fredag 28. november 2008

Jul i stua!

Jeg har vært på jakt etter noen nye puter til sofaen til jul, kan jo ikke ha roseputene hele året, selv om jeg fortsatt er såååå fornøyd med de. Når jeg leste polkadott innlegget til Emmeline her om dagen kom jeg på at jeg kjøpte røde og hvite puter til uteplassen i sommer og de passer perfektere inne enn ute, så nå pryder de sofaene. Bordet prydes av sommerens Greengate og en liten Ildtopp som jeg fikk av ei venninne som var her på lunsj for en uke siden. Skikkelig koselig jul i sofa kroken!Muggen fra GG er en gjenganger med roser, og saft når det er påkrevd!


Igår kjøpte jeg julekjoler med tilbehør til jentene! Såå nydelige! lillemor slo seg helt vrang igår når den skulle prøves, så jeg måtte bytte den til en størresle større idag, men...... Hun ble til og med rasende når jeg tok den opp av posen her hjemme! Nydelig grå kjole til største med fløyelsliv og glatt skjørt med paljetter og broderier! Til lillemor ble det rutete kjole og en nydelig strikket bolero med "diamant knapper"! Ja sint var hun igår, men idag hadde pipen fått en annen låt og


sånn så hun ut når hun måtte ta kjolen av seg etter å ha prøvd den idag! Rar unge, kanskje ikke så ulik andre unger;0) Hun går her og synger "mamma Mia, lalalalal...." og " money, money money......" hele dagen, blir kanskje ikke noe bedre siden vi idag har kjøpt filmen og jeg har STORE planer om å snart få sett den igjen!På søndag var hun ikke sur og vi benyttet sjansen til å få tatt bilder til julekort. Det er også en selsom oppgave med unger, hvor den ene gråter fordi han blunker på alle bilder, den andre gråter fordi den ene gjør det og den tredje poserer villig vekk foran alle de andre *ler*! I år var det full klaff ved første tagning og alle hjerter gleder seg! Bildene ble bare sååååå skjønne, kanskje ikke helt objektiv jeg, men ...*ler*! Selve julekort bildet holder vi for oss selv foreløpig, men ett som jeg tok av lillemor bare må jeg dele med dere! Er hun ikke vakker!??

Nå er det helg her og mannen er på tur for å samle inn alle ungene!! Kjekt å få de i hus før fredags kosen begynner. I morgen og til søndag er det jobbing for meg og på søndag ettermiddag er det pepperkake baking og pynting av kjøkkenet som står for tur!
Da er de hjemme, kos dere masse alle sammen HELE helgen! Klemmer fra Anita!

36 kommentarer:

Ida sa...

Heisann! Så mange fine bilder - morsomt med sinnataggen vs sukkerengelen :-) Hun var uasnett supersøt på begge bildene - hvert uttrykk har sin sjarme ;-)

Putene gjorde seg virkelig - er ås misunnlig på alle som ikke er eier av svart skinnsofa (slik som meg!) - der passer det egentlig ikke med noen slags puter.. de sklir bare unna! Søren så irritert man kan bli på en poppis skinnsofaperiode for noen år siden..hmpf!!

Forresten masse søte saker i ditt forrige innlegg! Er det du som hart laget tildafigurene -var kjempesøte ! Skimter en nydelig barneseng/sofa der også ser jeg :-)

Ha en fin helg! Klemmer fra Ida

Ida sa...

Haha.. der ser du - bildet var så flott med de ulike dekorasjonene at jeg ikke fikk med meg glimtet av din skinnsofa :-) Hihihi!

Jeg fant "oppskriften" til den linrammen på nettet - hos en blogger - og er helt enig - utrolig enkel og kjempefin!

:)

Anonym sa...

Kjempe koselig blogg du har:-)
Takk for titten!

God helg!

Klem fra Augusta Willhelmina

hvorfor ikke... sa...

