttilgang!! Så kunne han bare med noen tasttrykk funnet ut av det *argh*! Tidlig neste formiddag vendte vi nesa hejmover så de opplysningene han da kom med var i grunnen helt uinterresante *sukk*!


Det ble nye støvler på meg på en tur ut av sentrum, og på tilbake til vandrerhjemmet som vi bodde hadde vi litt problemer med å finne veien, jeg med kart og mannen bak rattet trålet vi noen gater for å finne fram! Ett stykke foran meg/oss ser jeg da en statue og er såå fornøyd for nå nærmer vi oss kongens nytorv, tror jeg! Mannen var nok også ganske fornøyd med det og fester blikket og kjører fram! Plustelig stopper han og det viser seg at det som vi er laaaang inne på har noe med kongelige å gjøre, men det er slottsplassen vi entrer!!! Vi var ganske sååå kjappe med å rygge ut igjen *ler godt*!
Vi tok bilveien om Sverige hjem en veldig grei tur, som gikk veldig bra med både stort og smått, helt til vi skulle av Strømstad -Sandefjord båten og de som står foran oss peker og sier noe! Hva de sier?? " Dere har punktert!!!!!" Klokken var da 22 og vi var ganske så slitne, men hvem bryr seg om det! Så var det ut av båten med punktert dekk, dvs idet de andre begynner å kjøre av holder største jenta på å tisse i buksa så da måtte jeg og henne tilbake inn på båten for det ærendet!!
Når vi da endelig har fått luft i alle dekk igjen sier jeg så kjekt til mannen at dette må jo være prikken over i'en på denne ferien, men den gang ei for ca 500 meter fra vårt hus ,etter å ha kjørt ca 50mil den dagen, så spyr lillemor ut hele seg *blæh*! DET var prikken over i'en på den delen av ferien!!!!!


Når vi kom inn og hjem lå det en pakke til meg på benken, den var fra Tulip etter at jeg hadde vunnet en trekning hos henne! You made my day!!!!!! Tuuuuuusen takk! Pakken inneholdt en søt duk, en tea tree duft olje (som dufter nydelig) og dette sink kremmerhuset!!!! SKjønner ikke hvor du finner sink i Tønsberg jeg, men......Siden det ikke ble noen Tivoli tur på ungene så bestemte vi oss for å kjøpe en hamster, har vurdert det litt fram og tilbake før valget falt på dette da, alle tropper vi opp i butikken og velger oss ut en liten og rund krabat som det er usikkert om er jente eller gutt! Hjem bære det og i bur! Skikkelig amper er den og holder seg kun inne i sitt nye hus hele kvelden og natten! Og på lørdags morgen syns vi at vi må sjekke o mdet er liv i lille vennen! og det er det og i tillegg hadde den da 7 unger!!!!!!!! Nå er det sånn at som regel overlever ikke alle, men nå får den iallefall fullstendig ro!! Ganske sååå kjedelig og vanskelig å forstå for barna, men.... Tok ett bilde når vi sjekket! Kan klikke bildet så går det an å se litt bedre! Hamstere er en svart og hvit JENTE panda hamster!! Så skjønn atte;0)


Når folk forteller sånne historier som jeg nå har kommet med tenker jeg ofte at de overdriver, men her er ALT riktig og uten ekstra tillegg, var faktisk ett par ting til som også skjedde, men de holder vi for oss selv:o) Vi bodde der nede på ett vandrer hjem, Copenhagen City, et flott overnattingssted som anbefales på det varmeste!!!! Billig og VELDIG bra og sentralt!! Må forresten få beklage de dårlige bildene i dette innlegget, kommer bedre bilder neste runde:o)

Håper hvertfall noen av dere har fulgt med til slutten og får en fornøyelig dag!!! Masse klemmer fra Anita!

37 kommentarer:

Lemi sa...

å hjelpe meg... d va sørglig danmarkstur.. ;( at ALT sku gå såå galt.. føle me deg..

Gry sa...

