onsdag 7. januar 2009

Fantastisk følelse!

Nå er det ferdig!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hva???? Lurer du på kanskje! Mitt aller første quiltede lappeteppe! Jeg er så utrolig fornøyd og vanvittig stolt av meg selv av resultatet! Her ligger det i symaskinen under siste rest av quilting. Har forresten ryddet syrommet og kjøpt endel esker på IKEA som inneholder små stoffrester. Ønsker meg nå ny bokhylle som er dobbel så stor som den jeg har. Vårens loppemarkeder skal oppsøkes og hyllen skal finnes! Kjekt med et mål for turene!Her ligger teppet som duk på kjøkken bordet! Har ikke helt tatt bort julen her, for jeg har lyst på nye kjøkkengardiner og da får de andre henge litt utover!


Amaryllisene står fint enda, noen er gått derfor har jeg tatt av bare blomstene og satt i egnede skåler.


Teppet er på midt delen kun linjalquiltet på skrå, mens det på den brede kanten har fått litt mere avansert quilt! Ved første anledning skal jeg ta et kurs på frihåndsquilting på maskin! Ikke alt kan selvlæres:0)Har quiltet med en tråd som går fra rødt til rosa! Dette har vært ett veldig lærerikt og morsomt prosjekt, og jeg er nå igang med ett teppe til! Har kjøpt endel stoff, og skal igang å skjære firkanter i uilke størrelser en av dagene! Men først skal jeg sy ferdig teppet til Vetle, jeg har kjøpt kanter idag, og skal starte nå! Så blir det nok ferdig ganske raskt!Har vært trent på morgenen idag! Så nå kan jeg kose meg resten av dagen! Kos dere dere også! Klemmer fra Anita!

53 kommentarer:

ENGEL sa...

oj så fint og så dyktig du er!!!det må da være fryktelig mye jobb med noe slikt???
koselige farger!
klæm

line sa...

WOW så flott det ble, og den frihåndskviltingen ble jo bare nydelig - det må du fortsette med.

Du klarer nok å fine en hylle kjenner jeg deg rett :-)

Guttemamma sa...

Du er rett og slett SUPERFLINK, Anita!!!! WOW, så fint det ble, det kommer du til å ha masse glede av! Klemmer fra Anette

Anitas hus sa...

Ååååå, dette ble bare såååå utrolig fint Anita!!! Du har vært super flink og så tålmodig. Nå fikk jammen jeg også lyst til å sy ett teppe, men jeg har aldri quiltet før så jeg må nok lære meg noen triks først.

Så flink du har vært som har trent på morran da, helt imponert jeg^^,)

Ha en fin dag Anita og jeg gleder meg til å se neste prosjekt!
Klemmer:O)

Christinas låvebutikk sa...

Kjempenydelig!!
Fint og friskt hele året!!
Ha en fin onsdag!

Inger sa...

Denne duken/teppet ble bare flott. Friske fine farger.

Anne-Berit sa...

Kjempeflott Anita,du er såå flink.Klem!

Rekkehuset sa...

Kjempefint teppe/duk! Jeg er imponert - masse arbeid og fine farger:-) Likte godt den quiltingen din jeg!

Marianne sa...

Så flott! Og så nøyaktig som du er, virkelig pent(det måtte jeg bare tilføye som den kunst og håndverklæreren jeg er hi hi)Keep up the good work, det er jo så moro!
God dag videre, hilsen Marianne

Veronica's hus sa...

Wow så flink du er! så kjempekomplisert ut.

Heldiggrisen!

klem

Ann-Cathrin sa...

Så utrolig flink du er! Teppet ble helt nydelig, men du som det ser vanskelig ut! For en jobb du har gjort:)

Kari Anne sa...

Teppet ble veldig bra! Du quilter jo som en proff :o)
Du vil nok finne ut at firkanter er superlett å quilte kontra sekskanter. Bruker du overtransportør?

Hilsen fra Kari Anne

Lene sa...

Anita!!! Dette var utrolig koselig!! Sååå flink du er !!! Det er alltid sånn at når jeg kommer innom her får jeg elendig samvittighet for alt jeg selv ikke får gjort. Har ideer om både det ene og det andre prosjektet, men symaskinen står. Nei, forresten - jeg sydde noen puter til stedatteren med bokstavene m&m på (både hun og kjæresten har navn som begynner på m) - og så fikk jeg John til å sage ut de samme bokstavene i tre - det ble faktisk veldig vellykket, og jenta gråt :) Og så malte jeg skrivepult til henne - det var sånn det hele startet, og det startet med inspirasjon fra deg :) Takketakk - må visst komme oftere :)

Duuuu, du må si fra når du skal avgårde på S&S og har tid til overs :)

Og hadde jeg ikke vært sååå varmblodig, skulle jeg vel tatt opp en bestiliing på tøflene nedenunder. Hahaha - jeg har alltid syntes det ser så inmari deilig ut - men jeg koker over ;)

Ha en fin kvle, Antia. Good klem fra meg :)

Synnøve sa...

