tirsdag 27. mai 2008

Middag!!!! Og jubileum;o)

Velkommen opp på vår overbygde terasse!! Vi har terasse i to nivåer og den øverste delen er overbygd! I den store krukken har vi vindruer, masse druer i høst, bilder her! Det var første sesongen vi hadde druer her i fjor og resultatet var strålende:o) Pleier å ha masse blomster på trappen, men har ikke kommet så langt ennå i år.... En liten linse lus er på vei ut i venstre billedkant *ler*!

Terassen ble ferdig for 5 år siden og vi koser oss her på ettermiddagene og kveldene. Gulvet som er i trykkimpregnert plank har vi kun satt inn med grønnsåpe hver vår og jeg syns det har holdt seg sååå bra!! Tipset om grønnsåpe fikk vi av naboene til noen venner. Jeg kunne veldig tenkt meg puter og stæsj i litt andre farger, men finner ikke akkurat det jeg vil ha og derfor har vi beholdt den "gamle" stilen....Et nydelig fat i og vase i kobolt blått, og en gammel hollandsk vase. Med hagens friske syriner! + to små leirgøker fra Tyrkia;o)


En liten hjerte detalj!
En nydelig Betlehemsstjerne, som i herdig stelles:o) Det er ganske umulig å få blomster til å trives her oppe siden det er veldig varmt på sommeren. Vi har festet noen gardiner under taket som gir oss masse skygge, men allikevel takler ikke blomstene det helt:o( Jeg har forresten lyst til å prøve meg på et oliven tre i det ene hjørnet, har bare ikke tatt meg råd til det ennå! Duken er brodert med korssting og er arvegods etter min farmor!

Forresten så har jeg 100 innleggsjubileum i dag og hadde tidligere bestemt meg for at jeg skulle ha en liten loddtrekning igjen, men siden jeg har sååå masse å gjøre om dagen sparer jeg det hele til høsten, så følg med;o) Blomster i anledning den store dagen mottas med takk *ler*!

Nå skal jeg ut i solen noen timer før jeg skal på aftenvakt! Kos dere i hverdagen!

39 kommentarer:

Ann-Cathrin sa...

Så flott uteplass dere har! Her skjønner jeg at dere koser dere:) Vi skal drenere rundt huset nå, og når der er gjort skal vi bygge veranda. Gleder meg masse! Nå har vi bare en liten veranda,og heller på plenen. Så skal bli deilg å få den:) Så mye fint du har der og, veldig koselig!!

Christinas låvebutikk sa...

Nydelig terasse og det må være supert med overbygg. Da kan man være ute i all slags vær hvis temeraturen er normal!
Kjempefin hos deg!!

Gry sa...

Gratulerer til jubileumsinnlegget!

Kjempekoselig uteplass dere har. Så smart tips å sette inn med grönnsåpe, blir ikke det trykkimpregnerte fölelsen da. Ser skikkelig fint ut!

Kos deg ute i kveld!

Klem Gry

liven sa...

Hei!! Koselige terrassebilder.....suger til meg alt sånt jeg nå......

Snakket med en bekjent før i dag som hadde et oliventre.....jeg vil nemlig også ha!!
Han sa jeg måtte stikke på Ikea!!
En helt annen pris enn på hageland:)
Et lite tips bare...

Ha en fin kveld på jobben:O)

Huset på toppen sa...

Så fint du har det ute!!

Vi får håpe sommeren blir like fin som det har vært til nå og at dette bare er forsmaken;)

Ønsker deg en fin tirsdagskveld!

Monica Therese sa...

Utfordring i bloggen min om du føler for det =)

Prinsesse Elin sa...

Så koselig dere har det. Finner bloggen din mer og mer inspirerende for hver gang jeg er innom. Nye flotte koker som man kan få gode ideer fra. Dette liker jeg anita:O)

Anne-Berit sa...

Du får meg virkelig til å lengte nedover,med vesla på tur ut på terassen med stumpen først,og den herlige uteplassen dere har der.Blir spennende om dere får mye druer på treet i år.Nå regner det litt her,syns ikke det var om å gjøre akkurat,men det blomstrer i hagen og er grønt og fint,og vi har slått plenen en gang,og det skulle vært gjort igjen nå,så sommeren er på tur.Ha det kos,klem fra svigermor:o)

Kine sa...

Ja er det ikke deilig med overbygd terasse?Det gjorde vi her i 2006,da vi bygde på huset:) Så vi kan nyte livet ute,selv om regnet høljer ned!Kjekt for litt klestørk også..Kjempefin uteplass!!!!ha en fin uke:)

Grip dagen sa...

Gratulerer med 100 innlegg, Anita!
Du tar imot blomster med takk, ja... Da får jeg gi deg ei skål full av fioler! De tåler det tørre klimaet under taket!

