fredag 4. april 2008

Pest og best!!

Jeg har blitt utfordret av Tonje og Silje til å vise mine pest og best!! Denne utfordringen syns jeg er skikkelig kuuul og tar den på strak arm, har tenkt endel på besten, men pesten var ganske så enkel.... Og pest er jo absolutt ikke noe hyggelig opplevelse så nå kommer en skikkelig pest her i huset!!! Nemlig vårt kombinerte vaske og fyr rom! Tror ikke jeg sier noe mere jeg!


Rødmer her jeg sitter, men skal det være så......Så er det besten, den har jeg som sagt tenkt litt på, men falt ned på spisedelen på kjøkkenet og spisestuen. For 6 år siden bygget vi på kjøkkenet med ca denne delen. Utenfor vinduet har vi en nydelig hage og skogen som nærmeste nabo. Ute bilder herifra kommer bare hagemøbler, blomster og våren er på plass!!

Bordet og stolene fikk vi for 16 år siden når vi flyttet sammen, vi malte det da blått og trekte stolene med mørke rosa stoff med blomster. Ble kjempe fint det, dengang, men for ca 7 år siden malte vi det hele i nåværende farge!


Tror vi måtte ha 5-6 strøk jeg for at det skulle bli ordentlig pent! Trekkene er ikke festet så de er bare å ta av og hive i maskinen! Ser nå at de nok er utskiftbare, så får se på neste Stoff og stil tur om det ikke blir noe nytt.


Bordet er passe stort til hverdags, ca 85 x 120, og har plass for 3 innleggsplater à 45cm. Det kommer fra min farmor og farfar. Har fortalt litt om det før, men.. I bordet er det en sprekk og farmor fortalte at den kom fordi det under krigen var så kalt inne i den ene stuen at bordet rett og slett sprakk! Da er det kaldt da, inne!!


Tror jeg utfordrer min svigermor, Anne-Berit og min svigerinne, Marit, jeg, til å vise sine pest og best!! Nå håper jeg ikke alt for mange får mareritt av min pest *ler*!

Nå skal jeg snart rusle en tur bort på skolen, det er idag Amalie's klasse som har ansvar for underholdningen på fellessamling og da er vi foreldre hjertelig velkommen! De pleier å være kjempeflinke og det er så koselig å se og høre på dem! Imorgen og søndag er det som dere vet LOPPEMARKED! Ha en flott helg alle sammen!

37 kommentarer:

Lene sa...

Hei, Anita :)

Å, så godt jeg forstår at spisestuen er best! Den er bare heeeeelt nydlig! Hele spisekrokene er sååå innbydende og flott. Jeg kommer mer enn gjerne på middag hos dere :) Og så så morsomt med historien bak sprekken i bodret. Eller - det var nok laaangt i fra morsomt dengang... Men sjarmerende minne å ha likevel.

Og pesten hos deg... Men, Anita, da...! Hvordan kan du ha det sånn? Tror jeg sier som jeg gjorde hos Emmeline: Her i huset er vi så heldige å ikke ha noe som helts pest.... Ikke har vi hull i veggene i trappeoppgangen, under en lekkerbidken av en spygrønn strietapet. Ikke har vi et knøttlite, eldgammelt bad dom benyttes i evig påvente av nybadet... Og kom ikke her og tro at vaskerommet ligner noe som helst i retning av dette du viser her.... Hihiiiiiii - du skulle bare sett ;)))

Ha en finfin dag, Anita! Det er helg!!!! Og jeg legger ved en ordentlig god helgeklem her :))

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hejsan.....tittar bara in å lämnar en hälsning...tar en paus nu över helgen...ska på loppis imorron.där mina svärföräldrar plockar upp massvis med nytt.....spännande.

Men vilken härlig röra...hihihihi...nästan som mitt skafferi..hihihihi..

Köket är ju bara såååå fint...vill se mer.

TREVLIG HELG
~~*PUSS & KRAM*~~
Pernilla

Marte sa...

Hei Anita:)

Jeg har vært litt opptatt i det siste..
Jeg skjønner at spisestuen er best!! Nydelig!!
Jeg har fått samme utfordring... ;)

Cath Kidston er ca samme prisklasse som greengate ja:) Jeg har enda ikke fått handlet, som student er man ikke akkurat rik;)

Og takk for "lykke til med eksamen".. Det er så hyggeilig!!
Jeg hadde en eksamen i går og jeg er helt utslitt...!!
I dag skal jeg gjøre absolutt ingenting! Bare blogge og slappe av uten å få dårlig samvittighet! Delig!!

