mandag 21. januar 2008

Liftgardin og litt mere

Nå er julen for alvor over og jeg har fått byttet ut pynten på største jentas rom med litt mere helårspynt. Også har jeg endelig fått sydd og hengt opp gardiner. Det ble liftgardiner, og det er vel egetnlig ikke no hokus pokus, men jeg ønsket og måtte ha en lift gardin som var lystett fordi barna her er vant til lystett rullegardiner, og det var litt verre.. Men Silje hadde sånne og hun var så grei og ta masse bilder av disse og sende meg!! Resultatet er strålende syns jeg! Og det gikk så greit å sy de, ingen stygge ord, svette eller tårer, men det ble litt blod!! De knappenålene jeg bruker stikker no helt forferdelig *hmm*. Bildene er kanskje ikke så klare idag, men jeg hadde ikke tålmodighet til å ta flere!!

Masse lys slipper inn og det ser rolig og ryddig ut syns jeg. Var en tur i byen idag og kjøpte de store barna hver sin Tilda boks som de kan ha i vinduet sitt, med små ting i. Passet akkurat til de stoffene som er i gardinene. Hennes med hvite og rosa striper og hans med hvite og blå striper.
Jeg skal jo også sy et lappeteppe til gutten, et slumreteppe, men har aldri sydd lapper før, så jeg gjorde en liten prøve i helgen.. Fikk lyst til å lage et hjerte til jenta av lapper, resultatet ser dere her!! Jeg er såå stolt, syns det ble så nydelig *nikker*!Så når jeg er ferdig med alle de andre tingene som jeg har i gang så skal jeg kose meg og sy lappeteppe til han. Gleder meg masse *hopper opp og ned*!

Nå har jeg tenkt å se om vi ikke har noen godterier og så skal jeg kose meg med det mens jeg nåler litt mere på liftgardina og ser Akutten. Tuuusen takk for alle de hyggelige kommentarene som dere gir meg!!!! Det varmer! Og tro det eller ei, men de tre rosene står ennå!!!

35 kommentarer:

Nina i Paradiset sa...

Så nydelig ett hjerte da!! Fikk lyst å sy TVERT!!
Stoffet i liftgardinen minnet meg veldig om ett fra Stoff & Stil jeg har falt pladask for! Bestilte både striper og ruter av de, men fant ut med en gang jeg åpnet pakken at jeg måtte anskaffe mer for disse var skjønne!
Tror ikke jeg klarer å sy liftgardin jeg da...

Anonym sa...

Så nydelig liftgardin og hjerte! Si meg en ting, kan du alt du???? Syns stadig jeg leser at du ikke kan, og i neste omgang så har du gjort det perfekt. Gu for noen evner du har!!!
Jeg bøyer meg i støvet:)

silje-sin sa...

Så utrolig fint det ble,Anita! Og hjertet var jo helt skjønt! Så flink du er:) Er enig i at det ser ryddig ut med liftgardin,er det jeg liker ved dem også. De er liksom ikke for dominerende i et rom. Flotte bokser du hadde kjøpt også! Jeg står og stryker i kveld jeg da. Det er noe jeg alltid utsetter,men når jeg først setter i gang er det ganske koselig! (Tror jeg fikk litt nok i min tid som au pair bare,så jeg må psyke meg opp hver gang). Du er så flink og huslig,til stor inspirasjon for meg! Stor klem fra silje

elin1976 sa...

De er jo fantastiske....har ikke fler ord for dette er good stuff, my darling:O)
Herre jemenen så god du er!
Selge???

Anne-Berit sa...

Det ble kjempefine liftgardiner,har så lyst på sånne,men det orker jeg ikke prøve meg på engang.Ble nydelig i vinduet til snuppa,med ny boks og lykt og greier.Gleder meg til å se snuskegutten sine gardiner og vinduspynt.Hjertet var flott,du er kjempeflink.Ha det kos,klem fra svigermor:o)

Aina sa...

ÅÅå i like, alt sammen, kan du ikke komme og sy og ordne litt her også?
Supersøtt hjerte, og nydelige liftgardiner.
Får å få de lystette, foret du de med noe?
Tirsdagsklem!

Dans på roser... sa...

Så herlig blogg du har! Fant deg inne på Mias blogg-liste. Kommer sikkert snart tilbake. Du er jammen flink til å sy!

Sussie sa...