Så flink du er. Å tålmodig som du må være for det må ligge mange timer med arbeid bakom. Trening har jeg begynnt med etter jul jeg også. Håper jeg får opp energien igjen:))

Josefine sa...

Gratulerer!! Så flott det ble..det der kan jo brukes til begge deler..både duk og pledd. Flinking..du har god grunn til å være stolt, ikke enkelt å quilte et så stort teppe:))Klem Josefine

silje-sin sa...

Så utrolig flott Anita! Du er skikkelig flink med håndarbeid altså! Nå kan du nyte synet av teppet, og tenke på hvor flink du har vært:) Kos deg i kveld! klem fra silje.

h.espe sa...

Hei snuppa!!!
Kjempe GODT NYTTÅR til deg..!
Hi, hi - er jo litt godt å føle seg savnet da - har savnet dere jeg også!!!!

Skal si du går hardt ut på nyåret! Kreativiteten blomstrer, du produserer og får ting unna... Teppet ble bare kjempeflott. Litt av en jobb du har utført der - jeg er mektig imponert!!! Tøflene ser jeg at jeg lager maken av. De er kjempefine og veldig varme og gode. Jeg elsker mine!! Har solgt en del av de, men mange etterlyser såle pga de synes de er glatte. Da er spørsmålet HVA er det du bruker under dine. Har hørt at noe sånt skal finnes, men har ikke klart å finne ut av HVA?? Kan du røpe det??

Ha en strålende flott kveld - koos deg!!

Stor klem fra Hildegunn

Klarafina sa...

Så fint, så fint! Du har lagt ned mye jobb på det teppet/duken!
Håper falukorven smakte!

h.espe sa...

Ja, ser det nå når jeg forstørret bildet! Du har kjøpt det i en vanlig hobbybutikk?? Får spørre på Panduro da, om de kan ha dette!
Tusen takk for tipset!!

Klemz :o)

silje-sin sa...

Hei igjen:) Vi skal til Mallorca, i juni! Begynner å bli veldig mye som er utsolgt, så vi måtte bare kaste oss rundt! Blir deilig med en tur sørover, så vet vi at vi ihvertfall får litt sol og sommer:) vi må mailes snart ja;)

anneskreative sa...

Så fint det ble,,,ja dette har du all grunn til å være stolt av,,,,,
Litt av en jobb,,,,men sikkert kjempegøy når prosjektet ble så vellykket,,,,
Lykke til med neste,,,,
Klem Anne

liven sa...

Dette teppet ditt ble jo så fint!!
Masse koselige stoffer du har brukt i det:o)
Amaryllisene dine er også så fine....har bare hatt en rød denne julen jeg!!
skulle trene i dag jeg også....men ble så forkjølet:( Er nettopp igang igjen etter nyttår så da blir jeg sur når det blir opphold!!
Merker jo at treningen gir meg så mye energi......ikke sant??

Ha en fin kveld Anita:o)

Hulda sa...

Gratulerer med det flotte teppet/duken. :) Det ser virkelig flott ut, ja. Likte den borden du har quilta også. Fine farger. :)

Livy sa...

WOW! Helt utrolig flott teppe! Så utrolig flink du er!! Skulle virkelig ønske at jeg kunne lage slikt teppe jeg også - Lekkert!

Brocante sa...

Tror jeg går mot en personlighetskrise.... Alle lager så mye fint - for meg rekker ikke tiden til noe som helst om dagen. Dette var et flott teppe og jeg forstår at dette må gi mersmak! Gleder meg til det neste!

Silkeline sa...

ååååå, helt nydelig Anita!!!!! den er bare helt lekker på bordet ditt altså!
Nå ble jeg jammen sååå inspirert til å stupe ned i stoffeskene mine å se hva jeg har.....må få satt meg ned foran symaskinen snart.

Kos deg med resultatet, du kan være sååååå stolt:)))

Anonym sa...

Hei.
Gratulerer med et kjempeflott teppe. For et arbeid du har lagt ned i det. Du har god grunn til å være stolt av deg selv.
Ha ei fortsatt fin uke.
Klem

Anne sa...