Det var virkelig en ulykkestur dere fikk, stakkars dere :-( En ulykke kommer sjelden alene, heter det jo....men det får vel väre måte på ;-) Til slutt vet man nesten ikke om man skal le eller gråte når det blir så mye på en gang. Fint at dere kom velberga hjem!

Men se vilke små, ikke söte kanskje, men i alle fall hjelpeslöse nyfödte. Det var virkelig et godt kjöp "Ta 8 betale for 1". Det hender litt av hvert når du kjöper smågnagere har jeg forstått. Vi fikk jo tilgodelapp på vår förste, som döde etter bare noen dager. Jeg behövde ikke engang ha med det döde dyret til butikken, så de er nok vant til ett og annet.

Ha en fortsatt fin dag og takk for en hendelserik historie ;-)

Klem Gry

Lykkehuset sa...

Det var litt av en tur da;) Plaster på såret var jo en fin gave og 8! nye hamstre. Kan ha det mye moro med dem:) Skal sjekke ut det vandrerhjemmet:) PS! Du skriver bra og ARTIG!

Elisabeth sa...

*Ler og ler* Sånne turer er jo pyton når det står på, men det blir alltid en god latter av den i ettertid
Og grattis som hamsteroppdretter *ler igjen*

Monica Therese sa...

OIOIOI,litt av noen nedturer på en ellers så hyggelig familie utflukt da =)
Gratulerer så mye som hamster bestemor..hehe..Litt drastisk måte å finne ut om det er gutt eller jente hamster på da,men fungerte jo fint.

Jeg har termin om 6 uker,og venter i spenning på at noe skal skje,er litt lei av å føle meg som en ubrukelig hval ;)

Ønsker deg en herlig høst tid med familien =)

frua i tua - Langtangen sa...

For en tur dere fikk.. Det var mye på en gang.
Uff og uff..
Men de søte små pottene var jo nydelige da!

ENGEL sa...

uff...ikke bra. jeg hadde det topp på min køben tur,så dere har nok vært max uheldig...arti skrevet tross alt!ha en fin tirsdag

silje-sin sa...

Kjære dere, det var litt av en tur! Bra dere tar det med godt humør:) Så dårlig at tivoli var stengt! Og jeg kjenner godt igjen den skuffende shoppingfølelsen, sånn hadde jeg det i danmark selv i sommer. Jeg tror man virkelig må vite hvor butikkene er der! Nå er jeg mellom to nattevakter, da er jeg litt i en annen verden føler jeg:) blir godt med en uke fri igjen! Ha en flott kveld Anita:) klem fra silje

silje-sin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
liven sa...

hihi.....stakkars dere da!!
Men senere ler dere av det ikke sant??
Nye familiemedlemmer også:o)
Gratulerer så mye:o)

Så fin pakke du fikk fra tulip...det var nå en kjekk avslutning for deg:o)

Flotte støvler og søte blomsterpotter har du hvertfall fått:o)

Ha en fin kveld og kos deg anita:o)

Tulip sa...

Huff da, hørtes ut som en strabasiøs hjemtur for dere!
Men håper uansett dere har fine opplevelser fra Danmarksturen, tross alt!

Jøss de hamsterungene var små og rosa... Gratulerer med nye "familiemedlemmer"!

Klarafina sa...

Puh! Blir helt svett av bare å lese jeg.......men så heldig du var som fikk så fin gave!
Må jo kunne si at turen var opplevelsesrik ;)

Guttemamma sa...

Ler her jeg sitter, er det mulig? For en uartig tur, rart hvordan alt går skeis noen ganger...Lykke til med neste tur! :-)

Tulip sa...

Å den kjøpte jeg på Tolvsrød.
Nå husker jeg jo ikke hva butikken heter i farta...
...men det er den som ligger ved gamle Ryla Sport, hvis du vet hvor det er...

Koselig at du likte den!

♥ H@rmoni ♥ sa...

Det var litt av en tur dere hadde!
Også Mcdonalds to dager til ingen nytte!
Jaja du sparte litt penger på å ikke finne interiørbutikker, men jeg kan skjønne du er arg når du hadde sett fram til litt shopping!
Også stengt tivoli- så kjedelig!
Får kose dere med hamsteren og ungene nå da!
:O)

Karna sa...

