mandag 17. november 2008

Nostalgisk jul!

Etter bestilling fra Gavealongen skal jeg nå lage ett jule innlegg, temaet for denne runden er nostalgisk jul, og jeg sliter litt med å finne på noe lurt og si om det;0) Derfor kommer litt av helgens loppefunn og litt om hva jeg liker av jul, nostalgisk eller ikke!

Jeg var så heldig på loppemarked klargjøringen og få kjøpt noen gamle(?) jule kuler, i orginal eske. Ny pris var 3,80 for 12 stykker! Den ene var en halv kule med en liten engleglans inni.

De rosa kulene kommer kanskje ikke opp iår, for her skal julen være rød og hvit!! + alle de andre fargene;0) Har selvfølgelig en del fra før og alt kommer fram, stort sett;0)!
Jeg har sydd en stoor Tilda nisse dame som i adventstiden skal passe på Anes gaver! Den er ikke riktig ferdig, mangler bånd til å henge pakkene på og sko! Men syns den passet inn i dette innlegget! Den er dobbelt så store som orginalen!


Ellers blir det innslaget av sink ganske stort iår, er blitt så glad idet, og syns at det passer sååå fint sammen med rødt og hvitt!
Idag har jeg startet og strikke tøfler som skal toves! Ser ut som det er en grei jobb så da kan det være at det blir en del av de i siste liten før jul! Har også tenkt og strikke engler som kan kamuflere brusflasker, har ei venninne, Line, som viste meg sine engle kreasjoner igår og vips så var jeg hektet! Så skjønne, mye finere i virkligheten!! Faktisk ganske vakre:0) Tror forresten hun har til salgs hvis noen skulle være interessert! I går kveld var jeg og ungene der og laget kort og i morgen kveld skal bare jeg til henne og lage julekort, så kjekt med ei sånn venninne som er så kortkreativ og som har absolutt alt av kort utstyr! Har kjøpt litt selv også, og ønsker meg mere til jul!
Hadde planer om å svare på en utfordring idag, men innlegget ble langt nok uten! Får vente til neste innlegg! Nå skal jeg strikke mere, så nå er det slutt! Kos dere!

24 kommentarer:

line sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen og reklamering :-)

Ses i morgen - jeg gleder meg!!!

Elisabeth sa...

Så lekre julekuler, hos meg handler julen stort sett om gamle minner. Farger og slike ting er nok mere underordnet *ler*

Anne-Berit sa...

Så fine juletrekuler du fant,og Anes tildanisse ser kjempefin ut,artig for ungene at de har sånt som mammaen deres har laget til dem.I dag har vi hatt litt regn,og dermed varmegrader,så jeg pusset vinduene,vet jo ikke når det blir mildvær igjen,så det kan godt hende dette ble julevasken på dem,ihvertfall på utsiden.Kos der alle sammen.Klem herfra!

LillaLykke sa...

Nyydelige julekuler!! :)

Lovise sa...

Hei på deg, vennen.

Takk for mange hyggelige besøk på bloggen min. Gøy at det er mange som er flittige å komme innom, og ikke minst som kommenterer.
De julekulene du viser er bare helt nydelige. Vi hadde sånne hjemme, det vil si mazmma og pappa pynter fortsatt med de samme kulene. De gir mange gode minner fra fine barneår der hjemme.

Ha en deilig ettermiddag, Anita.

Ingunn LGF sa...

Herlige julekuler, husker de fra jeg var liten!

Ha en flott uke, klem fra Ingunn

Josefine sa...

Å så fine julekuler, de var nostalgisk.. den med engel var helt nydelig. Kjempesøt nisse også!
Kos deg på hobbykveld:) Klem Josefine

Gamlå sa...

Heisann

Så nydelige julekulene du har fått tak i var!!

Tilda nissen din like så!

Ha en fin kveld.

liven sa...

Så fine gamle julekuler!!
Kjekt med loppis:O)

nissen du har sydd var jo så fin også.....du er så flink Anita:O)
så dere er i gang med juleverksted??
akkurat nå er det bare kjøkkenet som surrer i hodet på meg!!
Men om et par-tre uker så er jeg vel i full gang jeg også:O)

Ha en fin kveld og en fin ny uke:O)

Guttemamma sa...