God helg, Anita! Håper ikke du jobber så altfor mye ekstra, nå før jul, da. Tydligvis har du rukket å pynte, riktig julekoselig hos deg;)
God-helg-klem fra meg:)

liven sa...

så mange fine bilder hos deg i dag:O)
Hadde bestillt røde greengate kopper men fikk beskjed i sted at hun ikke fikk fatt på de!!
Da kjøper jeg noen røde greengate latte kopper i stedet.......tenker kanskje de blir litt varm å holde i med gløgg i!!
så skjønne jenter:O) Helt mormalt at de ikke vil det som mammaen vil....hihi

Nå har jeg kjøpt mamma mia dvd....det skal bli kalender gave:O)
Så kanskje jeg får sett den omsider.....

Ønsker deg en fin helg:O)
I morgen vil jeg lage litt adventskos!
Her er det flising på gang men mureren skulle gjøre seg ferdig på søndag sa han!!
Jeg er såååå fornøyd:O)

Josefine sa...

Hei.. så mye fint. Herlig røde prikker på kjøkkenet, så friskt!
Såå søte klær du har kjøpt..tenker de blir skjønne i dem ja:)
Ønsker deg en flott adventshelg!
Klem fra Josefine

Anne-Berit sa...

De putene egner seg jo godt til jul de,fin rødfarge.
og så jentene som har fått nye kjoler til jul,kjempefine var de.Måtte le av Ane,så typisk at de er sånn når klær skal prøves,men hun er no så knallblid til vanlig at hun må få lov å protestere litt av og til.At hun er vakker er jo ikke noe rart,ligner vel på farmora si,hihi,tulla bare.Men nydelige er de alle tre.Dere må ha ei fin helg alle fem.Klemmer herfra!

Guttemamma sa...

Utrolig koselige bilder fra stuen din,,!!! Klem fra Anette, sier som Ida lillemoren din var jo bare så god på begge bildene!!

Anonym sa...

Ja, de barna de barna ! Man blir aldri klok på dem, man må bare elske dem ! Flott hverdagsglimt fra din kant av landet - tusen takk ;o) Flotte "polkadot" puter forresten - de ble jo knall tøff ;o) Ønsker deg en fin første advents helg !

Aina sa...

oooå jeg vil også ha slike puter!! Lurer på hvorfor polka dots tiltaler meg slik, blir liksom så glad av prikkene jeg..snodig dame ja;-D

Herlige bilder av jenta di, søt som sint, og vakker ja.
Planen min er å ta julekortbilde i morgen, når ungene er opplagte og det ennå er dagslys!
Kortene er jo snart ferdige, foruten bilde, så dette lover jo bra.
Skal opp på loftstuen og lete fram advent stjernene, der sitter vesla og nabojenta som skal natte over, og ser Mamma mia for n`te gang. Artig hvor den musikken fenger oss i alle aldre.

Håper du får en fin helg og koser deg med baking.

Klem klem!

Veronica sa...

hihihi, må le av gutten din som sitter og leser om dukke-laging :)
Min sønn fant en bok om fødsel... Han synes det var så mange fine(!) tegninger i den! jeg ILTE til og fikk stoppet han før han kom til bilde-forklaringen heldigvis!!

Synes teppet på det forrige innlegget ditt er så fint - må prøve meg på et sånt en gang....

Kos dere i helgen!!

klem v

Timotei sa...

Hei!
Så koselig det ble med de prikkete putene! Skikkelig julestemning i sofakroken din. Ikke mye som minner om jul hos oss ennå nei, men jeg må vel få ordnet i stand til advent i alle fall. Husker godt hvordan det var å ta julekortbilder av ungene ja. Vi har bare to, men kjære meg som de klarte å styre på under de fotoseansene. Gjorde grimaser, ertet hverandre...Og eldstemann skjønte ikke hvorfor jeg måtte ta så mange bilder. Det måtte da vel greie seg med ett eller to...
Ønsker deg ei superfin helg! Kos deg med juleforberedelsene!

silje-sin sa...

