mandag 3. august 2009

Roser og rips!

Nå er vi igjen tilbake etter en flott ferietur. Vi har vært veldig heldige med været, så kroppen har fått litt mere farge og sjelen er god og varm, men det går fort over, så nå må det bli sommer igjen her hjemme også!!


Siden været idag har vært så som så har vi laget saft og gele av ripsene som mine foreldre har plukket hos oss mens vi var borte. Ble noen liter saft, som fort forsvinner, virker det som. Smak av sol og sommer!

Se den fine fargen! Så klar og fin, nå gjenstår bare å finne ut om gele'n er gele og ikke saft den også ;0)
Ungene måtte jo teste underveis, kjekt med ett skikkelig panel når kvalitetsvarer skal testes :0) 3 av ungene er husets og siste er venninne av største.

Jeg som hadde store shopping planer når vi skulle på ferie har igjen kommet hjem ganske så slukøret. Skal fortelle litt mere om det en annen dag. Men jeg har fått shoppet litt da, og fatet på bildet ble kjøpt på Indiska i København. Ett kupp! Har bakt en sjokoladekake idag også. Smakte godt til ettermiddagskaffen som jeg ikke drikker.Roser i flor.....


Ser det er litt forskjelllig fargetoner på bildene idag, men sånn er det noen ganger når været absolutt ikke er på fotografens side.Tuuuusen takk til alle dere som kikker innom her, og en spesielt stor takk til dere som legger igjen noen ord, blir like glad for alle jeg! Såå mange koselige jenter der ute! Dere får kose dere videre så kommer jeg med nytt innlegg om noen dager!

25 kommentarer:

Anita sa...

Hei Anita. Koselig med noen navnesøstre her på nettet. Det så kjempegodt ut med saft og ripsgelè. Jeg har også ett par ripsbusker i hagen, men har ennå ikke prøvd å lage noe av dem. Bare plukket de og spist de med vaniljesaus på en gang. Men jeg kunne gjerne tenkt meg å lage ripsgelè en gang. Hvordan gjør du det? Kjempefint fat du kjøpte deg i København forresten. Ha en fortsatt fin kveld! Hilsen Anita.

Christine C sa...

Å, ripsgelé som er så godt, jeg kan kjenne duften helt hit! Kjempefine og stemningsfulle bilder :)

Lynetmor sa...

Hei, ser ut som om dere har hatt en fin dag i dag. Rips saft er godt! Så fint fat du har kjøpt. Ha en fin kveld :-)

Ida sa...

Mmmm.. så deilig! Forstår godt at skal jeg bli en god hustru så får jeg lære meg å lage saft og syltetøy av bær :-) (iallefall gjøre en innsats ... !)

Deilige innbydende bilder! Og nyyydelig fat - må kikke innomk på indiska her jeg også - kanskje de har fått dem :-)

klem

Heidi sa...

Fine og sommerlige bilder! Ripsen vi har er bare plukket inn og puttet i fryseren. Planen er dessert med vaniljesaus, men kanskje skulle vi forsøkt noe annet.
Fint rosefat - liker veldig godt stettefat. Både vakkert og praktisk :)

line sa...

Tusen takk for en superhyggelig ettermiddag sammen med dere igår - dere har vært dypt savnet mens dere har vært på ferie.

Ser ut som saftkokinga igår gikk bra, og masse godt til vinteren.

Og til alle dere andre her, det fatet er bare enda nydeligere i virkeligheten!

Vi har planer om en blåbærtur i løpet av uka/helgen - kanskje vi skulle slå oss sammen?

liven sa...

Så koselige bilder hos deg Anita!!
rips er godt og burde hatt et par busker i hagen!!
Plukker noen ganger hos kjente og saftkoker har jeg.....så vi får se!!
Kjempefint fat!!

ha en fin uke.....her er ferien over :o(

Jannicke sa...

Så herlige bilder..
Du har så fin stemning i bildene dine ;o)

Deilig med ripssaft, det har jeg laget også i år!

Klem J.

Josefine sa...

Heisan...så koselige bilder fra kjøkkenet ditt...skulle gjerne satt der med deg og luktet på nylaget ripsgele og saft! Og så kunne vi spist masse sjokoladekake...min livrett. Du er jammen flink:)
Sommerklem

Nina i Paradiset sa...

Kjempeflotte bilder!
Morsomt med test-panelet da! ;)
Indiska har mye fint, og er ofte svært rimelig, syns jeg.

Ha en flott tirsdag!

Anonym sa...

Så flink du er. Kanskje det var det jeg skulle prøve meg på, ripsbærsaft. Det er så godt, men har aldri laget det selv. Er det vanskelig?

Nydelig fat du hadde kjøpt deg. Spennende å høre hva som skjedde med shoppingen deres....

Ha ei fortsatt fin uke.

Klæm fra me

Elisabeth sa...

Herlig farge ripssaft og gele, en farge av sol og sommer. Vakkert fat har du også kjøpt deg, grattis :)

Crinoline sa...

