onsdag 21. januar 2009

Stitchery!

Kommer litt lite interiør fra meg om dagen, men får evt. søke permisjon fra Nib;0) Er iallefall veldig i håndarbeidsmodus om dagen og har blitt helt hekta på stoff *ler*! Ufattelig hvor fort man blir det og hvor dypt det sitter! Og når jeg da fikk ett spørsmål om hva stitcheri er så er jeg kjapp til å vise hva jeg driver med nå! Jeg har sett på de nydelige arbeidene til Lovise og Josefine og endelig kom jeg igang selv! Man trenger ett mønster, selv tegnet eller kjøpt-
noe å brodere på, jeg bruker avkappet fra mine lingardiner fra Ikea, litt broder garn og en nål. Så overføres mønsteret til stoffet, og moroa kan begynne;0) Tusjen jeg bruker skylles lett bort med vann! Helt uunnværlig spør du meg, jeg bruker den til ALT, nesten *ler*!


Jeg har planer om å bruke de stitchede bitene i ett teppe som skal være ett sommerute teppe med disse stoffene! Jeg skal skjære kvadrater, små og store!


Litt variasjon i type sting er morsomt og det blir en fin effekt! Franske knuter som prikker.


Veldig koselig søm med nydelige farger! Tror dette teppet kommer til å bli veldig fint! Jeg syr på sekskantteppet mitt også, koser meg såååå om dagen med alle de nydelige stoffene!
Gutten her ble operert igår og etter å ha vært skikkelig pjusk ett døgn er han nå i fin form og spiser tomatsuppe og spiller FIFA09 på PS!! En lettelse for oss alle sammen, han er en utrolig tapper gutt som ikke sier ett ord, men lider i taushet, men nå er han altså i flott form!! Han skal være hjemme fra skolen iallefall en uke, men med PlayStation og is på blåsresept er nok ikke det å forakte;0) Tusen takk for alle hilsnene og lykke ønskningene! Og tusen takk til deg AinaWM!
Ha en flotters uke fortsatt alle sammen! Klemmer fra Anita!

28 kommentarer:

Hulda sa...

Utrolig søte små stitchery, Anita! Jeg falt virkelig for de små kransene, de kan jo dekorere mye de. Virkelig artig å holde på med, er ei stund siden jeg gjorde det sist, men nå fikk jeg lyst til å prøve meg igjen. :) Fine stoffer også. Har tenkt å kjøpe noen av Tildastoffene, men skal se boken først, har bestilt den fra capris, som har den billigst. Gleder meg til den kommer.

ENGEL sa...

så fint da!og bra gutten er i bra form!vær forsiktig med overanstrengelser da!de begynner lett å blø. og trekk eller vind er heller ikke smart!!!gutten vår fikk beskjed av legen om å ikke sykle på 1 mnd etterpå....det var hardt det!
kos dere masse!så blir det nok en meget frisk gutt etterhvert;)

Anne-Berit sa...

Herlig å vite at lilleprinsen har det bra etter operasjonen,så flink han er.Gi ham en godklem fra farmor.Så mye fint du holder på med for tia,flink er du.Blir gøy å se etter hvert som du får ting ferdig.Ha en fin dag.Klem fra svigermor!

Aina sa...

Stitchery er jo kjempefint... Har jo sett slikt håndarbeid før, men aldri visst at det het stitchery....
Gleder meg til å se resultatet.....

God bedring til lillegutt!!!!

Jeg har begynt på mitt første monogram.....spennende!

-Aina Wie-

line sa...

Så bra at Vetle ikke ble syk, og at operasjonen ble gikk bra. Du får hilse ham fra oss og ønske god bedring.

De blir jo bare utrolig flotte de broderiene dine - har tenkt mer på det jeg også, og er ikke umulig at jeg finner frem noen barnetegninger. Så lurt å bruke dem i et teppe (bortsett fra at det blir jo så flott at du nesten ikke kan bruke det *ler).

