fredag 30. november 2007

Advent

I morgen er det tid for julekalender! Her hos oss pakker jeg inn et puslespill fordelt på 24 pakker. I tillegg får ungene godterier på lørdager og et par andre småting som de allikevel trenger! Vi har også i tillegg pleid å ha noen dager hvor det bare er lapper over ting vi skal gjøre, f.eks å bake pepperkaker, men i år har jeg kun puslespill og så suplerer jeg etter hvert med diverse... Kalenderen broderte jeg for noen år tilbake til størstejenta.Den er brodert i korssting, mønster fra Eva Rosenstand. Posene sydde jeg for to år siden fordi jeg var lei av å måtte pakke inn.. Korstingene er veldig små så det var en kjempejobb!!
Meningen var at jeg skulle brodere til gutten også, men det har aldri blitt noe av. Og nå har vi jo ei jente til som også skulle hatt kalender. Vel jeg får se hva som blir gjort i året som kommer. Det er jo lenge til jul neste år * drømme*.

Godteri gavene for i morgen har jeg pakket inn i aluminiumsfolie og lagt på lysfatet som står på kjøkkenbenken. Ble så fint! To "store" og en bitteliten til lillemor!


Takk for alle de hyggelige kommentarene både til meg og min flinke kreative jente! Vi blir så fornøyde når noen syns at vi lager noe flott, og som også kan inspirere andre!!

Go natt og go helg til dere alle!

18 kommentarer:

Mita`s hjørne sa...

Nydelig kalender, utrolig masse jobb med disse... men jammen er de flotte også - jo du, det er lenge til neste jul, og plutselig er den også her...he,he...
Flotte bilder fra deg...

Ha en koselig kveld og helg...

Silkeline sa...

Nydelig kalender du har brodert! Jeg fant et Rosenstand broderi for fem år siden som jeg begynnte på, og nå for ikke lenge siden skulle jeg gjøre det ferdig, (ja, jeg er litt treig...hihi)jeg rigget meg til i sofakroken og fant fran saks og nål....og hva skjer??? Jeg ser ikke en dr----! Stingene er ALTFOR små, og hullene i linen er helt mikroskopiske. Jeg har rett og slett blitt 5 år eldre....og har fått 5 års dåligere syn, så jeg måtte bare kapitulere! Min lillesøster (tre år yngre) måtte trå til å få det ferdig:)

Kjempelurt med ferdigsydde poser....kjenner til det peset med å pakke inn alle gavene. Ble koselig med lysfatet også:) Ha en god adventshelg.

Vangen sa...

Kjempe koselig kalender! For et arbeid!
Syns lapper om ting og gjøre er så koselig. Mye mer stas enn sjokolade.
Takk for tipset om 30sone;)Syns det var så vanskelig å få foret fint. Ble så vanskelig å sy. Først sydde jeg sammen foret og sydde det fast til strømpa, så prøvde jeg å kast over alle delene og sy de sammen samtidig. Men ble så tykt syns jeg,vanskelig å få alle delene til å ligge helt likt..Ja,ja blir vel å kjøp noen på nettet:)

Ha ei koselig adventshelg!:)

Elisabeth sa...

Du lager så utrolig masse flott, jeg blir så imponert.
Men gud sånn jobb det må ha vært og brodere den adventskalenderen. Det er skikkelig tålmodighetsarbeid!
Håper du har en herlig dag, den første dagen i advent, kos dere og nyt dagene og tiden frem mot jul.

Maret sa...

Kjempefin kalender dette her, og jeg kan alt om små korssting-arbeid som seint eller aldri blir ferdig.
Den siste jeg lagde var på symaskin, og det er å anbefale, men slett ikke like lekker.
Hils 8-åringen og si at hun er skikkelig flink.
God helg....

Tilonino sa...

Hei og takk for koselig kommentar i bloggen min.
Du må hilse til hun på 8år og si at det var veldig fint det hun har laget. Kjempeflink er hun. Blir spennende og se om det kommer med fra den kanten også... Ha en fin helg.

Emmeline sa...

