fredag 13. februar 2009

Håndsydde sekskanter og sommerkjoler!

Jeg drømmer fortsatt jeg Marit;) Men nå er det sommer og sol på terassen som er i mine tanker! Jeg har denne uken endelig fått laget litt fra den nye Tilda boken, også syr og koser jeg meg fortsatt med de håndsydde sekskantene.

Dette er et veldig koselig håndarbeid syns jeg, tar laaaang tid, men jeg nyter og drive med alle de skjønne stoffene.

Jeg har planer om å ha teppet ute på terassen til sommeren, godt under tak i ly for ALT dårlig vær:0) Det skal være litt større enn det er nå, før kantene skal på, men ikke avskrekkende!


Det har blitt en lang og en stutt Tilda, ikke helt ferdige, men langt på vei! Den hvite skal ha en rose og blonde bånd på kjolen og den stutte skal ha mamelukker!Skjørtet er litt i korteste laget uten benklær;0)På veggen på syrommet har jeg denne sommerlige klokken som vi fikk av min bestemor for nesten 100 år siden;0) Den er i porselen med fine blomster!Idag har Ane og jeg vært på jobb, jeg jobber innimellom ekstra på dagsenteret på huset der jeg jobber, og idag gjorde vi ett forsøk med barn! Det var en stor suksess, og de gamle koste seg veldig! OG det gjorde lillemor også, masse oppmerksomhet:0))
Nå er det vinterferie her og vi skal etter planen bare være hjemme og kose oss! Har tenkt til å ta noen skiturer i nærområdet her og ellers har vi ingen planer! Jeg skal selv på jobb neste helg, men det er jo leeenge til!
Kos dere masse alle sammen med eller uten ferie i vente! Masse fredagsklemmer fra Anita!

30 kommentarer:

Hulda sa...

Så flott arbeidsrom du har. Virkelig et inspirerende sted. Likte tildadukkene, kjempefine alle sammen. Fin den som står på bordet, så sommerlig i kjolen. Det teppet er jo en drøm. Blir å passe godt på terrassen i sommer. Kjenner at jeg gleder meg til sommersola varmer. :)

ENGEL sa...

innom for å ønske den kreative damen en riktig goooo helg!!!

liven sa...

Så koselig arbeidskrok du har her Anita:o)
Og masse fine bøker i hyllen din!!
skjønner godt at du nyter å jobbe med disse stoffene:o)
Blir et flott teppe å slenge over seg når man blir litt frosten etter en het sommerdag:o)
så god ide å ta med barna på dagsenteret da!!
De gamle kvikner til når der er barn tilstede!!

Ha en fin helg:o)

Josefine sa...

Himmel og hav for et fint teppe du syr på..nydelige farger, og så håndsydd da... Gosh..du er flink!

Tildaene var så søte, nydelig Austen kjole på den ene:)

Heldig du som skal ha ferie..da må du senke skuldrene og kose deg masse. Så gøy at du skal lage pasta..gi et ord om du ønsker noen oppskrifter. Sender til deg jeg veit du:))))) Ha en hjertelig god helg, stor klem

Anne-Berit sa...

Ferie hos dere altså,det blir sikkert godt for dere alle.
Nydelige tildaer og teppe,du står på ser jeg,flink er du.I morra skal jeg på byvandring med kameraklubben og ta bilder,så nå krysser vi alt vi har for godvær,vil ikke ha verken snø eller regn,eller for mange kalde grader,hehe.
Ha en fin fredagskveld,kos dere med pizza.Klem fra "farmor".

line sa...

Så flott sekskant-teppe blir, men du er jo GAL som skal ha det UTE på terassen!!! Det er jo alt for fint og for mye jobb til det.

Så koslige å kunne ha med Ane på jobben da, er sikker på at de gamle koste seg - for herligere, bliere jente finnes jo ikke!

Ha en fin helg, så snakkes vi i løpet av ferien.

Nina sa...

Første gang jeg snubler inn på bloggen din.

Oh - du tålmodige sjel ;). Sekskantteppe. De er jo fantastisk fine og VET hva slags jobb som ligger bak. Jeg begynte på et for mange år siden, men kom aldri så veldig langt. Det havnet nok i søpla for leeenge siden under et rydderaid. Alldeles nydelige, sommerlige stoffer som kommer til å bli perfekt til en veranda. - Ønsker deg en god helg!

LAPPEQURI sa...

Å så flott teppet ditt blir:-) Ja det er jo drømmene vi lever for.
Ha en fin og kreativ helg

Magdalena sa...

heia...
ja du er da visst både tålmodig og flink!
husker vi lærte denne tetnikken på søm linja på folkehøgskolen, vi hadde pappbiter som vi stråklet stoffet på , før vi sydde sammen...
nydeligt!
klemmer og fin helg!!!***

Gry sa...

Får skikkelig sommerfölelse av det stoffet med blomster på, og alle de andre i lyse farger. Jeg blir alltid like imponert av din og mange andres sykunster. Det der teppet skulle jeg aldrig få ihop!! I hverfall ikke til noe fint, haha...

Koselig med vinterferie. Her hos oss er det vinterferie uke 8, men i noen deler av Sverige er det denne uka og de siste har uke 9. Vi har ikke fri, men barna har det og skal väre litt hos farmor og farfar.

Ha en kjempekoselig ferie og en god helg!

Klem Gry

h.espe sa...