Åhh! Så duktig du är allt blev ju bara så fint, jag förstår att du är nöjd med det. Hjärtat är helt bedårande!!!! Hon måste vara glad din flicka :) Ha en fin dag, kram.

Aina sa...

hehe..okay, men jeg er en elendig kokk!! Pannekaker, taco eller grøt?
Jeg brukte lenge kokebok på å koke egg! for jeg husket aldri hvor lenge de skulle koke*rødme*

Kunne du sendt meg bildene ville det ha vært topp, kanskje jeg får til lignende da:0) (aina@zarkon.dk)

Du må ha en god vakt, travel så tiden går fort, eller rolig så en kan slappe litt av-velg den som passer;0)

Stämningsfullt sa...

Vad fint det blev! Gardinen är jättefin!

Lena sa...

Så koselig!!
Liker så godt liftgardiner, men har bare ukurante mål på vinduene, og kan ikke sy!
Irriterer meg grenseløst:(
Men du har jammen fått det fint!
Ha en flott dag!

Garden Angel sa...

Så flink du er Anita!!!
Liftgardinen ble jo kjempefin! Og lappehjertet bare såå sukkersøtt!!!
Stå på, du fikser nok det meste du:)
Ha en deilig tirsdag. Det er sikkert solskinn hos dere idag også;)
Klem fra meg:)

Trude sa...

Hei,så lekker den gardinen ble!Artig å sy slike lifter. Hjertet ble flott,gleder meg til å se teppet du skal sy.

Anonym sa...

Åhhh så mycket fint!!! Hissgardinen var helt underbar!

jo mina lappar är 10*10 cm färdiga. Jag klippte 12*12 cm.

Ha en skön dag!

Gunhild sa...

Det hjertet ble så fint. Søtt det stoffet med roser. Likte liftgardinet også!!

Lene sa...

Hehe... Jepp - da er alt i skjønneste orden - liften oppe, fingrene ikke så altfor blodige (tror det hjelper å se akutten underveis, hihi), og godteriet oppspist.. Eller - en liten smakebit igjen til meg??? Mja - ikke så farlig - fikk jo supergod smakebit av kjempekoselig barneromsvindu :)

Ha en superfin dag :)

Klem fra meg :)

My little footprints sa...

Hein min venn ;)
Du har all grunn til å være stolt! Hjertet ditt ble jo kjempefint! Det ble så fint at du gav meg inspirasjon til å kaste meg over sysakene og prøve den lappetekkninkken jeg også ;) Men med mange jern i ilden akkurat nå, så får det pent bare vente litt, en ting om gangen ;)
Liftgardinen din ble jo også fin, med nydelige farger, men det visste du jo allerede at jeg er glad i denne fargen *smil*
Jenta di ble nok veldig fornøyy nå kan jeg tenke meg!
I helgen har jeg bare kosa meg, har fått mye idèer til å lage ting, så nå gjør jeg bare alt for å forsøke å få litt dreisen på denne symaskinen. Det er ikke sååå lett da, det blir mange prøvelapper! Måtte du til pers på jobben i helga eller? Ønsker deg en fortsatt fin tirsdagskveld, selv om det kanskje ikke er så veldig mye igjen av kvelden når du kommer hjem fra jobb ;)
Klemmer fra Beth

My little footprints sa...

Åh... jeg glemte jo helt; forstørringa! Det kommer seg! 2 av 4 er ikke værst det på første forsøk! *smiler*

Ann-Catrin sa...

Gud vad du är duktig.. så sanslöst söta gardiner och hjärtat är ju bara så sött!!!
kramar A-C

Ingrid sa...

Liftgardina ble utrolig fin!! Jeg har alltid trodd at det var veldig vanskelig (les: umulig) å sy liftgardiner seg.. men du sier at det gikk lett. Hvordan gjorde du det?
Hjertet er supersøtt også!

Mummimamma sa...

Kjempefin gardin, og nydelig hjerte! Så flink du er, blir helt imponert jeg!
Bare tanken på å sy en liftgardin selv, er helt fremmed for meg, strever jo nok med å stryke på noen skrave ord jeg ;)

Ha en fortsatt fin kveld! Klem fra Trøndelag

Silkeline sa...

Her var liftgardinen oppe allerede ser jeg, og så fin den ble!! Jammen er du nevenyttig må jeg si:) Og det lappehjertet ble kjempesøtt:)

Du lurte på maleriene i Veslestua og frakt......tror ikke det skal være vanskelig å sende, og tenker frakten blir et sted rundt 100 lappen. Spørs litt hvilket av maleriene du tenker på......