Å så vakkert!! Noe av de friskeste flotteste teppe jeg har sett. Så friskt og lekkert med den røde fargen da. kjempeflott er det, og kjempeflink er du!!

Ida sa...

WOW, og gratulerer! For ett fantastisk arbeid! Husker du viste det fram sammen med noen boller tidligere i desember (kanskje november..??) - og jeg ble så imponert over teppet at jeg ikke la merke til de deilige bollene engang..hihi :-)

Jeg er uansett HELT imponert - jeg hadde egentlig planer om ett slikt selv (bare MYYYYYYE enklere utgave) - men når jeg ser alle detaljene og hvor flott det blir - så tror jeg ikke jeg tør å begi meg ut på det! Fantastisk uansett!

Ha en strålende dag! Klemmer fra Ida (som er høygravid i dag - 40 dager igjen til termin 17.februar - selvom jeg holder en knapp på en tidligere ULtermin den 11. :-))

Mitt hvite hus sa...

Så utrolig flott det ble. Kjempeflink er du. Ja klart du er stolt og glad skulle bare mangle.
Syns mange av disse dukene og teppene er veldig fine.

Det tar vel litt tid?

Klem kerstin

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej & god fortsättning på 2009!

vilket otroligt vackert täcke eller duk.
Duktig är du!

Kram Nilla

Tiril sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Rekkehuset sa...

Heisann, ja- er ikke den regnfrakken fiin! Synes nok den var dyr ja, og hadde nok ikke kjøpt den uten å fått penger til jul. Fikk -25% på den og da kostet den 1199 - er jo ikke såå dyrt heller, men mye annet man kan bruke penger på. Støvlene får stå på ønskelista litt til:-)

Julies sa...

Åh, gurimalla !Såååå fint a !

Kari Anne sa...

Jeg er helt sikker på at hvis du tar en tur innom Quiltefryd får du en demonstrasjon på hvordan en overtransportør virker. Jeg kan ikke "leve" uten :o) Jeg bruker den til og med når jeg syr i glidelås!

Hilsen Kari Anne

Nunne sa...

Så flink!
PÅ min blogg får du ALDRI se noe så vakkert!!!
Jeg kan ikke syyyyyyyy! :(((((


Men. Føler du deg ikke presset til å gi oss oppskriften på tøflene? Alle spør jo etter dem... at de er strikka i TRYSIL behøver du ikke si...d et ser vi :))
God ettermiddag... no skal middagen på bordet...og sååå strikkepinner fram!

Grip dagen sa...

Det var et flott stykke håndarbeid! Så deilig det må være å sy siste sømmen!
Du kan være stolt av det, Anita.
Det er nyyydlig.

Tøflene var også koselige. Det er jo sååå gøy å tove.

I romjulen fant jeg frem noen uferdige prosjekter fra sykurven. Der lå det 1 stk svææær tøffel. Måtte jo telle masker og strikke en maken. Kunne ikke huske hvem de skulle være til.
Men da de kom ut av vaskemaskinen så jeg det var herrestørrelse.
Så nå går husbonden "på skøyter" inne, som han sier. De er jo litt glatte... Men du verden så gode å varme!

Lykke til videre med ditt neste prosjekt. Det er spennende å følge med på!
Jeg må prøve å ta det litt med ro om dagen. Har enda problemer med senebetennelsen...
Så med begge armene bandasjert skal jeg nå igang med å male ferdig loftet vårt! Bilder kommer når jeg er ferdig!
Klem Marit

Anonym sa...

Så nydelig teppet du har sydd! Stoffene du har brukt var veldig flott, mye annet flott på bloggen din ellers også :)

Mia sa...

Ohoi, Anita, for det nyyydelig teppe! Jeg er mektig imponert over resultatet (du skulle bare sett det førte lappeteppet noengang som jeg sydde.... eller kanskje like greit at du ikke ser det, hihii). Du har all grunn til å være stolt over det flotte resultatet. Og så synes jeg du løste det med quiltingen på en kjempefin måte. Lekkert var det med den frihåndsquiltingen på den brede kanten også. Ja, nå kan du bare sette igang med å gjøre ferdig det blåhvite teppet, del vitende at dette kan du!

Tulip sa...

Så flott det ble!
Dette er MYE jobb skjønner jeg, selv om jeg ikke forsto et ord av det "quilte-fagspråket" du forklarte...hehe!

Det ligger noe til deg inne på bloggen min:)

Klem

☆Therese sa...