Hei Anita! Så julete og koselig det hadde blitt hos deg! Og nydelige bilder av Ane;) Flotte antrekk også! Her har det også blitt litt jul. Men barnebursdagen i morgen er dessverre avlyst, ferdinand har kastet opp i dag (igjen!!) og jeg har vært hos legen etter fem dager med feber, og har fått konstatert at jeg har en halsbetennelse. Og hvis jeg ikke blir MYE bedre av antibiotikaen i løpet av helga, skal jeg tilbake på mandag for å ta blodprøver ift kyssesyke. Lovely... Så halsen er vond, men ellers er det bra! Kjetil har pappaperm nå, skal være hjemme i nesten 40 dager! Det blir så bra:) Nå er det leggetid, så får du ha en god jobbehelg vennen! klem fra silje.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Ja , det der med julefotografering er ingen lett sak, og så langt er ikke jeg kommet!... venter på at jeg skal "uffe" meg til det hihi.
Så koselig det var hos deg da, jeg håper å få "jule" kjøkkenet litt til i helgen, først må den kjedelige vaskebøtten frem he he
Ha en flott 1. helg i advent.
Klem

Synnøve sa...

Så koselig det ble:))
Morsomme bilder av sinnataggen din.
Ha ei fin helg

ChatrinesLiving sa...

Heisann!
Unger er ikke alltid så enkle nei;)
Får håpe hun vil ha på seg kjolen i julen da;)
Flott med det røde i stuen din! Å den green gate mugga, je den har jeg en helt lik som deg:)

Hos meg er det ikke noe jul enda, men i helgen skal jeg prøve å få hengt opp advents lysene i allefall;)

Ha en superfin helg!
Klem fra Chatrine:)

Gamlå sa...

Ti tei

Det er bare meg Gamlå som er innom bloggen din for en lyn visitt. Har tyv lånt en PC. Så nydelig du har det.

klem fra Gamlå som ønsker deg og dine en god helg.

ENGEL sa...

HERLIGE BILDER!ha en super adventshelg;)

Ann-Cathrin sa...

Vakker jenta di er!!:) Så flott sofakroken din ble, veldig koselig:)

Fru Langtind sa...

Hehe...lo litt når jeg leste om kjoleprøvinga ja:-) Skal ikke være lett! Høres iallefall ut som dere får en koselig søndagsettermiddag :-)
God helg videre!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Hun var jo skjønn i "fula" å jenta, men til å spise opp på englebildet da... nydelig...
Lekre kjoler...
Så flott at du kan bruke putene både ute på sommeren og inne til jul - julestemning ble det i allefall...

Klem Mita...

Villa Luftslottet sa...

Nydelig sinnatagg og blid.jente...haha, artige og fine bilder:)
Mamma mia var en skikkelig glad film:)

Jorunn sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg! Nei, det er nok en navnesøster av meg som er sjef for alongen. Den GG-vasen ønsker jeg meg! Skikkelig fin både til det ene og andre :0)

silje-sin sa...

Hei Anita! Pepperkakebaking høres veldig koselig ut! Ja, i morgen er det jobb! Huff, jeg gruer meg litt. Jeg skal på en barneskole, og bl.a ha gym med 3.klasse. Har du noen tips om hva som kan være bra å gjøre? Jeg har tenkt på hjørnefotball og haien kommer ihvertfall:) Det blir spennende dette her:) Har jobbehelga gått bra? klem

by Siv sa...

Sant det er vanskelig med julekortbilde???
Jeg tok sikkert 150 bilder, men bare 1 kunne brukes. Da ble jo valget enkelt hehe.
Så flotte juleantrekk du har kjøpt :)
Ha en fantastisk flott ny uke
*Siv*

Mor Kari sa...

Å, sånt rødprikkete servise står på ønskelista mi i år. Synes det er SÅ koselig. Det kan jo brukes hele året, og er kjempefint til jul.
Hadde et av barnebarna mine, på 3 år her i helgen, hun gikk også å sang Mamma mia fra morgen til kveld!
Koselig tid vi er inne i nå, med forventning og kos.

Mor Kari sa...