Herlighet for en tur...hadde ikke mye flaks pakket i bagasjen iallefall...

Lykke til med hamsterene iallefall...

Mor Kari sa...

Det var jammen en tur med mange overraskelser. Men du fikk jo med deg noe koselig hjem i alle fall.

hvorfor ikke... sa...

uff a mei! Da må det jo bare bli bedere, hehe!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej hej!!

men vilken resa du fick.Lider med dig.underbara saker du köpt iallafall.
du är såå välkommen hit nästa gång.så kan vi åka runt på loppisar.

Kram Nilla

Grip dagen sa...

Nå ble jeg nesten sliten...
For en tur da!

Godt dere kom hele hjem i alle fall. Dere ble da rike på opplevelser! Selv om ikke alle var av det positive slaget - tvert imot.
Stakkars dere. Synd når en etterlengtet ferietur blir slik.

Håper dere får noen fine dager hjemme fremover!!!
Borte bra - hjemme best.

Klem Marit

Siren sa...

Hvor heldig du var som fikk pakke, det kremmerhuset var vakkert! :)
Takk for hyggelig kommentar på bloggen min forresten, så flott at du likte badet mitt! :)
Ha en super kveld! :)

Marie sa...

Fleire koselege innlegg her i det siste :)
Gratulerer med "småfolk" i huset :)
Gratulerer også til vesla som har fyllt året sitt!

Ønskjer deg fine og fargerike haustdagar :)

Unknown sa...

Høres ut som en hyggelig høstferie i Danmark. Jeg har datteren min i København, og skal besøke henne om to helger...Gleder meg. Det blir nok noen hyggelige butikkbesøk, Sofies butikk er jo et "must". Takk for hyggelig kommentar på bloggen min.
Klem...Ellen

Anne-Berit sa...

Hehehe,unnskyld Anita,men jeg måå bare le.At det går an å få så mye kluss på en tur.Syns jeg hører både deg og min kjære sønn,hehe,skulle vært flua på veggen.Og så punktere også da,herremin,og snuppa som måtte spy.Jaja,bra dere kan le av det nå ihvertfall.Så synd at du ikke fant de butikkene du tenkte å handle i,men de krukkene du fant var no kjempesøte da.Og så har dere hatt familieforøkelse,ble litt flere enn dere regnet med der ja.Men søte,nei,det syns jeg ikke,men de blir jo det når de får pels,heldigvis.Kan ikke være store de der,ser knøttsmå ut.Spennende for ungene,bra plaster på såret vil jeg tro.Ha det godt alle sammen.Klem fra meg:o)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Ja du, dette var turen sin det... en føler at alt er ute av drift... men er sikker på at dere husker denne turen iallefall...
Og grattis som hamstermamma...

Ha en super dag og helg...

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Himmel FOR en tur. Jaja, sånn kan det gå. Dere kom nå dere helskinnet hjem.

Hi hi, plutselig en hel hamsterslekt i buret. De er nå søte de små gnagerne.

Ja du kan så si om grisen min, joda hos meg skal jeg nok finne en plass til den. Har type "Fanny og Aleksander" jul hos meg og da må det være plass til
en grisekno innimellom blondene og eplene hi hi.
Ha en flott dag.
Klem

Tulipaner og krystaller sa...

Hei hei.
Det var da ikke måte på hva som skulle skje dere på tur. Men det høres no ut til at dere har gjort det beste av det og har hatt en fin fur lell.
Synd du ikke fikk utforsket de butikkene du ville. byen er jo et mekka for interiørinteresserte.
Krukkene er helt nydelige. Støvlene råe. Jeg har noen lyseblå med blomster på. Såå søte.

Her har høsten kommet for fullt. Mange flotte farger ute nå.

Ønsker dere alle en nydelig høst.

Klemmer fra Marit.

Huset på kollen sa...