SÅÅÅ flink du er til å brodere, FOR et tålmodighetsarbeid...Det er ikke min sterke side; hverken tålmodighet eller brodering for å si det sånn, hehehe!
Koselig med puslespill, akkurat passe for en liten gjeng som venter på noe godt! I år har vi laget en adventskalender der barna får en pakke hver fjerde dag -og da går det i praktiske ting: ny tannkost, ny truse osv... men i helgene er det å lage ting som står på plakaten; pepperkaker osv.
Ungene mine er så håpløse med at de åpner gavene før tiden; dermed har jeg ikke merket hvem som skal få hva og hver morgen må de gå til treet og se hvilket navn som henger fremme og den får åpne. Håper det vil fungere bedre enn det har gjort tidligere;)
Koselig krans i forrige innlegg...for en flott SFO der de kan få være kreative, må jo være helt supert!! Ha en flott adventshelg videre:)

Ann-Catrin sa...

Oh om jag kunde brodera...så jättefint du gjort!!

Helene sa...

Ser du er utstyrt med en god prosjon tålmodighet. Tror aldri jeg hadde kommet lenger enn halvveis på kalenderen før jeg hadde blitt lei. Trives best med prosjekter som nesten er ferdig før jeg har begynt:0) så en prosjon med tålmodighet var kansje det jeg burde ønske meg til jul.
Veldig flott kalender!
Ønsker deg en flott lørdagskveld

Garden Angel sa...

Hei Anita!
Så nydelig adventskalender du har laget!!!
Den var jo bare kjempesøt! Godt jobba! Ja det er mye arbeid med så små sting...lett å komme ut av tellinga da;)
Koselig fat med Willow Tree figur. Jeg elsker de figurene!!!
Har 4 stk av dem selv. Bl.a. den samme som deg:)
Nydelige ting datteren din hadde laget også!
God adventshelg til dere!

Unknown sa...

Va spännande med en adventskalender!! En present varje dag...=) Ha en trevlig första advent! Kramar Malin

Elins Cards and other handscrafts sa...

Det var en kjempe nydelig kalender. Jeg sitter med min kalender jeg, som jeg håper blir ferdig til jul.. Nå broderer jeg litt hver dag, nesten som en kalender i seg selv det da. Julaften vil jeg henge den opp :o)
Ønsker dere en riktig god helg og advent :o)

Hilsen fra landet sa...

For et arbeid med en kaleneren da!! Helt utrolig. Tenk for et klenodium å la gå videre i familien. Du steller det veldig koselig for barna dine - jeg gleder meg også over adventstiden og skal nyte den innimellom vaskingen.

Albertines verden sa...

Skulle ønske at brodering av noe som lå for meg, for det blir så fint. Men har ikke tålmodighet med sånt, for det tar alt for lang tid. Har en juleduk under produksjon, har holdt på de siste 10 årene, og kommer ikke i havn. Det er i tillegg med attersting, og de vil jo aldri ligge der de skal. Ellers ser jeg jo at du er ganske så produktiv, du også. Ønsker deg en superfin uke.

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Så fin kalender.Jag har inte gjort någon i år.Men saknar den redan....hum kanske gör en ända ...hihi.
fin bricka du har gjort i ordning.
Kram Pernilla

Aina sa...

Kjempefin kalender du har brodert, kjenner meg igjen for jeg broderte en til vesla mens jeg gikk gravid, denne gangen hadde jeg så mye annet på tapetet, så lillemann han har ingen. For å ikke snakke om alle andre UFO`er jeg har liggende;-/
Håper du har hatt en trivelig 1.advent.
Klem!

Anne-Berit sa...

Hallo:)Takk for hilsen,tror jeg gleder meg enda mer,det skal bli sååååå bra å få besøk av dere.Den adventskalenderen du har brodert er bare helskjønn,den må du ta godt vare på så kan den jo gå i arv.Klem fra svigermor.

Monica Therese sa...

For en vakker kalender du har brodert =) Den var virkelig flott. Tenker vesla er glad i den ja =)