mandag 28. januar 2008

Mitt vitrineskap.

I dag får dere en liten titt inn i mitt vitrine skap. Det var tidligere også i lutet furu, men ble malt av mannen for 1 1/2 år siden. Jeg maskerte og han malte, det var en kjempe jobb, men resultatet er jeg veldig fornøyd med! Oppå skapet står et bilde av de største når de gikk i barneparken sammen, er vel ca 3 år siden. Ved siden av en lysestake som vi har fått i gave, tror den kommer fra Perfect home.

Denne kurven som også står der var min mormors eggekurv, som hun brukte til å sanke egg i når hun var liten jente, sååååå koselig å ha!!! Antar den er iallefall 90 år gammel. Den samler på mine sløyfebånd og lysmansjetter.Keramikken fikk vi til vårt bryllup, og mannens bryst bukett fra samme anledning er også vel bevart!


Disse glassene arvet jeg etter min farmor, husker de som julaftenglass, ble alltid brukt da når familien var samlet. De er tynne, tynne og egner seg dårlig i til noen annet enn "pene" selskaper. Det var 12 av vært, men de ble delt når boet skulle deles, så nå har jeg og min kusine halvparten hver.


Denne isbit saken fikk jeg av en gammel dame i hjemmesykepleien en gang. Er jo egentlig ikke lov å ta i mot noe i jobb sammenheng, men hun insisterte og familien hennes var helt enige og da var det jo ikke så lett.... En fantastisk nydelig gammel dame, med et nydelig hjem!! Hun og mannen hadde fått den til bryllup sitt, hun døde forresten i høst 97 år gammel!
I anledning 10000 besøkende på bloggen min blir det en liten mulighet til å vinne en liten ting! Kommenterer du, er du med i trekningen. Byr også på en liten konjakk i fra en karafell og glass fra Bamberg! Dette er mannens greie! Vi fikk karafellen til bryllupet vårt og glassene har han fått til jul. Ser at det ikke er store skvetten, så dere andre får ta et glass likør...*ler*

Også bryllupsgave, ikke likøren altså *ler litt til*. Den er nok litt mere etter min smak, men har nok blitt årgangs tror jeg, drikker kun rødvin og det er veldig sjelden!
Ellers ser jeg ut som jeg har gått en runde i bokse ringen om dagen, en variant av Stålken Gundersen *ler*. Jeg var inne på sykehuset og opererte bort noen gule stygge flekker jeg hadde fått under øynene *æsj*. Ikke var de så store, men veldig i øynefallende, trodde at det var en bitteliten operasjon jeg, og det var det vel også ift. mye annet, men har sydd 4 sting under det ene øyet og 3 under det andre med svarte sting som ikke kan dekkes til eller sminkes bort. Jeg skal fjerne stingene til fredag, og det ser jeg fram til! Kan jo ikke klø meg i øynene igang jo!!! Har forresten tatt noen bilder, men er ikke helt sikker på om jeg vil legge de ut!!!


Nå skal jeg sy litt på en Vintage engel og male litt på syrommet mitt etterpå. Gleder meg så til å komme ordentlig inn der! Ha en strålende uke alle sammen!! Klemmer fra Anita!!

46 kommentarer:

Lena sa...

Hei hei!
Klart jeg må kommentere på et sånt innlegg!
Supert skap, de er veldig fine hvite...jeg har nettopp gitt mitt vekk, det er så dårlig med plass, så jeg skaffa meg en kjøpmannsdisk istedet..skapet ble jo så ruvende.
Er fornøyd med det:)
Ha en super dag igjen, Anita!
Klem fra Lena

Anonym sa...

Har makent skap stuet bort. Gjett om det skal fram og males!!!Glassene med sort stett-SÅ fine!

Elisabeth sa...

Åee...så mange vakre ting og ikke minst med vakre minner og historier knyttet til de. Jeg blir alltid så glad når noen er opptatt av historie og gamle minner, det er viktig for etterslekten og for vår egen identitet.
Tusen takk for historien om alle de nydelige tingene du har i ditt vitrineskap (noe man karnskje skulle gjøre selv også ;) )

Anne-Berit sa...

Drikker bare vin,hmmm,syns jeg fikk i deg et par bayleyser i nyttårshelga jeg,hehe.Gratulerer med de passerte 10000 besøkende.De er så fine de glassene etter "mor".for ikke å snakke om den søte kurven mormoren din har hatt,skikkelige skatter.Fint det andre også da.Håper du blir bra under øynene snart,skulle gjerne sett et bilde av deg nå(bare litt ondskapsfull,hehe).Klem fra svigerbeistet...:o)

Ann-Catrin sa...

nej men oh vad fint skåpet blev... förstår det var ett hårt jobb..men så fint resultatet blev..och allt annat du visar... som vanligt så himla fint.. hur mycket fint har du egentligen.. verkar aldrig sina.
Tänk om jag vinner...kanske man vet ju aldrig.
kramar A-C

Anne-Berit sa...