Her har vi hatt "vaktskifte", Even er pjusk og er hjemme idag. Nå skal jeg sette meg å ha litt hjemmekontor.

Vi snakkes - gleder meg til at dere kan sitte på gode stoler neste gang dere kommer middagsbesøk :-)

Brocante sa...

Så gøy at noen gidder å brodere! Det var slikt man gjorde før - men som mange har lagt på hylla. Det kommer til å bli veldig fint sammen med lappene i teppene dine.
Du må vise oss teppet når det er ferdig.

Josefine sa...

Hei Anita! Se der...du er godt i gang..så flott det blir! Kjempefine farger du har valgt på stoffene..nå kan du bare kose deg i vei:) Fikk Tilda boken i dag..er syk etter å få sy noe derfra, men må vente til helgen. Skal ut både i kveld og i morgen kveld. Ha en flott kveld, så snakkes vi:)
klem Josefine

Landlig Idyll I Interiørhuset sa...

Hei Anita!
Så flink du er som syr og syr...så bra at din sønn føler seg bedre,jeg har ikke fått med meg hva som er galt,håper det ikke er alvorlig!

Likte så godt det rosestoffet du hadde i midten blandt alle stoffene.

Klem

Anonym sa...

Oi, for et arbeid. Flink du er. Det blir et flott teppe, med fine farger og broderier.
Gleder meg til å se hvordan det blir.
Fortsatt fin onsdag.
Klem

Lovise sa...

Hei. Så flott at du er igang, Anita. Den boka har jeg også, og tegningene er bare herlige!!! kos deg masse med dette, jeg regner med å få se masse fint fra deg nå. Klem.

liven sa...

Så fine saker her hos deg:o)
Tenker dette er en koselig hobby!!
skjønne stoffer:o)
God bedring til gutten!!

Ha en fin kveld Anita:o)

Unknown sa...

Hei Anita!
Godt å høre at alt står bra til med prinsen din. Is på blå respt hørtes ut som en fornuftig medisin... :O) Skulle vel ikke være noen problemer med å få han til å ta den... LOL

De stichery'ene dine er kjempe-mega flotte, og jeg tror det blir fint i et teppe sammen med de romantsike stoffene.

Gleder meg til å se mer av de etterhvert!

Ha en fortsatt fin kveld!

Klem fra Synnøve

Merethe sa...

Hei Anita!
Da har jeg lært et nytt ord "stitchery". Disse lappene kommer til å gjøre teppet unikt. Lykke til, ser kjempe skøy ut. Må gjøre ferdig noen strikkeprosjekt først, men kanskje blir det nål og tråd på meg også med tiden....

Det var godt å høre at Vetle tok operasjonen så flott, og ønsker han god bedring.

Har en utfordring til deg i bloggen min.

Klem Merethe

silje-sin sa...

Hei kjære deg! Så flott at det har gått bra med Vetle! Når du forteller om han minner det meg om ferdinand. De er nok litt like typer! Flotte ting du syr også, du er så flink!! Skjønner ikke hvordan du rekker alt jeg, med tre barn og alt! Nå er det bare en dag til på jobb denne uka, det er deilig! Blir spennende å se hva som skjer framover ift vikarjobben, vet ikke om læreren jeg går for nå blir friskmeldt eller ikke. Og jeg har ikke lyst til å slutte, har blitt så glad i femteklassingene mine:) Ha en flott kveld! klem fra silje.

borghild sa...

Så flotte stitchery'er! De blir nok kjempefine på et teppe, og passer jo veldig godt til stoffene du hadde funnet.
Godt det går greit med gutten din også, en får jo vondt langt inn i magen når en ser de små ikke har det helt bra, i slike situasjoner slår mammafølelsen inn med full kraft...:-)
Har du forresten 'oppskrift' på franske knuter? Jeg får de bare ikke til, de sklir bare ut liksom... Klem B:-)

borghild sa...

Se det, ja!!:-) Takk for tipset, nå kan kanskje jeg klare knutene også!! Klem B:-)

Huset på toppen sa...