Ha en super helg da:)
Stor klem fra meg

Garden Angel sa...

Jeg bare digger deg Anita!
Det er så befriende å se at andre har rom eller deler av rom som ikke er perfekte!
Tror de fleste har det sånn. Men her på bloggen vises jo kun det vi er fornøyd med, stort sett!

Best`n din er jo bare herlig!
Koselig med sånne arvede møbler:)
Og for en historie å ta med seg videre, den sprekken i bordet!
Den må jo bare være sjarmerende å ha der:)
Lykke til med loppe-shop!
Godt jeg ikke bor nærmere...kanskje vi hadde endt opp med å stå å dra i de samme loppene..he he. Det hadde tatt seg ut!!!
***********
God helg til deg og dine! Kos dere!
Stor klem fra meg(",)

Anne-Berit sa...

Anita da,er det kjelleren du vil at alle skal få se nå,hehe.Jaja,får vel se om jeg får dette til da,er sky watch fryday idag og det tar litt tid,så jeg tror jeg må vente til i morra,får se.Ha det kos alle sammen og god tur på loppis i morra,klemz:o)

Anne-Berit sa...

Glemte jo helt å kommentere innlegget ditt.Kjøkkenet kan du virkelig være stolt av,det er helt nydelig,og spisestuemøblene er sååå flotte.-VAskerommet i kjelleren,hm,tror ikke jeg skal si noe her,akkurat der tror jeg at jeg sitter i glasshus,hehehe,er kanskje derfor du har utfordret meg,hehe:o)

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Spisestuen var kjempefin! Jeg fikk lyst til å male om igjen spisestuen min også, den er for øyeblikket dyp marineblå, men jeg kunne tenke meg antikkhvit.

Og pesten må jeg si at jeg kjenner igjen... Vi har en hel kjeller full av alt mulig skrot, som vi begynte å rydde i fjor. Er ikke halvveis enda, og jeg tror ikke jeg skal legge ut noen bilder av den, for vaskerommet ditt er ryddig og fint i forhold :-)

Men er det ikke sånn da, at vi alle har et eller flere rom som "står på vent"? Vet egentlig ikke hva jeg skulle funnet på hvis alt var ferdig... Jeg tror at det vi venter på, og gjerne strever litt for, setter vi større pris på :-)

Ha en riktig fin helg! Klem fra Britt :-)

Tulipaner og krystaller sa...

Heisan.
Må jo ta utfordringen selvfølgelig.
Men tror ikke jeg får bildene på blogg før i morgen. Kanskje før:-)vi får se hva kvelden bringer.
Spisestuen og bordet er helt nydelig. Så flotte detaljer både på bord og stol. Kjempfin.
Rotrommet ditt er nesten et must i et hjem. Så jeg syns ikke det var så gale. Jeg er avhengig å ha en plass hvor det ikke trenger å være strøkent til enhver tid. Kanskje det er meg det er noe gale med:-)
Ønsker dere alle en super helg og god shopping på loppis. Klem Marit.

Hulda sa...

Virkelig vakkert bord og stoler dere har. Skjønner godt at dere valgte å male det lyst etter å ha hatt det blått. Veldig sjarmerende er det. :)

My little footprints sa...

Hei Anita!
Så morsom liten idè med pest og best! Vihar vel alle våre pest ;) Jeg hadde nok måtte vist kjelleren og rotet til gubben hahaha.. Orker ikke å gå ned der en gang ;) Han får ordne med det selv så mye han bare orker, bare jeg slipper.. hihi ;) Nydelig spisestue du har da! Jeg gleder meg til å få min på plass, og den rette dukker nok straks opp ;)
Ønsker deg en super duper helg min venn! Kos deg massevis ;) Skal krysse fingrene for at du finner deg noe fint på loppisen! Her får vi takstmann på besøk neste uke, etter henvisning fra banken, så denne helga, hva skal vi gjøre? Jo pusse opp til vi STUPER!!! ;) hihi..
Masse klemmer fra meg

Lene sa...

Hei på deg :)

Jeg har helgeavlastning her en helg i måneden. En ungdom på besøk fra fredag til søndag. Har jobbet med vedkommende i to år, så vi kjenner hverandre godt og har det igrunnen helt topp, begge to. Drar på turer på dagtid, og slapper av hjemme med litt forskjellig på kveldstid.

Og nå slapper vi bare av, ja - og stuller med hvert vårt. Har bakt, og spist kake - og bare kosa oss.

Ha en fortsatt fin kveld :)
Klem :)

borghild sa...