Ååå,jenta mi,fikk bildet,det så vondt ut,auuuu!!!Klem fra den "snille" svigermora...:)

Hulda sa...

Så fint vitrineskap du har. Hvitt og alt sammen. :) Veldig fine ting du har der også. Så heldig som har din mormors gamle kurv, den er full av minner og sjarm.

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh så mycket fint du har i skåpet. korgen är ju helt underbar med sin ålder och historia. Det är just de sakerna man älskar! visst?
kram!

elin1976 sa...

dakkars deg....LEGG UT BILDE FOR POKKER:o)
Uff de der høres ikke godt ut.
Vitrineskapet er flott. Har gjort det samme....altså malt vårt. Når jeg tenker etter har jeg malt vitrineskap, framskap, bokhyller tvbenk, skaper, senger, flere bord og hyller. Det eneste som ikke er malt nå er sofa bordet men det skal ikke males for jeg liker kontrasten mellom det hvite og mørke.
Å i mine karaffler er det ingen ting igjen.....drukket opp. Mannen trodde dette var medisin når han hadde influensa...etter en conjac hver kveld i en uke uten resultater ja da innså han at dette ikke var rette kuren og måtte til legen for å få pencilin. Ha en fin kveld:O)

. sa...

Skapet er kjempe flott hvit malt;))
Og så masse flotte ting du har i skapet.. Syns kurven etter din mormor var så flott... Og ikke minst et artig minne..
Ønsker deg ei fin uke!

klem Hjerterommet

Lene sa...

Hei i natten, Anita.

Jeg har vært så utrolig heldig i det siste, så du må altså ikke ta med navnet mitt når du trekker. Nå er det noen andre sin tur :)

Men jeg kan jo ikke la være å kommentere. Kosa meg så over alle de vakre tingene du viser - og estra moro når de har sine historier. Jeg må jo bare spesielt dra fram din bestemors eggekurv. Aldeles nydelig. Sååå heldig du er, som har både denne - og alle minnene i festglassene, og isholderen.. Og... Ja, det var som sagt så mye fint hos deg i dag :)

Og så flinke dere har vært på samarbeid om vitrineskapet. Men vet du hva vi fant ut da vi malte vårt vitrineskap - vi fant ut at det igrunnen var like greit å male uten å maskere. Så skar vi bare med en skalpell innerst i kantene rundt glasset, og skrapet deretter malingen vi hadde sølt bort med malingsskrape. Resultatet ble kjempebra, og vi fikk dekt godt med maling heeelt innerst.

Oj, nåååå skravler jeg fælt her... Skal jo sove, jo, hihi... Lusker meg ut, og sier pent god natt :)

Lene sa...

.....ikke ferdig å bable, nei... God bedring til øyet ditt, uff, uff..

Sånn - nattaklem.

Aina sa...

Gratulerer med 10000 besøkende, artig jubileum det.
Skapet ditt ligner på det jeg fikk av venninna mi, bortsett for at mitt har 2 skuffer. De fikk liksom forlenget levetid som hvitmalt;0)

Håper koppene fra Greengate kommer på salg jeg også, hvis ikke vil det nok ta tid før jeg får nok til å dekke et kaffebord;-p

Håper øynene blir bra på en-to-tre, ikke så gøy å gå rundt som en bokser etter en tap-kamp*fnis*

Klem!

Monica Therese sa...

Så mange lekre skatter du hadde i vitrineskapet ditt =)
Er enig med deg i at de fleste karafler bare blir til pynt,er sånt som min mor kaller for "sånne amerikanske greier"..hehe..!! Mannen min arvet sånne stette glass av sin oldemor irøykfarget tynt glass,men de var til dessert,de har blitt brukt en gang tror jeg?? Er liiiivredd for å knuse de!! Ha en strålende uke

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Så mange flotte ting med en fin historie!! Også synes jeg de skapene blir så flotte i hvitt:)

Ha en god uke Anita

faster atta sa...

Väntar med spänning på din vita baddam....

Mita`s hjørne sa...

Så flott skapet ditt ble, morro med den eggkurven - det er jo så koselig å ha slikke ting som har en historie...
Flotte bilder...

Ha en koselig dag og uke...

MODERN COUNTRY sa...