Hei,

Utrolig så mye uflaks det går an å ha på én tur, og ikke engang Green Gate-plaster på såret! ;) Neste gang kan jeg anbefale en tur til Frederiksberg, 15 min å gå fra sentrum evt en kort metro-tur, der er det flere små perler av interiørbutikker, kaféer og barneklærbutikker, og Søstrene Grene på det lokale shoppingsenteret! Bedre lykke neste gang, får håpe det ikke blir så lenge til da vettu :)

elisabeth sa...

Hehehe...jeg er så glaaaad for å lese at det er fler som ikke trenger å pønte på historiene sine...hehehe, her er de strort sett litt verre enn jeg tør skrive...hahahaha;)
Også er du blitt bessmor...hahaha...7 unger OMG, sier bare jeg...hehe, jeg må jo ærlig innrømme at jeg ikke er så glad i disse dyrene av denne sorten...det er noe med halen og klørne...jeg klikket på bildet, og kjente bekymringsrynken midt i panna kom med engang hehe;) Joda veldig nyusselig på avstand:)

Men vi har hatt kaniner, og de ble også veldig mange, 2 dager etter vi gav dem bort...haha:)
Ha en absolutt fornøyelig dag, jeg koste meg med innlegget:)

mammahaaland sa...

Kjære vene for noen søte små hamster dyr og for en tur..
Du forteller så godt, er jo så morsomt å høre deg fortelle om turen, selv om du var litt oppgitt noen ganger:)
Virkelig skjønne potter da hvertfall..
Får si som vi pleier å si som plaster på såret i god gammal Anne Kath Vestly stil "da vi kom hjem var alle enige om at det hadde vært en fin tur.."
Morsomt å lese bloggingen din hvertfall!
Monica

Helene sa...

Hei
Takk for koselig kommentar på bloggen min.
Det er lenge siden jeg har vært innom her nå.Har vart litt fraværende på bloggen i det siste så nå må jeg ta meg en rask runde rundt i bloglandia.
Er derfor innom så snarest for å ønske deg god helg!


Klem fra Helene

irina sa...

Takk søte deg for koslige ord.

Skal ta meg en tur en annen kveld å lese litt mer på den koslige bloggen din :)

Klem

Hjemme hos Vibeke sa...

For en tur! Selv om det ikke er noe morsomt der og da, så blir det i alle fall en god historie!

borghild sa...

He he, det var veldig vittig å lese, og jeg måtte le høyt når du forteller at dere kjøpte hamster fordi dere ikke fikk gått på Tivoli;-) Men jeg skjønner jo godt at det ikke var særlig morsomt å ikke finne det en leter etter, å punktere, eller at noen i reisefølget spyr (selv om det var bra dere ikke var lengre hjemmefra da det skjedde;-). Håper ukeslutten blir bedre!;-) Klem B:-)

Gamlå sa...

Heisann.

uff, så kjedelig for dere dette her da ble, men litt av en historie til oss som leser bloggen din:) Her var det mye og smile av. OK jeg har galgen humor så det er ikke noe vondt fra min side ved det.:)
Håper at dere klarer å bli kvitt hamster ungene når de er klare for det...har hatt selv og har helt glemt hvor mange ukene det tar før de er skjønnsdriftige og begynner å forplante seg igjen:)
Pass på sier jeg 2*7"14
og 14* osv. Uff dette er ikke noe å spøke om, unnskyld!!

Uansett så var det godt å vite at der kom vel hjem!!
klem fra Gamlå

HildeS/Frøken Fryd sa...

Åååå, hjelpe meg.
Eg vart nesten utslitt av å lese dette, og du har opplevd det i levande live...
Får håpe du er komen såpass over det at du kan flire litt av det nå:)
Ha ei fin og god helg.

Garden Angel sa...

Uff da..
Så kjedelig når man først er på tur..!
Men du fikk da noen go`saker med deg hjem ser jeg:)
Det pottesettet var supersøtt!
Må være fint å ha krydderurter i;)
Og støvlene var også flotte!
Gratulerer også med lillemors 2 årsdag!
Ha en fin helg Anita!