tirsdag 25. mars 2008

Barnebursdag og Wales kringle!

Obs! Dette innlegget kan inneholde sterke scener for dere med edderkopp angst!
Idag har vi hatt barne bursdag her, med 11 unger fra 1 1/2 til 8 1/2, husets største og minste er ytterkantene! Vetle ønsket seg edderkopp kake og da ble det jo det! Utrolig enkelt å oppfylle det ønsket!


Handlet endel edderkopper i dag som fikk pryde resten av bordet sammen med edderkopp muffins og godis!! Her i huset får ingen godte pose, de klarer fint å spise godter rett fra bordet *ler*!

Så var det Wales kringlen som jeg bakte til påske. Den ble veldig fin og såååå utrolig lettvint!


Man tager 2 1/4 dl vann og 125 gram smør i en kjele. Dette kokes opp sånn at smøret smelter. Deretter tilsettes 125 gram hvetemel. Så avkjøles det hele og 3 egg røres inn ett og ett. Sprøytes eller settes på ett stekebrett til tre kringler og stekes i 30 min på 200 grader. Samme "røren brukes til vannbakkels! Nå er det House og avslappning! Ha en koselig uke videre, til tross for det store vær omslaget;o)

28 kommentarer:

My little footprints sa...

Åhhh... og jeg som HATER eddekopper for alt i verden!! ;) Men det var sikkert kjempestas for bursdagsbarnet kan jeg tenke meg! ;) Nå har jeg jo skaffet meg lillepus, og det har jeg også gjort med den hensikt at i hus hvor det er katt, er det også mindre edderkopper! ;) Æsj.. jeg får nesten grøssninger her jeg sitter og skriver om edderkopper! hihi ;) Du skulle sett meg her om dagen, da jeg oppdaget en bitteliten edderkopp! Jeg løp og hentet pus, satt ho foran edderkoppen og sa vær så god.. Og edderkoppen var i pusens mage på en to tre.. hihi ;)
Kringla så veldig god ut! Jeg har en svigerinne som pleide å bake denne kringla før. Nå skal jeg jammen kopiere oppskriften din og lage kringla i morra, jeg liker denne kringla så godt ;)
Ønsker deg en fortsatt fin uke Anita! Her er det fortsatt maling for alle penga.. hihi ;)
Klemmer fra Beth

Lovise sa...

Bevare meg vel for en skummel kake... Anita, jeg tror jeg står over den. Ikke fordi jeg er redd, men vet om ting som er vakrere:)
Ha en fortreffelig kveld.

Ann-Cathrin sa...

Så morsom kake:) Ligger en award å venter på deg på siden min:)

Lovise sa...

Du kan da skjønne at det skal gå bare bra. Send målene du:)
Klem.

Anonym sa...

For en flott kake!!!
Har selv bakt de utroligste bursdagskaker til HC opp gjennom årene. Stasen i hele bursdagen var at ungene fikk plukke godisen av bursdagskaka. Fikk senere høre at de gledde seg utrolig fra bursdag til bursdag hos HC:) Hi hi hi, litt skøy å få høre slikt.
Men jeg har ikke hatt edderkopper på kaka. Kanskje for jeg har jente. Jeg kan tenke meg at Vetle satte stor pris på den. Så skøy med slike kaker:)Kjempetøff er den!!
Den kringla de ser jo bare såååå smaskens ut. Nam nam;)
Kopierer oppskriften. Tusen takk for at du delte den med oss her ute:)
Ha en flott kveld:)

Christinas låvebutikk sa...

Nam nam! Masse godt. Har du ikke været her siden 1996 nei! Ja,det er lenge siden det! Kommer du en tur må du komme innom.
Ha en fin kveld videre:0)

Veronica sa...

Nå er bursdagen vel overstått ser jeg, var litt for tidlig ute med kommentaren min i går...
Veldig morsom kake, selv for meg som skriker bare jeg ser en bitte bitte liten edderkopp :)

Ha en fin kveld da :)

Lene sa...

Helluuuuuen :) Og vel overstått. DEN KULE kaka, da!!! Grøss og gru :)

Ååå, jeg er jo ikke no glad i hasteblogging - eeelsker å ta meg god tid. Men jeg åpnet altså bloggen min i dag, og flakset avgårde på jobb. Hjemme for en halv time siden - så blir litt hurtig blogging i kveld :)

Kooos deg, Anita - og send meg gjerne kakerester - om det mot formodning ble noe igjen :)

Good klem :)

silje-sin sa...

God kveld Anita:) Så flotte kaker du har laget! Edderkoppkaka var så tøff,og waleskringla så helt nydelig ut.. Jeg som liksom skal leve sunt igjen etter påske har ikke godt av å se sånne bilder:) Håper vetle hadde en super feiring! Sov godt! (hvis du ikke gjør det allerede:)) klem.

Tonje sa...

*er det trykt å komme frem nå?*
Jeg som er så livredd edderkopper...huff a meg...men for lillegutt var nok disse virkelig stor stas=)

Men maten så jo kjempe flott og god ut...namnam

Du er vel litt sliten etter selskapet kan jeg tro...barn er jo ikke kjent for å sitte alt for mye i ro-og bra er vel det=)

Anne-Berit sa...

Yammi,den waleskringla så god ut du,kommer på kaffe i morra,hehe,gid det var så enkelt.Skikkelig skumle edderkopper i Vetles bursdag,brr...Flott kake,den var sikkert god også.Ungene syntes nok at dette var stas,med godteri på bordet så det bare var å forsyne seg.Skulle vært flue på veggen der ja.Nå skal jeg køye,ha det godt og hils de andre,klem fra svigermor:o)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Ååå vilka härliga kalasbilder.
Här hade vi...CARS tårta.....jättegod..med kola sås emellan.

