tirsdag 5. februar 2008

Symaskin monster!!

Nå har Janome kommet i hus, dvs hun tilbringer natten i hobbybutikken fordi hun ikke oppførte seg sånn som hun skulle!! Igår var jeg på aftenvakt så jeg fikk ikke blitt kjent med henne da, men tok henne fatt i dag morges! Jeg spolte tråd på spolen, tredde maskinen og satte igang, men tror dere hun gjorde som jeg ville da???? Neida, hun stoppet og vegret seg,ville ikke det jeg ville! Tålmodig tredde jeg om, og prøvde igjen! Det samme skjer, hun stopper! Etter utallige omtreinger går hun endelig, men da er det noe galt med trådspenningen og det er store løkker med undertråd! Så da stiller jeg på trådspenning og prøver igjen utallige ganger, men fortsatt for løs undertråd! Skriver så ut litt av min frustrasjon i en e-post til en bloggvenn, og ringer mannen! Han sier med kald og rolig stemme at jeg må ringe i butikken! Og det gjør jeg! Hun jeg kjøpte maskinen av sier med enda roligere stemme at sånn skal det jo ikke være, jeg må bare sette på "lokket" og komme inn med den! Det er ingen grunn til å bli sint sier hun!! Sint! Jeg er ikke sint, jeg er forbanna!!!! *argh* Kjørte henne inn etter middag og damen tredde om og prøvde og hun syr fortsatt "feil". Så da bestemmer hun seg for å ringe reperatør i morgen, damen altså. Men i det vi kommer innenfor her ringer hun og sier at hun har funnet ut av problemet! Nåla må stå i høyeste posisjon! Ellers får man ikke tredd maskinen ordentlig! Jeg visste vel ikke at det fantes en ennå høyere posisjon! Men nå vet jeg det! Og imorgen kommer hun hjem igjen og vi skal igjen prøve ut vårt forhold!! Jammen er jeg utålmodig når det gjelder sånne nye ting!! Skal liksom kunne alt med en gang *ler*!

Mammaen min har quiltet mye de siste årene, det siste er et slumreteppe til Amalie.Dette teppet fikk gutten når han ble født. Amalie fikk også et, men det er for øyeblikket pakket ned.


Jeg har ingen planer om så mye quilting ennå, men skal iallefall sy slumreteppe til gutten og har også lyst på et med rosestoffer som kan henge på sofaen! Men det avgjørende nå er om Janome og jeg raskt kommer oss videre i vårt samarbeid!

Ha en god uke videre alle sammen! Tenker på deg og føler med deg Beth! Men det går bra skal du se!!

25 kommentarer:

MODERN COUNTRY sa...

Hahaha, du høres ut som meg da jeg begynte å bli kjent med maskinen!
Du, hvis det blir løkker, så er det ikke alltid det er noe med spenningen av tråden. Jeg har nemlig funnet ut, etter mye om og men, at spoling av ny tråd må foregå på bare en måte. Som jeg vet er det et merke på spolen som du må vende ut, da blir oppspolina av riktig spenning og da vil du ikke få noen problem med løkker. Skjønte du noe av det jeg sa nå?
Hihi..takk for ditt besøk forresten!

Aina

Aina sa...

Er viktig å trives i jobben sin, og som du forstår så gjør jeg det;0)

Så ergelig med slike startvansker, tenker frustrasjonen var på topp da "vidunderet" ikke ville samarbeide.
Men det går seg vel til, og da vil du lage mye flott da:0)

Slik som moren din har gjort, kjempefine tepper.

Klem!

silje-sin sa...

Hei Anita:) Det var litt av en rampete symaskin du har fått synes jeg;) Godt det ordnet seg så raskt da,for du gleder deg vel til å sy på den! Min symaskin er også en Janome,en liten "miniutgave" jeg fikk i bokklubben fordi jeg vervet noen. Den er helt grei for meg ihvertfall,som til og med måtte lære å træ i nåla da jeg fikk den.. Lykke til videre m symaskinen,gleder meg til å se hva som blir skapt på den! nattaklem fra silje

Elisabeth sa...

Flere som er hissige ja når ting ikke funker som det skal med EN gang *ler*
Godt du/dere fant ut av det da, og grattis med nytt "monster" i hus *ler enda mer*

Fru Grön sa...

Hej
Nog är det typiskt att det nya inte funkar. Hur skulle du kunna veta hur nålen skulle stå?
Lycka till med ditt syende!
Linda

Christinas låvebutikk sa...

Hei Anita! Ugh så kjedelig å ikke få til den man kjøper seg! Bra det ordnet seg da så du kan suse ivei!Her smeltet lap toppen seg i går...phu krise-har heldigvis en til! Greier meg ikke uten bloggen! Ha en fin dag:0)

My little footprints sa...

Hei vennen min!
Det var ett menneske som fikk meg til å le i går, tross alt, og det var deg! Ja selv om jeg hadde en forferdelig opplevelse i går, så kunne jeg jo ikke annet enn å le når jeg fikk den mailen din da ;) Jeg var så skjelven i går at jeg ikke orka å ringe rundt å fortelle det heller. Så det får jeg gjøre i dag. Så trøttsomt at du har problemer med denne frua da! Jeg må si jeg kjenner meg litt igjen, når jeg skulle starte maskina mi, og det hvite tråden var grå! Ja grå, nærmest litt svart. Og jada, det var olje som de hadde smurt maskina inn med! Så jeg måtte jo koble fra hele dritten og vaske og pusse alle delene, og så kom Roy meg til unnsettning når vi skulle ha den sammen igjen. Jeg ble bare såååå irritert! Men så var det litt morsomt når venninna mi hadde det samme problemet og jeg visste alt om det der og kunne vise ho hva ho skulle gjøre ;)Jeg håper du får orden på ho, du får snakke litt godt med ho så hører ho nok på deg ;) Takk for støtten i går min venn ;)
Stor klem fra Beth

Anne-Berit sa...