Takk for mye skryt- hyggelig.
Jeg skal ha salgsbod sammen med en kollega (som lager kjempefine tova nisser), men vi kommer stort sett til å være der begge to, alle ni dagene.
Latex høres interessant ut, kunne du være så snill å fortelle meg hvordan det funker, når du har prøvd det ut.
Når jeg skal tove tøfler litt til, bruker jeg et kortprogram på 30min.30grader. Men, som sagt, maskinene er jo så forskjellig. Lykke til!

MODERN COUNTRY sa...

Hei Anita!

Ville bare fortelle at jeg har vært innom og kost meg i bloggen din. Synes Tøflene du hadde tovet ble så innmari fine, ikke rart du er fornøy! :)) Håper du koser deg nå i Førjulstiden!

Aina

Stina sa...

Jag älskar GreenGate. Vilken söt lite flicka.:-)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hejsan!

så härliga bilder...hoppas vi får se julkortet sen!

kram Nilla

Randi sa...

Så søte bilder av lille engelen....de er jo søte nesten uansett.

Putene var knaillfine. Jeg tror jeg må kjøpe meg to julerøde puter for å pynte sofaen min med.
Og koppene var nydelige som alt det andre fra greenhous.

Håper du koser deg masse i advents stria.

Klem

Lene sa...

Om hun er skjønn, ja!!!!! Hun ligner på meg når jeg var lita, Anita - veldig lik - så det er helt klart hun er nuuuudelig ;) Ordentlig godjente - akkurat som undertengede ;)

Og kanskje er hun også like lydig som undertegnede. Har gjort presis som mor Anita beflate - beholdt gamlebloggen (får sikkert dilldall abstinenser) - og åpnet ny fotoblogg. Snill pike, ja. Julenissen kommer nok med sekken full til både lillemor og jeg ;)

Men helledussen da, så skjønne saker du har ordnet til henne. Både klær - og ikke minst mini interiøret hennes (må alltid skrolle, jeg, vettu - renner visst ikke ned bloggene hver dag heller). Du er så flink og flittig, Anita! Selv har jeg i skrivende stund en skrivepult fra finn og noen hyller som står og hyler og skriker etter meg og malerkosten. Men kommer jeg??? Nope - jeg er på førjulsbesøk hos Anita - og skravler ivei ;)

Hihiii... Herlig førjulsstemning hos deg, Anit :)

Goooood klem :)

Mia sa...

Så herlig med rødprikkete puter og Green Gate kopper og kanner! Så julete, rett og slett. Og så hun lillemor da, sååå utrolig bedårende og herlig! Jeg håper du kommer til å kose seg med julekjolen sin.

Takk for dine alltid så herlige kommentarer hos meg, Anita. Jeg setter utrolig stor pris på dem, og det er alltid koselig å besøke denne nydelige bloggen din!

Synnøve sa...

Hei hei! Så koselig det ble, er jo så lekkert med rødt mot det hvite :) Den knall røde ildtoppen var jo bare prikken over i'en! Og så nydelige julekuler lenger nede her, så flere som minte meg om mormors gamle pynt :) Ha en fin kveld! Synnøve

Grip dagen sa...

Den kaffi-brune fargen du viser på den ene julekjolen er råflott!
En slik ønsker jeg meg også!!!
Har de en i min størrelse også, mon tro???
Jeg stod nettopp og strøk en sommerkjole som jeg la i kofferten. Vi skal til et muslimsk land, og ble anbefalt å dekke knær og skuldre. -Og jeg som nesten bare har lårkorte stroppekjoler... Jeg fant en som er anstendig lang, så dekker jeg skuldrene med et sjal. Visst ikke det er godt nok, får jeg tulle et sjal om hodet også, så bare øynene viser.
Hvis jeg kommer hjem like hvit, med ei solbrun stripe ved øynene - så vet du hvorfor!!!

Ha ei julete uke - så skal jeg hilse kamelene.
Klem Marit

Anette {foreldremanualen} sa...

Ha Ha, herlige bilder! Det nederste var et skikkelig blinkskudd! ;-D