Hei anita.Jeg er imponert over safting og sylting.Det er veldig lenge siden jeg gjorde det.Nydelige bilder synes jeg.Ønsker deg en fin uke.

Timotei sa...

Hei!
Så koselige bilder på bloggen din! Det er så artig å lage saft og syltetøy. Vi har bare ett ripstre, men det bugner av rips hvert år. Nå skal jeg få lånt meg en saftkoker, så blir det nok saft hos oss også. Ja, hvis ikke ungene spiser opp bæra først da. For rips med vaniljesaus er visst godt det også!
Likte veldig godt det rosefatet ditt!

Anonym sa...

Så flink og effektiv du er! jeg venter på oppholdsvær så jeg får plukket siste ripsen... og en saftkoker! Har lagd en kjempegod ripspai som står på bloggen til "grip dagen"; anbefales!

Prinsesse Elin sa...

Godmorgen Anita.

Jeg har fått tilgang til masse rips men når regnet siler ned kommer jeg ikke helt i ripsplukker vær. Å i de få sekundene som sola skinner så må jeg krangle med kråkene om restene så jeg vurderer å heller reise ut å kjøpe noen kilo. Til både saft og gele.
Det ser fantastisk godt ut og jeg synes det er luxus å kunne ta frem dette om vinteren.
Fatet synes jeg var skikkelig fint. Fint å servere mat på men også fint til å bare ha på pynt. Å begge deler er nesten like viktig.
Ikke bry deg om shoppingen....den tar du lett igjen utover høsten:) Å så kan du bruke det at du handlet så lite på ferie i sommer som en unnskyldning. Klem fra Elin :)

Karianne og Vegard (veien til hjertet) sa...

så flink du er å lager saft og gele selv, hørtes kjempe godt ut! masse fine bilder har du tatt og:) ble egentlig litt sulten når jeg så på de:)

Rekkehuset sa...

Velkommen tilbake etter en deilig ferie! Her er også hverdagen kommet, og jeg kan ikke si jeg er så glad for det. Men sånn det regner ute er det jo kanskje like greit.
Så flink du er som har laget saft og gele! Hjemmelaget saft er jo så godt:-)
Ha en fin uke, klem fra Hanne.

Datt sa...

Mmmm, det så fristende ut!! Er selv stooor fan av hjemmelaga saft!

Unknown sa...

Hei på deg!
Så koselig å se deg på blogg igjen, skjønner at dere har hatt en fin danmarksferie(tross litt manglende shopping...:O))Det fatet du hadde kjøpt på indiska var bare så fint...

Så leit å høre at hekleteppet ditt hadde fått litt store skader, tipper hun ble veldig lei seg når hun skjønnt hva som hadde skjedd.
Mitt første hekleteppe er besten umulig å bruke. det ble heklet i Finullgarn, det klør og stikker veldig. Så det teppet blir brukt mest til pynt!

Nei, vi var ikke på Tønsbergdagene....lol

Har pause på jobben akkurat nå, benytter sjansen til surfe litt på nettet... Det var veldig hardt å begynne på jobb igjen!

Ønsker deg en fortsatt fin dag, håper dere får sol, slik at dere kommer dere ut på vannet. Her regner det!

KLEM

elisabeth sa...

For et helrig innlegg, og jeg bare gleder meg tiljeg kan plukke i min egen hage:)
Tar med meg et kakestykke til kaffen! Ha en super uke videre:)

Anne-Berit sa...

Hei Anita,jeg fikk helt vann i munnen her av bildene dine.Saft og gele av rips er knallgodt,ikke rart smakerne sto klar.Har dere klipt Ane-mor? Fin var hun,men hun hadde jo det fine lange håret.Veldig lys er hun blitt også,som bror sin.
Nydelig fat du fant,hadde et nesten likt en gang,men det gikk i golvet med et knas.
Håper dere får finvær,her har vi det kjempevarmt,nesten 26 grader i dag også,blir veeeldig lite gjort inne i denne varmen.Ha det kos alle sammen.Klem fra oss her til dere alle sammen.

Synnøve sa...

Så koselig det så ut her da! Med deilige bær, og fristende sjokoladekake :) Og det fatet var helt nydelig!!!
Må vel ut å plukke rips en dag jeg også, før fuglene tar alt. Jeg koker mest syltetøy av dem jeg, og blander med kjøpt bringebærsyltetøy etter hvert som jeg tar opp boksene fra fryseren. Mormor brukte nemlig å blande rips og bringebærsyltetøy, og det er bare så godt!!

Grip dagen sa...

Mmmm. Det så deilig ut!
Ripsgelè laget jeg tidlig i sommer. Den ble kjempegod. Det var ikke nok bær til saft. Må nok plante flere busker. Lurer på å lage meg en liten plantasje ovenfor hagen. Det er ikke vår tomt, men vi har lov å bruke området.

Godt du er tilbake igjen. Ser frem til flere hyggelige innlegg.
Klem Marit

Anonym sa...

mjog ahugavert, takk