Neimen,det var ikke noe kjekt at symaskinen streika,håper det retter seg "FORT".Din mor er en kløpper med symaskinen,nydelige tepper.Ha det kos,klem fra svigermor:)

Emmeline sa...

Ja jeg kan love at denne spolejennyen har hatt massevis av spoleproblemer dette siste året der jeg plutselig har latet som om jeg er en sydame. Undertråd med floker er på en måte blitt mitt mellomnavn, så jeg vet GODT hva du snakker om.... Øverste høyden på synål og andre avanserte uttrykk er mer ukjent for meg, jeg trasper avgårde for å si det sånn....
Men nå skal du se at Janome kommer til å oppføre seg som den rene dronningen etterhvert. Da kan du gå i din mor sine fotspor, knallfine tepper iallefall. Flink dame:)

Garden Angel sa...

uff kjedelige greier dette her!!!
Skal se det går bedre imorgen:)Lykke til!
Klem fra meg:)

Grip dagen sa...

Det er kjedelig når elektriske dubeditter ikke virker slik de skal... Jeg blir hissig av slikt!

Håper forholdet mellom deg og Janome blir bedre etterhvert...

Lykke til med mange nye sy-drømmer!

Mange hilsner Marit

Pulsatilla sa...

Anita: Jeg trenger sneglepost-adressen din! Du har blitt trukket ut som vinner i min lille blogg-utlodning :-) Send meg en mail på pulsatilla@igroshage.no

Ann-Catrin sa...

Vad knepigt... hur skulle du kunna veta!!
Men lycka till nu... det kommer att bli sååå fint!!
Kramar A-C

Mia sa...

Hihiii, det er nok ikke alltid like lett å bli venner med maskinen sin (ikke heller jeg visste at det er noe som heter "høyere posisjon"...) Maskinene min (en gammel Husqvarna) og jeg har hatt et til tider turbulent forhold, når hun ikke har villet gjøre som jeg vil, og når jeg ikke finner ut av hva det er hun vil... Men i det store og det hele har vi nok tilpasset oss hverandre og prøver å overse hverandres særegenheter... Så det kommer nok til å gå bra med deg og din Janome også, skal du se.

Anne-Berit sa...

Skal legge hjertene ut på sidefeltet NÅ!!!Klems:)

borghild sa...

Sååå irriterende når en først har satt seg ned for å sy... Men er det ikke alltid litt innkjøringsproblemer?
Flotte tepper din mor har sydd, forresten, likte spesielt godt det med pastellfargene...
Klem B:-)

Unknown sa...

Så vackert! Å vilka fina tyger...=) Ha det så supergott...kramar Malin

Lene sa...

Hahahaha. En skikkelig kolikk unge du har fått der, Anita. Men trøst deg med at det blir bedre etterhvert. En tre måneders tid eller noe sånt, og mye skulle være unnagjort.

Men så var det dette med tålmodigheten, da... hihi... Det er jo sånt som alle vet - at nålen skal ett nivå høyere - det lærer vi jo allerede på barselkurset ;)))

Ha ei god natt, Anita - både du og Janome :)

Lena sa...

Tusen takk for pakken!
Så koselig å få pakke i posten:)
Hjertene var helt nydelige:)
Klem fra Lena

Mita`s hjørne sa...

Hmmm, jammen lærte jeg noe nytt også - har aldri hørt noe om posisjoner på nåla...
Men håper dere blir venner snart da...

Ha en koselig helg...

Klarafina sa...

Håper virkelig at Janomen samarbeider i fremtiden. Det er så slitsomt å bli *argh*

My little footprints sa...

Hei Anita!
Ja nå er jeg virkelig spent altaå! Hvordan går det med maskinen? Har du fått den i gang nå? Går det bra? Ikke noe trøbbel? Jeg håper at det går mye bedre nå! Trøttsomt når slike ting skal skje når man kjøper seg nye ting, det er jo rett og slett helt pyton! Man blir jo bare så utrolig frustrert, og det hadde du all grunn til å bli!
I dag har jeg bare slappet av, brodert litt og sittet litt med bloggingen. Har vasket litt i huset også da ;) Litt flink må jeg jo være *smiler* Ønsker deg en kjempe fin kveld!
Klemmer fra Beth

Naturegirl sa...

Your angels are lovely in he post below! Lovely crafting here! NG from Canada. :)

elin1976 sa...

Å få et nytt familie medlem krevet en mors tålmodighet. ha ha ha ha ler meg ihjel. stakkars deg. Huff og huff. Å du som hadde gleder deg slik til dette. Det blir nok bedre skal du se. Masse klemmer fra E:o)

Blåbærtua sa...

Jeg kjøpte samme monsteret i fjor sommer. Jeg har mange ganger vært fly forb...på den. Nå vet jeg hva jeg gjør feil takket være ditt innlegg. Tusen takk.
Jeg legger deg til blogglisten min. Liker det du lager, og gleder meg til å følge med videre.