Ha en god natt...*gjesp*...jeg hopper i køya nå tror jeg:)

HildeS/Frøken Fryd sa...

Kjempeflott liftgardin du har sydd.
Eg skulle også ha sydd nokre liftgardiner til vinduer som ikkje har standard mål, men er ikkje så glad i å sy gardiner. Det hjelper kanskje viss du seier at det var kjempekjekt,hehe:)
Lappetepper er mykje,mykje kjekkare å sy:)
Badedama storkosar seg på badet mitt forresten, og eg reknar med at du har fått pengane, elles hadde du vel sagt fra.
Ha ein fin onsdag.
Klem.

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men så rar gardin...ojojoj..Det lilla hjärtanet är så mysigt.
Flickans rum ser så mysigt ut

Hilsen fra landet sa...

Jeg forsøkte meg på å sy liftgardin tidligere... men det ble ikke så vellykket for å si det slik!!

... og er så vanskelig å finne riktige mål som passer i butikkene. Jeg får lete videre. For syingen går jeg ikke løs på igjen!!

Mita`s hjørne sa...

Jøss så flott det ble... og hjertet ble jo kjempesøtt - så et lappeteppe er nok ikke noe problem for deg...

Ha en koselig kveld og helg...

Olstad sa...

Så utrolig flotte lift gardiner. Det ble kjempe fint i vinduet. Synes også de hyggelig boksene gjorde seg veldig.

Klarafina sa...

Nydelig hjerte! Liftgardinene er også sååå fine!

Verkstedet sa...

utrolig pent og impornerende med lystette gardiner og alting. nydelig ble det! og tilda boksene kjøpte jeg også i helgen, en til hver;)
her er endelig mormorgåten løst...så i en annen oppskrift at en må snu arbeidet eter hver omgang, du gjør det du også???? tusen takk for mailen, den, et håndkle med heklkant og mannen gjorde susen, nå er det vanskelig blitt utrolig lett, rat med det...;) lagde meg bare noen prøvelaper i rosa og grått, men så så jeg at det faktisk ble veldig fint...så nå er jeg litt i fagetvil, får ihvertfall lyst til å bruke de til noe, for de ble helt brukbare. men når du f.eks holder på med risa og så skifter til grå, da slipper du liksom den rosa og begynner med rosa, men når du da evt skal fortsette med rosa etter noen runder- da blir tråen dradd oppover som en strek, og det blir jo ikke så pent, en vil jo skjule alt sånt. skal man da fest og heller klippe av og starte helt på nytt med rosa fra nøstes sitedenfor???? forstod du noe av dette....??????
ha en deilig kveld!
klem og igjen tusen takk for all hjelp fra Karoline

Ingrid sa...

Ja, hvis du ville sendt meg de bildene så hadde det vært topp! Kanskje jeg klarer å knote til en gardin jeg også da.. :)
Kjøper du ferdig pakke med utstyr til gardia eller? Evt. hvor?
Adressen min (som er opprettet til slike ting) er: hobbysaker@hotmail.com

Emmeline sa...

Hallo lille sygeni der du sitter. Du er ALT for flink til å sy jeg blir jeg bare knallmisunnelig. Tenk at du har klart å sy slike flotte liftgardiner uten problemer??? Du flinke jente!
Jeg går innom Panduro på vei hjem fra jobben hver dag, butikken ligger rett ved busstoppet så rekker jeg ikke bussen da er det gjort. Disse søte boksene du har kjøpt har jeg sett på der flere ganger--de er så fine, et godt kjøp! Ha en fin kveld Anita, håper du har fått litt alene og kvalitetstid for deg selv i dag!

Unknown sa...

ÅÅÅh va mysigt och fint du har det!! Riktiga vårpastellfärger =) Ha det så himla gott! Kramar Malin

Linneagården sa...

Hej & Tack för titten! Klart du måste åka till Sverige & Jämtland i sommar. Jag brukar ha många norska loppis-besökare som kommer varje år, riktiga stammisar!!

Vilken fin hissgardin, en sån skulle jag oxå vilja ha.
Må så gott
Hadé /madelene

Lovise sa...

Hei. Så snilt av deg:)
min adr
elstavne@online.no

Anonym sa...

Så fint alltihop! Ha ett fortsatt gott liv!
Önskar lapphexan Freja i Vara/Sverige

www.infoom.se/22225