Så utrolig søte og små stitchery du holder på med, Anita! Jeg har forsøkt med på stitchery,men det er ikke noe for meg!!
Jeg måtte en liten tur innom Bergen by og Panduro i kveld, nå skal det syes:))
Natti
Klem Linda

Rekkehuset sa...

Det teppet med sticheriene på høres ut som et flott prosjekt - det blir sikkert aldeles nydelig!! Det gjør sikkert sekskantteppet også - du er så flink med å sette sammen farger og mønstre:-)
Så bra at det har gått så fint med gutten din! Han kommer nok til å få det mye bedre fremover når dette er overstått. Hos oss skal storesøster til legen i morgen for å bytte et dren som har gått tett, for n'te gang. Heldigvis er det bare det ene øret denne gangen, og hun klager ikke over at hun må operere enda en gang. Begynner vel å bli vant til det, stakkars..
Kos deg videre med arbeidene dine, klem.

Mor Kari sa...

Å, så fine stitchery! Kjøpte noen i fjor, som jeg har liggende. Men er usikker på hvordan det skulle gjøres. Nå fikk jeg jo god forklaring, så nå skal de fram fra "ventehaugen". Noen fargelegger de også, har jeg sett. Vet du hva slags farge som brukes? Er spent på hvordan det går med vottene. Men, du kan jo alt, du, så de blir nok fine. Vi får vel se bilder?

Lene sa...

Hei, Anita.

Aller først: En stoooor hilsen til gutten i huset - med ønske om god bedring etter overstått opperasjon. Men jeg skjønner jo at mor vet resepten på beste medisin, ja - og det er bra :)

Og så må jeg si du inspirerer igjen! Stichery ser bare kjempemorsomt ut, og du får det t.o.m til å høres enkelt ut ;) Jeg rydda i noen gamle bøker her om dagen, og fant en masse hobbybøker. Bl.a en håndarbeidsbok med all verdens typer sting forklart og illustrert. Er opptatt med litt andre saker om dagen, men mot våren, daaa. Hahaha - skal liksom både hekle og sy da, jeg :)

Kose deg i dagen, Anita. Her er grått, men kaaanskje bryter sola igjennom etterhvert :)

Goood klem :)

[morgrethe] sa...

Oj... så mye fint du har strikket og sydd i det siste. Er sekskantene dine håndsydde?
Smart pike som laget de store, angrer fælt på at jeg begynte på noen "altforsmå" maler. Derfor ligger teppet mitt på vent. Ble faktisk litt inspirert her nå.

God bedring til sønnen.

[morgrethe] sa...

Pst: Nå fant jeg et tidligere innlegg på sekskantene.

Enda smartere pike, å maskinsy går myyyye raskere enn håndsøm. *smil*

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
God bedring til pjokken, is og spill er jo en grei løsning...
Stitchery er jo morro, holder på med noe som skal bli duk - en gang... den tusjen har jeg ikke prøvd, men jammen skal jeg prøve den...

Ha en koselig dag og helg...

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej hej!!

ååå så fint...
du har en sak att hämta hos mig!

Kram Nilla

Klarafina sa...

Hei Anita!
Jo nå skal jeg fortelle deg hvordan man får tak i Tildaboken så tidlig.....man reiser til Sverige! ;) Nærmere bestemt til Charlottenberg... der finnes en Pandurobutikk som alltid får besøk av meg de ganger jeg er i nærheten ...og jeg er så heldig at det er ganske ofte! :)

Mariquita sa...

Så utrolig masse fint! Masse flotte stoffer og farger - kan lage mye flott ut av dette.

Synes bloggen din er kjempeflott og håper det går bra at jeg linker til deg :)

Anonym sa...

Hei :) Så koselig blogg du har! Nå har jeg sittet en stund og lest meg bakover, jeg kommer helt sikkert igjen. Godt at gutten har det bra etter opr!

Gita sa...

Jag hittade din blogg av en slump och gillade verkligen vad jag såg, Nu har jag lagt till dig på min blogglista.