Har du også turnere i hus?
Vi var på vårmønstring idag.
Det var flott å se på. Den største jenta vår går på trampett. Ho tar salto på trampolinen og slår hjul, araber og flikkflakk på ei lang oppblåsbar matte.
Gjett om mora er stolt når dattera opptrer... Så rak og fin i holdningen at det er et syn! (Dattera altså...)

Da var det jammen kveld igjen. Jeg er klar for å nyte nok en sommerdag i morra. Deilig!
Klem Marit

Lovise sa...

Heia vennen. Som dere koser dere:)
Nydelig uteplass dere har. Skulle gjerne tatt en kaffe med deg der.
Klem.

HildeS/Frøken Fryd sa...

Gratulera med innlegg nr 100:)

Det er ein koseleg uteplass de har, og så masse fint du viser.
Det koboltblå fatet var heilt nydeleg.
Ha ei god natt.

Lene sa...

Heia i sommerland!!!!!
Er det ikke deeeeilig!! Kose seg gløgg ihjel, ja!!! Og så sååå flott det er på terassen deres!! Jeg må bare få laget meg noen hyller ute på vår og - etter blogginspirasjon de lux!! Hva er man vel - uten hyller på terrassen?

Og gratulerer såå mye med 100 innlegg!!! Jeg bare gleder meg en hel masse til de 100 neste :) Og, ja - selvfølgelig skal du få blomser i anledningen - en stooor bukett herved avlevert!! Men da LOVER du å gjøre meg oppmerksom på loddtrekning og pakkesang til høsten når den finner sted!

Ha ei god natt, Anita :)
Good klem fra meg :)

Aina sa...

En verbal..øh..skriftlig blomst til deg i anledning jubileumet, takløk da kanskje eller sukkulenter, de tåler jo litt tørke og varme;0)

Ikke noe mindre imponert av denne sitteavdelingen heller, du har det så fint. Og så kjekt med overbygg, kan virkelig nyte sommeren ute du, regn eller ei.

Karna sa...

Kjempe lekkert hos dere, jeg har heller ikke lyst til å beise terrassen min, tror jeg må gjøre det samme som dere og smøre den inn med grønnsepe...lurt!

Kjempe flott med det store blå fatet på veggen, koselig var det rett og slett!

h.espe sa...

Grattis med 100 inspirerende innlegg!! Alltid kos å kommeinnnom til deg :o)

Skal si du har en flott terrasse. Forstår godt at dere bruker mye tid på denne uteplassen - det hadde jeg også gjort...

Ha en skjønn uke videre!

Klemmer :o)

Anne-Berit sa...

Hallo,det ligger en utfordring til deg på bloggen min,håper du tar den!Klemz:o)

Emmeline sa...

Sneisent grønnsåpetips mottas med takk. Jeg er heller ikke begeistret for denne beisingen av terassen som alle maser om....Det så jo så fint ut hos dere. Klassiske og maritime farger, veldig rent, pent og lekkert!
Tenk at du får druene til å trives? Det imponerer iallefall meg:)
Nydelig Koboltblå pynt du hadde og ikke minst var Betlehemsstjernen en vinner:)
Gratulerer med 100 innlegg. Jeg er snart på 200 innlegg. Hadde ganske mange på den gamle bloggen min også--så jeg regner med at jeg er på sånn cirka 250 avsindige innlegg. Syns iallefall at dette var et respektabelt innlegg nummer 100 så det kan du være stolt av:)

Frøken Englefjes sa...

Denne uteplassen kunne jeg lett kost meg på....heller det enn å sitte inne med eksamensoppgaver som jeg begynner å bli lei av.

har mistet litt piffen i disse eksamensforberedelsene, men det ordener seg vel naturlig når jeg får vite akkurat hvilken av de 13 oppgavene jeg skal snakke om i 40 minutter på mandag!

Ha en fin dag!

Magdalena sa...

koselig innleg...
og KOOOS deg i sommeren du også...
fantastisk, 25C i skyggen :O)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Grattis till jubileet!!!

---<--<--@

En blomma från mig...*LER*

Underbar terass!

Kram Nilla

MODERN COUNTRY sa...

Hei hei Anita! Nå hilser jeg på herifra Norge :)

Gratulerer med 100 innlegg! Tiden flyr fort ja..

Koselig å se litt fra uteplassen din, og perfekt for meg som nettopp har funnet en leilighet med fin veranda. Trenger litt inspirasjon. Vakkert med blått og hvitt! Det var akkurat det jeg tenkte å bruke. Så vakkert og sommerlig friskt.

Du får nyte fine dager på terassen!
Klem Aina

silje-sin sa...

Hei Anita:) Gratulerer med innlegg nr 100! Og kjempeflotte bilder fra verandaene deres! Så deilig at den ene er overbygd! Det blir så lunt og koselig synes jeg, særlig på kveldene:) Nå er vår nye spisestue på plass, du kan se den på bloggen min! Ha en flott kveld:) klem

silje-sin sa...