Sånne lykter har mormor...sukk og gode minner!!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
De kulene var jo bare nydelig da...
Tilda-damen passer nok godt på gavene...de er flinke til det...

Ha ei super uke...

Grip dagen sa...

Selv om kulene kommer i alle slags farger så er det supersjarmerende med gammel pynt.
De trenger jo ikke henge på treet. De er like flotte å ha liggende på et fat!
Heldige deg!
Jeg synes det er sjel i gammel julepynt. Åh, så flott det er...

Kos deg videre med håndarbeid, sink og juleforberedelser.

Klem Marit

Hulda sa...

Så heldig du var som fant de gamle flotte kulene. De ligner på noen som vi også har. Slikt må man behandle med ærbødighet. :)

ChatrinesLiving sa...

Ja, tenk nå er det snart jul igjen... Tiden bare renner bort...
Mens jeg egentlig har sommer "inni hodet" er det jo faktisk snart midt-vinters... Å snø, ja det har vi mer enn nok av, 40cm i allefall...

Du: ang den ovnen. Jeg er kjempefornøyd med min. Hver gang du legger inn ved, må du åpne trekkene helt (da går røyken opp i pipa, og IKKE inn) Om det ikke skjer hos deg, så må det være feil med ovnen. Da bør du jo kunne reklamere på den.
Hos meg er det nesten så den varmer altfor masse, må nesten passe å ikke legge inn for mye ved;) Eller...jeg tåler jo MYE varme, jeg da;)

Stor klem fra meg:)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åhh så fine kuler !!! Hihi, rart med fargene som ikke alltid stemmer med det en har tenkt seg, men de kan vel få pynte opp i en lekker skål en plass det passer med rosa.
Skjønn nisse du har sydd !
Klem

Tulip sa...

Koselige julekuler. En sånn uthulet kule husker jeg fra julepynten hjemme hos mamma! Den er kjempegammel, og tror hun har arvet den av sine foreldre.

Flott nisse du har sydd!

line sa...

Ny Award til deg (mulig du har fått den før) men denne er i alle fall fra meg.

Tusen takk for en kjempehyggelig kortkveld!

Line

Mia sa...

Det var da noen utrolig vakre og fargerike julekuler. Tenk å være så heldig å få tak i slike! Koselig var også Tilda nissedamen, virkelig stoooor og flott!

Anitas hus sa...

God morgen!
Takk for koselig bursdagshilsen.
Uff, jeg må få skrevet det innlegget jeg også, men sliter litt med hva jeg skal skrive eller egentlig mest med bilder for julepynten ligger foreløpig godt plassert på loftet^^,
Det var noen skjønne kuler du hadde kjøpt. Husker alltid at besteforeldrene mine hadde disse kulene som var fomet som kongler med glitter på å de syntes jeg var sååå fine:)
Nok en nydelig Tilda har du sydd også, du er jo såå flink!
Ha en flott dag!
Klem:O)

Timotei sa...

Juletrekulene er nydelige! Mine besteforelde har flere slike. Husker jeg ble helt andektig når jeg kom på julebesøk hos dem og kunne gå og titte på det fine juletreet. Noen av kulene kom til og med fra Amerika, husker jeg. Julepynt med minner er mye viktigere for meg enn trender og hva som er "in".

Ragna sa...

Så nydelig de julekulene var! Har arvet en del gammel julepynt etter diverse bestemødre og synes det er helt fantastisk. Litt glorete farger riktignok men pytt :-)

Lena sa...

Å så fine julekuler du har funnet:)
Har en del sånne jeg også, som kommer fra min oldemor..jeg var så heldig at jeg fikk arve julepynten hennes da hun døde.
Mye koselig der!
Ha en flott dag:)

ANETTESHUS.COM sa...

Hei! Herlige julekuler du har kjøpt!! Så flott blogg du har! Hit kommer jeg gjerne igjen.

Klem Anette:)

♥bagatellar♥ sa...

Sånne skjønne tøfler, kan jeg spørre hvor du har funnet mønsteret? Nostalgisk med slike gamle kuler, slikt som bringer gamle minner frem. Ha en fin søndag:-)