Så befriende å se andres pest, din inkludert;)!!! Men spisestua er jo nydelig, da, og historien bak utrolig!!
Jeg skal også på loppis i morgen, hurra!!!:-) Ha en fin helg, klem B:-)

Grip dagen sa...

Må si jeg foretrekker spisestua foran vaskerommet ditt!
Synes bordet og stolene var kjempefine!
Ønsker deg og dine ei fin helg. Og så gleder jeg meg til å se hva du drar hjem av lopper...

Klem Marit

Den gode feen sa...

Oj. Dødsmisunneleg på deg som skal på loppemarked. Eg ELSKAR loppemarked. Spisestua er kjempeflott. Kjekt å ha noko som har historie og sjarme :) Til slutt må eg berre sei at Tildaene dine er vanvittig skjønne! God helg klem frå Linda

Christinas låvebutikk sa...

Hei Anita! Som du ser på min side har nok vaskerommet mitt vært en lang PEST for meg også. Ble siste prioritert! Men nå var det godt å gå på ett rent ett. Kostet sand av fotenen mine da jeg gikk ut fra vaskerommet før...hihi..Lykke til med overtalelse til oppussing!
Ha ei god helg!

Christinas låvebutikk sa...

Og du jeg glemte å si...kjøkkenet er berre lekkert..nydelig!

Pernille sa...

Hi hi hi, slik pest har vi nok alle sammen på en eller annen plass;)
Tusen takk forresten for den koselige kommentaren.
HC ble født så for tidlig pga svangerskapsforgiftning og det sto om bare minutter for oss begge. Heldigvis gikk det bra med både henne og meg:)
Utrolig dyktig lege fra Oslo som tok affære over tlf og reddet oss:)
Han har en HØY stjerne hos meg!

Jeg er innom og titter hos deg no og da, men Abc-w og Swf har ovetatt nesten hele min bloggtid;) Tror jeg må skjærpe meg litt! Hi hi.
Du har en veldig koselig blogg og så er du jo så kreativ:)
No skal jeg stikke til sengs og se på Queen:) Hærligt!

Natti natt og så snakkes vi sikkert snart:)
Ha ei koselig helg:)

Nina i Paradiset sa...

Om du går inn på hagEgal og søker på brukernavn Calypso, finner du Ståle! ;)
Tror han er en liten samler....
(de fleste mennene på hagegal er "gale" samlere!)

Emmeline sa...

Såååå KULE bilder av pesten:) LER!! Jeg syns i grunnen at det jeg hadde tatt bilder av litt for pyntelige pester her hos meg...men man kan jo ikke la glansbildet rakne helt totalt heller??? Hehehe.

Jeg er iallefall veldig oppløftet etter å ha sett din pest:)Det hjelper på humøret her hos meg iallefall. Karna sin pest var den mest ynkelige pesten av alle
(hehehe) en hvit vegg med litt nupper.... Så hun BOR i et glansbilde rett og slett!!

Spisestuen din er SÅ flott også:) og det er virkelig noe spesielt med et møbel som har en historie, der du vet at resten av familien din har tilbrakt tid--- og braket fra da spisestuen sprakk, det er jo en Fantastisk historie:)
Jeg har for øyeblikket en ørliten pause som snart har vart en hel time. Tenkte jeg burde komme igang med litt vasking og middagslaging--men latskapen rår som vanlig desverre:) Lykke til på loppemarked. Jeg har det jeg trenger--ergo blir det dårlig med loppemarked på denne jenten;)

Anne sa...

Hei på deg, og til trøst kan nok det sies herfra at alle sammen har vi da et sånn rot-rom i kjelleren eller noe deromkring. Hvordan skulle vi klart oss uten ?? Vi kvinner orker jo ikke rydde hele tiden, noe m¨å da være mennen i huset sitt ansvar også skulle en tro. Slik fungerer det her hjemme i alle fall.

Nydelig kjøkkkenkrok, DEN skal du i alle fall være meget så stolt av. morsom historie som ligger bak det vakre bordet også. Dobbel glede på en måte, historie og flott og se på.

Fortsatt fin helg til deg.

Ann-Cathrin sa...

For en koselig spisekrok:) Og så utrolig deilig å se litt rot...;) Vaskerommet i kjelleren her ser nemlig ikke ut(det gjør forsåvidt ikke kjelleren generelt...) Godt å se at det er flere som ikke har orden i hver minste krok;)

Silkeline sa...

Ikke rart at spiseplassen er best, den er helt nydelig. Det er så koselig med stoler og bord som er gamle, det blir så mye mer personlig da. Huset ditt ser kjempekoselig ut:)

Takk for oppmuntrende hilsen inne hos meg. Det hjelper på, og jeg setter så stor pris på det. Takk:)

Monica Therese sa...

wow,så flott kjøkken du hadde da =)
altså spiseplass ;)

Mia sa...