Du altså :)) Tusen takk for absolutt altfor snille ord!! Sender deg en kjempestor klem som takk!
Her har noen funnet et nydelig skap til alle de vakre tingene sine ja..missunnelig som få!! Ja for så mye vakkert glass du har da!
Du skjønner, min mann er også en cognac drikker, og han har brukt skjenken vår til barskap han. Så nå er det ikke plass til mer servise, skåler og glass. Så derfor må jeg ha et skap til..hihi..ler lurt..for kanskje jeg da får mitt eget etterhvert?

Klart du kan linke Anita!
Gode klemmer

Kathrines Quilte Stue sa...

Hei, hei.

Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen vår!!
Her er våren godt igang - så det er bare å komme :o) Vi gleder oss!

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Helt enig at vitrineskapene blir så mye finere når de males hvite. Vi har gjort det samme med vårt. Koselig å ta en titt inni ditt og skjønner du har mange ting du er glad i der, ting som du har mange gode minner forbundet med. Ble jo ekstra begeistret over eggekurven fra bestemoren din. For en skatt å ha! Klem fra Trine

Anonym sa...

Tusen takk for gratulasjonen:) Og grattis med at du har passert de 1000! Jeg har vinglass med svart stett fra 80-tallet og jeg bare elsker dem. Dine er jo kjempefine også:)
Etter å ha sett både prinsessa's og prinsens rom så spekulerer jeg på å hyra deg inn til mitt rom. Hi hi hi.
Ha det fin-fint der nede:)
PS: Vet du hvordan jeg kan få lagt inn en kommentar til "Inger-55"???

silje-sin sa...

heisann Anita:) Så masse fine ting! De glassene var utrolig flotte! Gratulerer med 10000 besøkende,det er virkelig ikke dårlig! Håper alt står bra til hos dere,og at blåveisene er på vei vekk:) mange klemmer fra silje

Anonym sa...

Nei, jeg får bare en blank side etterpå at jeg har sendt kommentaren. Og ingen ting skjer. Har prøvd med koder både oppe og nede, men kommer ikke gjennom!
Ha en flott dag:)

Unknown sa...

Jippie va trevligt! Detta vill jag vara med på!! =) Ang semester skulle det inte vara fel att komma till norge heller!!! Finns det en massa mysiga butiker där? Köpte en väska från norge för ett tag sedan...helt underbar! kramar Malin

LiSbEtH sa...

Ojoj, for et innlegg. kanskje jeg skulle børstet støv av ting jeg har for å vise fran jeg og. Har et gammelt håndmalt middagsservice fra Kina som jeg er veldig redd for... Kanskje jeg bare skal ta det fram en dag? Fikk noe å tenke på der...

Klarafina sa...

Hei!
Så fine glass og karafler!
Høres ikke helt godt ut å ha sting rundt øynene. Håper det blir bedre etter hvert.
Takk for skryt av mitt teppe! Jeg er veldig fornøyd selv også. Ekstra morsomt når jeg har fått mange av lappene som gaver. Jeg har skjært lappene 14 x 14 cm.

Sussie sa...

Men du såna fina grejer! Äggkorgen är ju en riktig skatt, och ett sånt fint skåp. Ha en fin kväll, kram.

Lovise sa...

Hei på deg.
Så fine ting du viser. Det må være litt av en jobb å male et sånt skap. Maskering er jo sååååå kjedelig.
Fint ble det i alle fall. Og du....stress ikke med det mønsteret, jeg har god tid. Er slett ikke arbeidsløs.
Klem.

Lovise sa...

Kan ta en pitteliten likør, takk. Og så krysser jeg fingrene.

Lovise sa...

ÅÅÅÅÅ du er vel ei kjekk jente!!!!
Tuuuusen takk til deg. Han må visst være grei mannen også ser det ut til.
Masse klemmer:::

Lene sa...

Takketakk. Jeg øver og jeg øver på den fotograferingen - men blir jo aaaldri fornøyd. Hihi - men fint å alltid ha noe å strebe etter :)

Ha en fin kveld :)

Emmeline sa...