Wao - så flink du er, det teppe er jo knall fint !!! Jeg har aldri prøvd meg på noe sånt, tørr ikke sette igang - sikkert en stor jobb det der.

Godt nytt år forresten :o)

Ragna sa...

Så fint det ble! Quilting er en teknikk som jeg har veldig respekt for, det å quilte i et mønster oppå et annet kan bli så utrolig lekkert :-)

Unknown sa...

Hei Anita!
Så utrolig flott duken din har blitt..., jammen litt av en jobb å quilte et så stort arbeid. Helt fra første stund jeg så den har jeg beundret den veldig! Spennede mønster og flotte farger!

Har dratt frem symaskinen i dag jeg også, har fått sydd sammen fremsiden av et quilteteppe. Det er noen år siden jeg begynnte på det, så det er på tide at det blir ferdig. Skal se om jeg får kjøpt
ullfilt til baksiden i morgen.
Men jeg tror kanskje jeg må håndquilte, for symaskinen min syr ikke helt bra lengere(den er over 20 år gammel, så jeg kan trygt si at jeg ønsker meg en ny!!!)

Har akkurat meldt meg inn i hobbyboden, det er der jeg har funnet strikke alongene. Jeg vet at det også er er søm som tema der, men jeg har ikke sett noe om stiching! Det kunne faktisk jeg tenkt meg å vært med på også..., stichingforum alså!

Håper du får en fin jobbehelg, at du får strikket litt mellom slagene... ;O)
Jobber du på sykehus?

Jeg har Bertine i helgen, vi skal kanskje til Lier/Tranby på bursdag i morgen. Hvis det skal jeg benytte sjansen til å ta meg en tur innom Stoff og Stil..

God weekend!

xoxo
synnøve

Linda sa...

Hei Anita! Ååå,for en flott quilt.
Nydelige farger.God helg!Linda :))

MODERN COUNTRY sa...

Himmel så flott Anita!! Du er superdyktig!!! Du altså, sitte der og holde på å pussle med dette så lenge. Jeg har hørt av Mia at det er tidkrevende og at det krever en porsjon tålmodighet. Bøyer meg i støvet, du har klart rett til å være stolt, jeg er stol av deg jeg og!! :))

Nydelige farger, har lyst til å bruke litt mer rødt dette året jeg også.
Ha det så godt i helgen, klem til deg!
Aina

by Siv sa...

Så fantastisk flink du har vært, nå kan du klappe deg selv godt på skulderen :)
Nydelige farger, akkurat etter min smak!
Er det ikke en utrolig jobb å lage slike tepper?
Ha en fabelaktig flott helg
*Siv*

Veronica's hus sa...

TAkk for tipset. Skal sjekke ut begge to i neste uke.

MAn ser seg jo nesten ltt blnd når man kjører solo vettu:)

Kommer ikke over det fine teppet du har sydd enda jeg:)

klem

HildeS/Frøken Fryd sa...

Hei hei.
Så utruleg flott duken/teppet ditt vart.
Frihandsquilting på maskin kan anbefalast på det varmaste.
Det er ikkje vanskeleg, men litt øving må til.
Det er utruleg kjekt når du kjem inn i det:)
Ha ei finfin helg.
Klem H

Magdalena sa...

guriland for et arbeid,- nesten som eg fekk lyst å sette ut flagget for deg!

ja virkelig friskt og flott!!
du er flink!

har kjøpt garn til oldemorssruter idag,- skal prøve i det små...

fin helg og takk for hilsen, hyggelig du likte iskulene!

klem, magny

vivian sa...

Ble jo kjempe fint! Så gøy! Ligge noen timer bak dette tenker jeg!

Vivian ;-)

Timotei sa...

Herlighet så fint det ble! Quiltingen er flott. Du er skikkelig flink jo!

Ida sa...

Tusen takk for gratulasjoner :-) Kjempekoselig :):)

Jeg har sett de løsningene med stellebord på badekaret - og tenkte tanken på å investere - helt til jeg innså at badekaret vårt ikke egner seg ettersom det er ett litt deformert boblebadekar - med andre ord ikke av vanlig type :-) (ser ut som ett romskip og jeg var desverre ikke tilstede da innkjøpet ble gjort..!!!)


Ha en flott uke!

Klemmer

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Så knallfint det teppet ble! (eller duken;)
Du har vært råflink, og ikke minst tålmodig!!!
Denne kan du være stolt av!

Jeg holder på med at par små hekletepper, men det går sakte skal du tru.
Jaja, nå venter en ny dag på jobb, så det er bare å komme seg ut døra.

Ha en superfin dag!
Klem fra Chatrine:)