Kram Pernilla

Monica Therese sa...

skikkelig herlig bursdags feiring =)

Tulipaner og krystaller sa...

Heisan.
Kan tenke meg den skumle kaken var populær hos ongene. Tøff var den. Så smart å legge godteriet rett på bordet. Dekorativt og greit. Er akkurat kommet hjem fra jobb, så nå fristet det virkelig med kake og kaffe:-)
Ha en fin dag alle sammen. klem Marit.

My little footprints sa...

Hei Anita!
I kveld har jeg laget kringla som du gav oppskriften på! Nam nam, den gikk ned på høykant! Både barn og voksne likte den kjempegodt! Kommer til å lage den igjen, den var jo så lettvindt! Så nå har jeg skrevet den nes i oppskriftboka mi også ;)
Fortsatt god uke til deg!
Klemmer fra Beth

Gry sa...

Så lurt å legge godiset rett på bordet! Det er ikke alle som liker det samme, så det med gotteposer er ikke bestandig så lett.

Ser nydelig ut den sjokoladekaka di med edderkopp på. Kan godt klare meg uten edderkoppen, da- men kaka ser helt ut i min smak :-)

Så sent på kvelden så kanskje jeg skal si godnatt!

Klem Gry

Mita`s hjørne sa...

Artig kake, kan tenke meg den falt i smak...

Har noe til deg på bloggen min...

Ha en koselig dag...

h.espe sa...

Den kaken var jo utrolig flott!! Men, nei - det er ikke kaken jeg ville hatt på kaffebordet.... Usj, jeg bare hater edderkopper, får frysninger bare ved tanken... Men selvsagt var jo kaken perfekt for "tøffe" gutter.... :O)

Ha en strålende dag videre!

Klemmer :O)

Grip dagen sa...

Hei, jeg våger meg inn på bloggen din - edderkopper til tross...

Jeg vil bare spør om du har fått mail av meg?
Jeg får nemlig en feilmelding når jeg førsøker å sende den til deg.

Marit

elin1976 sa...

iiiiiiiiiiiiiiiiiik....denne var skummel. Jeg er ikke serlig glad i disse ekle krypene. Når jeg tenker meg om er jeg ikke glad i noen småkryp i det hele tatt. Jeg tror faktisk jeg hater det. Ja det er herved lagt til på hat lista. he he
Men en ting skal du ha. Kake det kan du bake.

Go klem:O)

faster atta sa...

ååå, så gott det ser ut! Jag tycker inte om spindlar i vanliga fall, ännu indre spindelnät men dina när ser inbjudande ut!

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Stilig med edderkoppkake! Det har jeg ikke sett før :-) Har laget sommerfuglkake en gang da, men denne var mye tøffere! Kommer også til å prøve oppskriften din på vannbakkels. Jeg har alltid trodd at det er kjempevanskelig, men dette så ganske greit ut?
Ha en fortsatt fin dag!

Klem fra Britt :-)

Verkstedet sa...

grattis til lille store gutten. og for en kake...men så stilig da! tipper det var stor stas hos guttene!!!!
vel, min mann syr nok ikke kaniner sånn i utgangspunktet, men ser så for for seg hvordan alt skal gjøres og det MÅ bare jeg utnytte og derfor vips en kanin!!! og så lærte jeg det også- og vips en til, slik var den historien...,)
ha en deilig helt.
håper påsken var br!!!
klem

Gry sa...

Å, sånne små som ikke får sove om natta kjenner jeg til :-) Vi kjempa fält med eldsteman då han var liten. Vi skulle på död och liv ha han til å sove i sin egen seng... Med de to andre har vi ikke lagt ner så mye energi. Vi innser at det er en periode som forhåpentligvis vil gi seg för 18-årsdagen, hi,hi... Så de får komme når de vil. Nå er det bare minstemann igjen som nattegjest i senga, så nå gruer jeg meg nesten til han skal gi seg... Hunden får ta over, fniss.

Så hyggelig med 10-års jubileum! Det er nesten like moro å planlegge som å ha selve festen, syns jeg. Har värt med å arrangere litt mindre fester og det har värt mye moro i forbindelse med det.

Ha en finfin helg, Anita. Klem Gry

Marte sa...

Jeg er ikke så glad i edderkopper...! Men kake er godt da;)
Og når prinsen har bursdag-må prinsen bestemme! ;) Sant;)

Jeg elsker den lille frøkna mi, hun er så søt der hun sitter. Og jeg har fått masse skryt! Alle synes hun er skjønn!

Snart helg... Jeg skal lese engelsk...! :S
Kos deg masse!
Klem fra meg

ps: vis fram badedamene og englene før du gir de bort...

h.espe sa...

Hei igjen...
Har sett litt mer på det sengeteppet du har heklet. Det er kjempefint! Har selv planer om å gå igang med et teppe. Har bare så vidt prøvd meg på hekling før, så er jo spent på om jeg får det til...

Har du oppskrift på en "lapp", så jeg kanskje kan prøve meg på ditt..??

Ha en flott fredag, og en herlig helg!!

Klemmer :O)

Skrapkaka sa...

Grøss... Edderkoppkake:S Får nesten frysninger her. Hehe..
Men den var tøff da! Kan tenke meg gutta syns det var kult med en slik variant av bursdagskaka ja:D

Anonym sa...

geotorelxz credit card debt consolidation
pay loans
loan rates