Hei venn!
Ja, her har du et flott arbeidsrom - lett å la seg inspirere i slike omgivelser! Fantastisk fint teppe du holder på med, det kommer til å bli deilig å ha i kjølige sommerkvelder på verandaen... Nyyydelige Tildaer også - har planene klare selv, men enda ikke kommet igang...

Ønsker deg en strålende flott, og kreativ helg - kooos deg!!!

Klemmer fra Hildegunn

Christinas låvebutikk sa...

Hei! Så fint arbeidsrom du har! Skulle ønske at jeg kunne sy!
Det er ikke forseint nei! Du er med!
Ha ei god helg!
Klem!

Ida sa...

Så fine bilder - lekkert med solskinnet :) :) Hadde det bare vært gode plussgrader og sommerlig utenfor også!

Deilig å ha en plan for noe du vil lage fremover - det teppet blir utrolig fint - gleder meg til å se det ferdig! Også de søøøøte tildaene.. hihi, ja litt vågål uten mamelukkene.. haha! :-)

Ha en kjeeeempefin helg Anita!

Mange klemmer fra Ida

Veronica's hus sa...

Tålmodig dame du, men du så flott det blir:)

Blir lekkert både inne og ute dette.

Koselig sustue har du også.

God helg- klem

anneskreative sa...

Så lekkert det teppet ditt blir,,,,,har sydd en duk til spisestuebordet i den teknikken så jeg vet at du har litt jobb foran deg.
Men så er det jo så gøy når det blir ferdig,,,,lykke til.
Og god helg
Anne

Unknown sa...

Hei Anita!
Er bare innom for å ønske deg en god helg! Er ikke så veldig "pratsom" om dagen, men jeg har da fått lagt inn et innlegg på bloggen min.
Sekskantteppet ditt blir fantastisk flott, men fy søren for et tålmodighetsarbeid...

Tilda englene dine er også veldig flotte..., endelig har jeg fått kjøpt boken jeg også...,og jeg planlegger hva jeg skal sy i den...(syns alle de flotte interiørbildene i boken er kjempeinsprerende, ser og blir inspirert!

God helg!
Klem fra Synnøve

Fabrikken sa...

Heisann

Bare lurte på om du syr sånne søte vinhøner på bestilling, eller har tips til hvor jeg kan finne mønsteret hen? Har sett flere typer, men ingen så søte som den du hadde :)

Klem fra nr. 5

line sa...

En liten hilsen til deg i bloggen min - fordi du er den du er!!!

Livy sa...

Heisann!
Det teppet er bare så utrolig flott!! Du er kjempeflink! Nydelige tildaer du har laget også! Håper dere får en super vinterferie, her blir det jobb som vanlig til uken.

Ønsker deg en riktig fin helg!
Klem fra Livy

Josefine sa...

Hei

Har sendt deg em mail..
Ha en strålende kveld, klem

Huset på toppen sa...

Så koselig og fin arbeidskrok/rom du har, Anita:)Og det nydelige teppet med sekskanter i romantisk rose stoffet:)Ja dette er et flott håndarbeid:)Nydelige Tilda damer har du også laget,jeg har også laget en lang og en kort,nydelige bok tildabok Tone Finnanger laget denne gang!! her er det så mye jeg vil lage.......
Habalon vatt har jeg brukt inni nettet, kjenner du til den???
Dette er en "tung" vatt med limside. Velegnet til vesker og ting du vil ha litt stivere. Den er i 100% syntetisk materiale og er hele 150 cm bred. Tips her er å stryke den fast til foret på vesken. Siden vatten har en tykk limside er det en fordel å stryke på denne siden når du har lagt på foret. På denne måten er du nærmere limet og det har lettere for å varmes opp og det kleber bedre.
Ønsker deg en riktig fin vinter ferie,kos deg:)
Klem Linda- ♥ -

Anitas hus sa...

HVA??? Syr du får hånd??? Du er flink! Nok ett nydelig teppet på gang og jeg får enda mer lyst til å prøve meg. Må bare vente til døgne øker med noen timer først;)
Nydelige Tildaer også Anita, gleder meg til å se de ferdig.
Ha en fortsatt fin helg og vinterferie!
Klemmer:O)

Ann-Cathrin sa...

Så mye fint du lager:) Tidaene er kjempefine!! Ha en fortsatt flott helg! Klem:)

Josefine sa...

Skitur..heldige dere, så koselig. Her har det begynt å regne. Ha en kjempefin tur:)))

Anonym sa...

Det sekskant-teppe blir sååå vakkert!! Nyyydelige stoffer. Jeg har så veldig lyst til å sy noe slikt jeg også, men er litt redd jeg skal gå lei av all håndsømmen, men kanskje en gang... Ha en flott vinterferie-uke :)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan Så koselig det ser ut hos deg, solen som kommer inn vinduet, herlig.
Klart man blir glad av så fine tekstiler, det ser skikkelig lekkert ut.
Klem

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hallo
Syns du må ha et hav av tålmodighet som syr slik sekskantteppe. Sydde mye lappeteknikk en periode, men sekskantene ble en kort historie.

Selv har jeg sittet på Gran Canaria sist uke og strikket tøfler til snille tantegutter på Vestlandet.

Tulip sa...

Det teppet blir jo bare gull verdt til sommerens sene kvelder...
Også håndsydd da!!!? Du er gæærn!
Jeg er imponert over deg.
Hvordan har du ork til alt dette????

Klem

Fit mum sa...

Så flotte Tilda'er!
Fant deg via Tildas venner bloggsiden!

Unknown sa...

vilket härligt handarbete!
i vilken bok är detta?
jea