Å kjære vene... God bedring med den øyehistorien din. Det blir nok pent når stingene er borte og flekkene også. Jeg liker jo litt action i hverdagen så jeg stemmer for et øyebildeinnlegg....
Min stemme er dermed sendt:) hehehe!
Ja jeg har jo også dette skapet, men dog med et litt mer hverdagslig innhold. Nydelige glasser du hadde arvet, og for en koselig historie om den isterningsboksen- Rødvin er IKKE helt min greie. Jeg drikker ikke så mye men da jeg var ute med barndomsvenner for to uker siden kan jeg love at det ble både vin, champagne og øl... Herligheten.
Jeg følte meg som en krabbe da jeg satte meg inn i drosjen hjem. Men nå er jo det LEEEENGE siden:)
Ha en fin kveld Anita, kos dere:)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men såååå fina saker.Fina glas du ärvt av farmor.Min farmor hade oxå något liknande när vi var samlade allihop.Jag har fått hennes matservis..kul att ha!
GRATTIS TILL DINA 10000 besökare!!!
Väl värd allihop!!
Ett sånt skåp är jag oxå på jakt efter.
hoppas få tag på ett snart, är sååå trött på vår bokhylla.
Kram Pernilla

Mia sa...

Skapet var jo kjempefint, for ikke å snakke om den herlige gamle kurven din da... aaah, tenk å ha en slik herlig skatt etter sin mormor (jeg er veeeeldig glad i kurver, skjønner du...)

My little footprints sa...

Hei!
Så mange fine bilder du viser oss i dag da Anita! Morsomt med litt historie! Jeg må si jeg fallt for den kurven din som var så gammel! Slike ting er jo ekstra koselige å ha! Og du? Jeg kjenner igjen dette med gave fra pasient, det er jammen ikke lett! Når pasienten insisterer og nærmest kan bli fryktelig lei seg fordi man sier nei. Det blir jo liksom litt vondt for dem også! Ønsker deg god bedring med øynene dine! Får håpe hele-prosessen går raskt!
Ønsker deg en gooood uke!
Klemmer fra Beth

Tiril sa...

For noen nydelige glass,slike skulle jeg like å ha,elsker gamle glass,og det må jo bety ekstra for deg når din mor har hatt de.Karaffelen, bare skjønn

Anne sa...

Sore Hollywoodlignende solbriller skulle vært tingen for deg nå....
Og det til tross for at det er vinter, skikkelig glamorøst vet du :-)

Takk for titten i skapet .-)

[morgrethe] sa...

Hoi... her var det mange kommentarer. Koselig. Fint vitrineskap med fint innhold Anita. Mange koselige minner, og den eggkurven var da kjempefin. Nå har vi kommet til ukens midt-dag, tiden flyr. Ha ei fortsatt fin uke.

@afjo72 sa...

Hehe, hallåis "Stælken"! :o) Håper resultatet blir bra etterpå, så er det vel verdt de mindre pene stingene akkurat nå...

Nesten merkelig så flotte slike vitrineskap blir etter at de blir malt altså. Jeg har et par ting på TV-stua som...ja!!...

Ønsker deg en superfin torsdag, og en god helg!! :o)

Emmeline sa...

Har du ikke frokost på sengen en gang i blant??? Det bør du prøve. Jeg spiser ikke så mye da, men tar en kopp te og koser meg litt med et blad før jeg begynner på dagens sandspading i Sahara;) Det er jo sånn..
Ja jeg går i MANGE møter det kan jeg love deg. Med de høye dresskledte herrer!!! SUKK

Marie sa...

Nydeleg vitrineskap med nydelege ting! Eggekorga er det nok veldig koseleg å ha. Mange fine glass og karaflar! Ekstra kjekt med ting som er arva, der følgjer det minne med i tillegg!

Klem Frå "gamle" Marie,hehe.
(ingen kunne kjenne meg på gata utifrå det gamle biletet, det kan dei kanskje nå.)

Hilsen fra landet sa...

Herlige klenodier - og særlig den eggekurven da!! Blir helt rørt jeg!

Det blir utrolig fint med malte ting.. som skapet ditt. Men FOR en jobb ja :sukk:

Brocante sa...

Ja - furumøbleme var fine en gang de også, men malt er skapet noe helt annet. 10.000 besøkende - det bør du feire! Ikke rart forresten - en riktig fin blogg har du

Anne Grethe sa...

Ja blir de ikke flotte, de gamle furuskapene, når de får seg et par malingsstrøk?
Og så er de så fine å stille ut gamle skatter i. Glassene dine var nydelige!
Ha en fin helg!

Olstad sa...

Så utrolig flott skap og så mye fint i skapet. De glassene med sort stett var virkelig vakkre. Så hyggelig dere delte dem. Det synes jeg er så kos når man gjør.

Når man bruker glassene kan man tenke på at noen andre som en har ett forhold til også har slike glass.

God helg.

AM sa...

Hei! Jeg fant bloggposten din etter et Googlesøk; Jeg skal nemlig male et vitrineskap i furu til hvitt og kom over en utfordring. Nemlig at sprossene er limt på vinduet... så hva gjør jeg med innsiden? Tok du av sprossene da du malte? (hvis du hadde likt skap).