Hei igjen:) tror vi skrev på likt jeg:) Koselig at du likte spisestua, jeg smiler bare jeg ser den:) Spennende med førskolestart for Vetle, jeg tror så gjerne at årene går fort, og plutselig skal de på skolen! Verandagulvet deres var så flott, skulle gjerne ha lest det litt før, vi har akkurat beiset vår nemlig;) Er ikke så begeistret for beis, men min snekkermann synes nok det må til. Vel, gjort er gjort:) Moro med jubileumsfest, blir vel spennende å høre hva folk jobber med nå! Vi skal i 30-årslag til svigerinna mi til lørdag, mamma skal passe ungene. det blir spennende, augusta er jo ikke den enklest eå få til å sove.. Ha en flott kveld! Vi må mailes snart, når vi får tid:)

Anne sa...

Flott veranda, med massevis av sommerfølelse da gitt !! og vinranker, er det virkelig mulig, sier nå jeg ???

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Grattis med 100 innlegg! Jeg har nok igjen en god stund før jeg er der...
Koselig uteplass dere har! Vi har også en overbygd uteplass og den er gull verdt synes jeg. Har akkurat kommet inn igjen etter å ha sittet ute til langt på kveld... Jeg kjøpte forresten et oliventre for noen uker siden, og i dag er første natten det får lov til å stå ute, for det har vært litt kaldt om nettene. Håper det greier den norske sommeren, og at det blir olivenfrukter på det :-)

Dyreunger er virkelig nydelige ja, og kyllinger er ikke noe unntak! Kos dere masse i morgen!

Klem fra Britt :-)

Hulda sa...

Så fint det må være med en overbygd terrasse, da kan dere jo sitte utenfor selv om det regner, og likevel er varmt i lufta.

Pulsatilla sa...

Lenge siden jeg har tittet innom deg, ser jeg. Det jeg først og fremst sitter igjen med på netthinnen nå er den utrolig fine blomstervesken du har laget! Åh, en sånn vil jeg også ha - du tar ikke bestillinger vel? Det så alt for komplisert ut for mine tommeltotter :-)

Ser så hyggelig ut på terrassen deres, grønnsåpebehandlede gulv er jo så fine, og deilige å gå på!

prinsesselinn sa...

Gratulerer masse med jubileumet !
Feir med måte, eller helt villt og uhemmet...
Riktig god helg:-)

Tulip sa...

Så flott dere har det! Her vil jeg tro dere nyter mange fine dager.

Har hatt endel problemer med å komme inn på de ulike bloggsidene i det siste, irriterende. Nå kom jeg endelig inn, moro å se alle innleggene som er kommet siden sist!
Nyyt sommeren! Det er snart helg...:)

Unknown sa...

Härlig ute plats!! En oas för själen hi-hi...Ha det gott! kramis Malin

borghild sa...

For en herlig uteplass, og grattis med jubileet!! Du hadde pyntet så fint på veggene ute også, jeg har selv lyst til å henge noe fint på leveggen ute, men har ikke helt funnet ut hvordan jeg skal gjøre det ennå, kanskje en hylle eller noe hadde gjort seg, får vel fundere litt mer, samt finne litt inspirasjon i Blogglandia:-) Klem B:-)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så koselig det så ut på verandaen hos dere... grønnsåpe har jeg aldri hørt om - her har jeg olja gulvene ute hvert år, kan en bruke grønnsåpe på olja plank...???
Vi har en paviliong på verandaen der vi sitter for det meste, les jeg... er ikke så glad i å sitte i solsteiken lengre... mere behagelig i skyggen, litt rart dette, når ungene var små - ønsket en å ligge i sola, når de ikke trenger pass lenger - da orker jeg ikke...

Ha en koselig dag og helg...

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ser herlig ut hos deg. Er koselig å stelle og dulle utendørs these days...ikke fult så kjekt å gå på jobb i varmen, men det må til. Nedtelling til ferien her i gården..juhuu.
Ha en flott helg
Klem

Aina sa...

Jeg har en snill mann ja, men det er litt langt å sende han til Nøtterøy;0)

Håper du får en fin helg.

Klem fra meg.

Ann-Catrin sa...

Grattis till dit lilla jubileum!!

Vilke underbart finnterass ni har.. den ser verkligen inbjudande ut!
kram a-C

Lena sa...

Her kommer en liten virtuell blomst til deg i anledning jubileumet ditt!!!

For en herlig uteplass - en slik ønsker jeg meg også... Så ut som en deilig oase, spør du meg! Tenker dere koser dere der, ja!

Ønsker dere en herlig søndag!

Elisabeth sa...

Lekkert!
Jeg kan godt skjønne at der smaker både iste og annen god sommermat.

Tulipaner og krystaller sa...

Hei og gratulerer med jubileum.

Jeg er kjempeimponert.

Nydelige bilder av terrassen. Skulle kunne tenke meg noen koselige stunder der ja.

Dere har fått det så utrolig flott.

Håper dere har det bra alle sammen og at dere har flott sommervær.

Ønsker dere en fin uke.

Klemmer fra Marit og gjengen.