søndag 30. august 2009

Titta hva vi hitta!!!

I ettermiddag har vi vært på sopptur i de Vestfoldske skoger, og plutslig kom vi over ett stort område med kantareller, såååå utrolig gøy!!! Plukket en drøy halvkilo der og en halvkilo på resten av turen.
Se den utrolig flotte og fristende fargen.


Litt av en luksus å finne 1 kilo kantareller i løpet av 1 times tur.


En hel langpanne full, klar til tørking. Vi har spist til ett måltid OG gitt bort en liten kurv med kantareller før dette bildet ble tatt.


Nå står de til tørking, jeg har aldri tørket sopp før, men jeg tenkte at soppen ville være lettere å få brukt når de står i ett fint glass på benken enn når de ligger hulter til bulter i frysen :p.
En skikkelig flott avslutning på en jobbe helg. Kjenner at turer i skog og mark er sååå godt for kropp og sjel. Traske rundt i skogen, over stokker og små høyder. Bli litt svett på ryggen og trekke inn lukten av skog. DET er lykke det.. Og når vi da i tillegg er så heldige å finne masse sopp, ja da er dobbel lykke :0)
Ha en flott ny uke alle sammen! Klemmer fra Anita!

20 kommentarer:

Ingrid sa...

Så koselig med sopptur... og så fint du har dandert det på bildene!

Datt sa...

Mmmm, det så fristende ut!! Jeg er sååå glad i sopp, vi bruker det i det meste av mat. Har planer om å plukke sopp hvert år, men har aldri kommet så langt... :P

Ida sa...

Heihei!

Så mange fine innlegg det var her siden sist..! Du tar så utrolig flotte og delikate bilder - danderer og ordner helt i min stil :)

Kjempeheldig fangst! Mamma og pappa er noen rezere på kantarellplukking - og lager utrolig god mat av det! Gi en lyd om du trenger oppskrifter :-)

Klem

Christine C sa...

Nam, det så lekkert ut! Kjempefine bilder av en vellykket sopptur.

Christinas låvebutikk sa...

Så kjekt at dere fant så mye på kort tid! Herlig med turer i skog og mark!
Ha ei fin uke!

silje-sin sa...

Så flotte farger ja! Moro å kunne plukke inn ting fra naturen man kan spise! Har aldri plukket sopp før jeg faktisk. Godt at jobbehelga er over tenker jeg! Hvor ofte skal dere være på skolen da? Ha en fin ny uke;) klem

borghild sa...

Så gøy da!! Spesielt artig er det vel når man finner 'et hemmelig soppested';) Skal vedde på at du har plottet det inn på kartet til neste år?? (Eller fungerer det ikke slik med sopp som med bær?? Nå avslørte jeg vel min uvitenhet om sopp, men skitt au..;) Ha en fin uke! Klem B:)

Anonym sa...

Nam, nam kantareller er nydelig. Så morsomt når man kommer over de. Håper på å komme oss på soppjakt neste helg.
Ha en fin ukestart.
Klæm

Guttemamma sa...

Vann i munnen...

Tulip sa...

Wow...så gøy åfinne så mye sopppå et sted! Tenker det smakte godt også!

Klem

Prinsesse Elin sa...

Nå er jeg ikke noen sopp plukker men det er kun av den grunn at jeg ser ikke forskjell på spiselig og ikke spiselig sopp men jeg kjøper ofte sopp i butikken. Ikke på boks for de kjennes ut som viskelær men i løs vekt. Å da vet jeg jo hva jeg putter i munnen.
Men jeg må innrømme det at kurven med sopp ser fristende ut:)

Merethe sa...

Hei!
Det er altid en fryd for øyet å stikke innom bloggen din. Nydelige bilder! Sopptur har jeg aldri vært på, men no trur eg at hvis regnet gir seg og helsa blir bra så må eg ta meg en tur opp i granskogen her å se om eg finn meg noen kantareller for eg har forstått det sån at de kan man ikke ta feil av. Eller?

De nye sofaputene dine var nydelige. Jeg leker med ideen om noe lignende for å ha på hytta. Vi får se hva høsten og vinteren bringer.

Leser at du har satt deg på skolebenken igjen. Du får ha lykke til med det. Vi studerete begge to forje høst, og det ble hektiskt og juleforberedelsene ble tilsidesatt til fordel for eksamensforberedelser. I år har vi skolepause og skal nyte familielivet og hyttetilværelsen.

Hils familien ;o)
Klem Merethe

line sa...

NAM! Jeg gleder meg til å smake i kveld :-)

Husmora Torunn Husbyn sa...

Artig å finne så mye fin sopp! Flotte bilder!
:-)

Flittiglise Norway sa...

Har aldri vært på sopptur, skal jaggu prøve meg på det:)) Flott blogg du har, og fine bilder:) SMil fra Lise

Unknown sa...

Ååååh så heldig dere var... :O)
Jeg tørr ikke plukke sopp, da jeg har null peiling..., men jeg elsker å spise de som er kjøpt på butikken.... :Ø)

Nå er det tv tif; sesongpremiere på frustrerte Fruer i kveld... :O)

ha en strålende kveld!

klem

Ida sa...

wow.. får du han til å handle for deg der?? Jeg får knapt min til å kjøpe med seg interiørblader hjem - for det er dameting! Du får hilse og si at jeg er imponert!!! :-)

Du kan bestille katalogene hjem fra nettsiden - sånn - hvis det haster :-)

Ja, pannebåndene er en kvikk jobb! Syr dem på under ti minutt! Kanksje jeg må hive ut en ny video..hahaha!

ChatrinesLiving sa...

Vet du: det ser så utrulig hærlig ut med sopp! Men av en eller annen grunn får jeg panikk når jeg får disse soppene mellom tennene... Det må være noe med konsistensen. Jeg tror kansje det kan hjelpe å sprø-steike de... ehh...

Nydelig bilder i allefall og fristende så det ut gitt;)

Ha en superfin kveld!
Klem fra Chatrine:)

MissMette sa...

Hei...
Så mange fine innlegg det var her hos deg, masse spennende og inspirerende. Her kommer jeg på beøsk igjen :o)
Artig å finne så mye fin sopp! Flotte bilder har du også tatt.

Ønsker deg en riktig fin uke.
Klem fra Mette

Quiltefia sa...

Hei Anita!! Ingenting er som en tur i skogen og en virkelig finner så mye kantarell!! Du knekker Moebius hvis du sr på YouTube!! Lover!! AnneK:-)