Se her ja, spisestuen din er bare nyyydelig! Og så ekstra artig er det å se den malt, siden den er nokså lik min (spesielt bordet), bare at min er ikke malt. Spisestuen hos oss er arv fra min kjæres bestemor, og jeg har flere ganger vært inne på tanken om å male det hele, men ikke helt klart å bestemme meg. Men når jeg ser din, så ser jeg jo hvor flott den kan bli.

Og så var du nok flinkere til å vise pesten enn hva jeg var... og ære være deg for det.

Tonje sa...

Nydelige bilder av kjøkkenboret/spisestuen du viser...det var virkelig ikke rart at du valgte det til best=)

Ang stoffer og farger på min bestilling; Du kan få helt frie tøyler,men bare husk at jeg ikke er så glad i rosa=)
Ha en flott søndag=)

Prinsesse Elin sa...

Synes spisestua var kjempefin...vaskerommet er nok du ikke alene om. Det forsømte rom kaller jeg det. he he. Ønsker deg en fin fin dag:O)

Tulipaner og krystaller sa...

Hey you:-)
Det kommer:-)
Litt treg bare. Som sagt tidligere, døgnet mitt har for få timer. Idag har det vært kjøring både hit og dit. Og da går timene fort.
Men nå håper jeg å få slappe av foran pc'n en stund.
Klem Marit.

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Syns du har det alldeles flott på "besten" din! Spisestuen var bare lekker!
"pesten" ja, du er ikke alene om å ha et sånt rom i huset. Hos meg er det en go del uferdige rom/prosjekter...
Ha en superfin søndag! Håper du finne noe fint på loppisen:)
Klem fra chatrine:)

Tulipaner og krystaller sa...

Hei igjen.
Det hadde vi til middag forrige helg. Nam nam nam:-)
De tulipanene er kunstige ja. Avslørt. Har dem i hvitt og rødt. Kjøpt hos Christina selvfølgelig.
Det hadde vært helt supert om dere tok dere en tur. Blir altfor sjelden at vi treffes.
Gleder meg til å se loppis funnene dine. Kos dere med god middag. Klem.

Lille Trille sa...

Heisann :-)
Må innrømme at jeg nesten likte "pesten" din best...ikke misforstå he he, men det er litt kjekt å se at det bare ikke er hos oss at det fins "hemmelige" rom i huset som man helst ikke vil ha hverken folk eller dagslys inn i:-)

"Best" hos deg kan jeg være veldig enig i ...lekker spisestue og i nydelig farge. Ser ut som du har et kjempekoselig kjøkken :-)

Ha en flott søndag!
Klem Lille Trille

Pernille sa...

Hi hi hi, jeg kan da aldri tenke meg at jeg har "pest" i huset;) Nei her er alt på sin plass:)

Nei, den gikk du nok ikke på. Hi hi. Problemet er å finne ut av hvilken av pesttene jeg skal vise og var som er best også;)
No skal jeg ta meg en fotorunde. Hi hi hi.
Ha det fint der nede i "pesten" (Jeg så at du skulle i kjelleren etter middag)
Klemziklemz

Fru Grön sa...

Underbara köksmöbler! Förstår att du trivs där!

Linda

h.espe sa...

JA, det er herlig å se at ikke alt er perfekt hos andre heller - puh..., godt å få DET bekreftet!!!

Spisestuen din kan du så absolutt være fornøgd med. Kjempefin!!

Ønsker deg en flott kveld videre, og en herlig kommende uke!

Kelmmer fra meg :O)

Elisabeth sa...

Lekker spisestue morsomt med gamle saker med en historie bak. Blir mye mer "levende" da.
Med en vakker dronning Ingrid på bordet blir alt fullkommet.

Gunhild sa...

Synes den pesten din så helt normal ut. Det er jo sånn det blir dessverre. Kjøkkenkroken din er kjempekoselig. Flott innredning med historie...

h.espe sa...

Heisann....
Fikk e-posten din først i dag. Vet ikke om at det skal ha vært noe problemer - e-postene har iallfall "tikket" inn...

Tusen takk for oppskriften, da blir det spennende å se hva jeg får til...

Herlig uke til deg!!

Klemmer fra meg :O)

PS - ble det noen lopper på deg i går da??

Tove sa...

Spisestuen din er jo bare nydelig da! Flotte detaljer, og farge!

Og vaskerommet...ja det har vel helt klart forbedringspotensiale:D

klem